ANI: UDMR-istul Kikeli Pál István, vinovat de conflict de interese administrativ și penal, fals în declarații și înșelăciune

November 15, 2016 •UDMR •Views: 2205

Fostul consilier local al municipiului Târgu Mureș, UDMR-istul Kikeli Pál István, a fost găsit în conflict de interese administrativ și penal de către Agenția Națională de Integritate. Potrivit ANI, Kikeli se face vinovat și de fals în declarații și înșelăciune.

Vezi și Primarul UDMR din Mereni, Molnár István, găsit incompatibil de ANI

Potrivit unui comunicat de presă al Agenției Naționale de Integritate (ANI), UDMR-istul Kikeli Pál István, a fost găsit în conflict de interese administrativ și penal de către Agenția Națională de Integritate.

„CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV ȘI PENAL

În calitate de consilier local, a luat parte la deliberarea și adoptarea unor hotãrâri ale Consiliului Local privind aprobarea de sume pentru concursurile de proiecte sportive, având personal un interes patrimonial (constând în atragerea de fonduri bãnești în patrimoniul fundației, ca unic membru fondator și administrator/președinte al Consiliului de Administrație al solicitantului de finanțare Fundația Procardia) în problema supusã dezbaterilor consiliului local.

Persoana evaluatã a încãlcat astfel dispozițiile art. 70 și art. 77 din Legea nr. 161/2003, art. 46 din Legea nr. 215/2001 și art. 75, lit. f) și art. 77, alin. (1) din Legea nr. 393/2004.

Totodatã, în exercițiul atribuþiilor de consilier local a îndeplinit acte (în calitate de membru al Comisiei de jurizare a proiectelor depuse de solicitanții de sprijin financiar și al Comisiei pentru activitãți științifice, învãțãmânt, sãnãtate, culturã, sport, agrement și integrare europeanã) și a participat la luarea unor decizii prin care s-au realizat, direct, foloase materiale pentru Fundația Procardia – fundație la care deținea calitãțile de unic membru fondator și administrator/președinte al Consiliului de Administrație.

FALS ÎN DECLARAȚII ȘI ÎNȘELÃCIUNE

Persoana evaluatã a declarat necorespunzãtor adevãrului în declarațiile de interese depuse în calitate de consilier local, prin nedeclararea contractelor încheiate de cãtre fundația Procardia (la care deținea calitãțile de unic membru fondator și președinte al Consiliului de Administrație) cu Primãria Târgu Mureș.

De asemenea, a indus în eroare Primãria Târgu Mureș, prin prezentarea ca adevãrat a unui fapt neadevãrat, în scopul de a obține pentru fundația Procardia (și implicit pentru sine, ca deținãtor al calitãților de unic membru fondator și administrator/președinte al Consiliului de Administrație al acestei fundații) un folos material injust.

Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Târgu Mureș, județul Mureș în vederea verificãrii indiciilor privind sãvârșirea de cãtre KIKELI PAL ISTVAN a infracțiunilor de conflict de interese, fals în declarații și înșelãciune prevãzute de dispozițiile art. 301, art. 326 și art. 244 din Codul penal în vigoare”.

FOTO: Președintele UDMR Kelemen Hunor, udmr.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to ANI: UDMR-istul Kikeli Pál István, vinovat de conflict de interese administrativ și penal, fals în declarații și înșelăciune

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ANI: UDMR-istul Kikeli Pál István, vinovat de conflict de interese administrativ și penal, fals în declarații și înșelăciune"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/ani-udmr-istul-kikeli-pal-istvan-vinovat-de-conflict-de-interese-administrativ-si-penal-fals-in-declaratii-si-inselaciune/