Antal Arpad, primarul din Sfântu Gheorghe: „statul român duce un război hibrid împotriva minorității maghiare”

December 13, 2019 •UDMR •Views: 313

Antal Arpad, primarul din Sfântu Gheorghe, a declarat miercuri seară, când a fost realeas președintele UDMR Sfântu Gheorghe, că ”statul român duce un război hibrid împotriva minorității maghiare”, notează maszol.ro, citat de G4Media.

Vezi și Antal Arpad – UDMR: Romanii din “Tinutul Secuiesc” ar putea sa aiba soarta sarbilor din Kosovo. Daca nu obtinem autonomia teritoriala orice se poate intampla in secuime. AUDIO/VIDEO/DOC

Arpad a prezentat o hartă din 1920 unde a marcat proporția analfabetismului în unitățile administrative ale țării (cu roșu, analfabetismul este mare, cu verde, alfabetizarea este mare).

Harta arată că, în Secuime, proporția cititorilor alfabetizați a fost ridicată. Potrivit liderului UDMR Sfântu Gheorghe, acesta este motivul pentru care maghiarii ”au supraviețuit” în ultima sută de ani.

”Acest lucru s-a datorat liderilor care au înființat școli, mâncare și burse în așezările secuiești”, a mai spus Arpad:

„Statul român își propune să elimine comunitatea maghiară”

„La fiecare sută de ani este nevoie de evenimente și politici publice care să pună bazele pentru următoarele sute de ani. La fiecare 20-30 de ani, s-au întâmplat lucruri care au ajutat comunitatea maghiară din România. Decizia de la Viena, care dădea speranță că merită să trăiești aici, urmată de autonomie și apoi de revoluția din 1989”, a spus Árpád Antal.

Citește știrea integral pe G4 Media.

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to Antal Arpad, primarul din Sfântu Gheorghe: „statul român duce un război hibrid împotriva minorității maghiare”

  1. Marian says:

    Înțeleg că cei din Muntenia și Moldova erau analfabeți – asta e, România Mică era condusă de monarhia care a modernizat țara, dar Arpad ăsta nu realizează că, prezentând harta din care rezultă că românii din Transilvania nu știau să citească în comparație cu ungurii/secuii/sașii alfabetizați, de fapt confirmă faptul că ardelenii erau marginalizați, ținuți în ”întuneric” ca populație tolerată ce erau!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Antal Arpad, primarul din Sfântu Gheorghe: „statul român duce un război hibrid împotriva minorității maghiare”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/antal-arpad-primarul-din-sfantu-gheorghe-statul-roman-duce-un-razboi-hibrid-impotriva-minoritatii-maghiare/