Antena3.ro: Motivare halucinantă a primarului din Sfântu Gheorghe. Vezi cum explică că nu are nici un angajat român

February 29, 2012 •Antal Arpad, antiromanism, discriminarea romanilor, extremism maghiar, Primaria Sfantu Ghorghe, separatism etnic, Sfantu Gheorghe, sovinism maghiar, UDMR •Views: 1991

Numele nu te ajută să stabileşti etnia unui om. Este explicaţia primarului din Sfântul Gheorghe pentru faptul că în primăria pe care o conduce nu există nici un angajat român. Explicaţia a fost oferită în faţa Consiliului pentru Combaterea Discriminării, după mai multe şedinţe la care primarul a refuzat să se prezinte. 

Într-un municipiu în care peste 20% dintre locuitori sunt de naţionalitate română, toţi cei 119 de funcţionari publici, angajaţi ai primăriei, sunt de etnie maghiară. E realitatea din Sfântu Gheorge pe care primarul o consideră o dovadă de normalitate.

La primele 3 invitaţii ale Consiliului, primarul n-a vrut să se prezinte. Acum, a venit cu acte să dovedească faptul că angajarea exclusiv a maghiarilor într-o primărie din România nu e discriminare. Cifrele îl contrazic însă. 99% dintre numele angajaţilor primăriei sunt de origine maghiară; mai mult decât atât, în declaraţiile de avere ale funcţionarilor publice scrie foarte clar: etnie maghiară.

Consiliul s-a sesizat după ce senatorul Dan Voiculescu a solicitat Primarului din Sfântu Gheorghe să explice situaţia. Decizia în acest caz ar putea fi dat pe 27 martie, când are loc următoarea şedinţă a Consiliului pentru combaterea discriminării.

Citeste şi Dan Voiculescu: “Cei 15000 de români din Sfântu Gheorghe nu sunt duşmanii primarului Antal Arpad şi ar fi normal ca nici primarul să nu se raporteze ostil la ei din considerente etnice”.

Sursa: Antena3.ro


Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

8 Responses to Antena3.ro: Motivare halucinantă a primarului din Sfântu Gheorghe. Vezi cum explică că nu are nici un angajat român

 1. toplita says:

  La Toplita sunt 10 angajati publici cu nume maghiar din cca 80 adica fix jumatate cat fac maghiarii in oras (25%). De ce nu strigati si aici discriminare?

 2. un asiatic says:

  De ce am plecat de acolo? Citește și tu o carte de istorie și o să afli. De ce am ajuns aici. Idem. ce avem de gând să facem? Rămânem aici pe plaiul strămoșesc și o să ne dezvoltăm în continuare. Nimic din ce am făcut până acuma în 22 de ani nu se mai poate schimba. Drepturile câștigate pas cu pas vor rămâne și treptat vom obține tot ce ne-am propus. O guvernare independentă de București și dependentă de Budapesta (așa e normal, că doar suntem maghiari, nu-i așa?). Românii aflați în zonele noastre de influență se vor adapta și vom coexista în mod pașnic, binențeles cu respectarea drepturilor noastre de autoguvernare maghiară.

 3. Vasi says:

  @SIC..si voi facand toate aceste nedreptati si discriminari la adresa romanilor,va asteptati sa fiti indragiti de restul romanilor,sa fiti acceptati si sa vi se dea,ofere,autonomia…?? In veci nu o veti primi asa,ba mai rau ve-ti inrautatii lucrurile,din cauza unora ca tine si primaru asta vor exista mereu tensiuni interetnice,pe cand ar trebui sa faceti ceva sa ne fie bine la toti,sa calmati spiritele si sa dovediti unei intregi europe ca nu ati ramas niste salbatici de pe timpul hunilor.

 4. sic says:

  99% dintre numele angajaţilor primăriei sunt de origine maghiară:cine este cel 1% ramas?
  Ce sa facem daca noi eram primii aici si suntem si acum in majoritate(contra chiuirii vostra de deportare pe dealungul vreo 60 de ani)?

  • Dan Tanasa says:

   Ati fost primii in Asia. De ce ati plecat de acolo?

   • Alex says:

    Vă doresc un guvern românesc fără UDMR, care să ia lecţii de naţionalism xenofob de la vecinii din Srbija, să vedeţi atunci cum e să fi discriminat, că noi tot simţim pe propria piele de la ’89 încoace, nu că pe vremea lu’ Ceaşcă era altfel, dar era mai mascată atitudinea antiromânească. Desigur, securiştii, turnătorii, marii pecerişti erau tot maghiari. PCR-iştii de ieri, UDMR-iştii de azi, tot nişte m¤işti.

 5. 1acolo says:

  cata nesimțire …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Antena3.ro: Motivare halucinantă a primarului din Sfântu Gheorghe. Vezi cum explică că nu are nici un angajat român"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/antena3-ro-motivare-halucinanta-a-primarului-din-sfantu-gheorghe-vezi-cum-explica-ca-nu-are-nici-un-angajat-roman/