Apel către idioți în uniformă: doar cine-o are mică se leagă de bunică!

May 29, 2015 •social •Views: 10590

FOTO: stiripesurse.ro

E plină România de bunicuțe amărâte nevoite să stea pe la colțuri de stradă și să vândă, pe nimic, flori sau zarzavaturi. Nu cerșesc, vor doar un bănuț în schimbul unui buchet de flori sau al usturoiului pe care l-au crescut în grădină. Cu banii câștigați nu vor pleca în Grecia sau Bulgaria la all inclusive, ci își vor plăti o factură de curent, un medicament sau o lumânare la biserică.

Din păcate însă, România e la fel de plină de idioți în uniforme, de cele mai multe ori bărbați, angajați pe bani publici, care nu găsesc nimic mai bun de făcut decât să le hărțuiască pe aceste bunicuțe. Impotenți și grandomani, oamenii legii n-au ceva mai bun de făcut decât să le fugărească sau chiar să le amendeze pe bunicuțele care vând flori, mărar sau usturoi (doar câteva exemple aici, aici sau aici). Un ultim caz s-a petrecut chiar azi în București. O bătrână care vindea flori a fost fugărită de anagajații Poliției Locale Sector 5 (video aici). Individul în uniformă chiar a amenințat-o pe săraca bunicuță că data viitoare o amendează cu ”50 de milioane”. A găsit el, omul legii, sursa problemelor din cartierul său: bătrâna care vinde flori pe stradă (apropo, domnul robocop din acest caz ar fi trebuit să știe că legitimația e valabilă doar însoțită de actul de identitate).

Am locuit și eu ani de zile în București și îi vedeam la Piața Sudului pe cei care stăteau la gura de metrou și vindeau telefoane mobile (nu, nu erau telefoane la ofertă dacă îți făceai contract și nici nu primeai bon fiscal pe ele) sau pe cei de la Obor care îți vindeau țigări (nu știu de ce dar nici ăștia nu aveau casă de marcat cu ei). Oare cei care vând pește viu în găleata la gurile de metrou din București îți taie bon fiscal dacă le ceri? Pe toți ăștia și pe mulți alții, foarte mulți ca ei, ochiul vigilent al idiotului în uniformă nu-i vede. Idiotul în uniformă o vede doar pe bunicuța care vinde flori, nu și pe individul care vinde telefoane mobile, pește viu, țigări de contrabadă sau facturi.

Stau și mă întreb ce fel de caracter mizer trebuie să ai să te apuci să hărțuiești bunicuțe sub pretextul aplicării legii. Ce fel de om de nimic trebuie să fii ca să faci pe zmeul cu bunicuțele și să ridici mâna la chipiu în fața interlopilor? În loc să le ofere un pahar de apă sau un simplu ”Bună ziua”, oamenii în uniformă se comportă abuziv și complet prostesc.

Mesajul meu către cei în uniformă care hărțuiesc bunicuțele care vând te miri ce la câte-un colț de stradă doar ca să facă rost de un bănuț pentru medicamente e acesta: doar cine-o are mică se leagă de bunică! Hai mai bine să rezolvăm alte probleme, mult mai grave, că sunt destule și după aia o rezolvăm și pe asta cu bunicuțele care fac evaziune fiscală și contrabandă cu mărar netimbrat.

Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Apel către idioți în uniformă: doar cine-o are mică se leagă de bunică!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/apel-catre-idioti-in-uniforma-doar-cine-o-are-mica-se-leaga-de-bunica/