APEL către primarul Galațiului: ONORAȚI memoria Smarandei Brăescu

September 15, 2016 •Galati •Views: 2210

Primăria Galați nu este interesată să onoreze memoria Smarandei Brăescu, născută în localitatea Hănțești din județul Galați, și refuză, în mod inexplicabil, să redenumească o stradă din municipiul reședință de județ cu numele eroinei.

Vezi și EXCLUSIV. Ministerul Culturii, NU unui monument dedicat Smarandei Brăescu, prima femeie paraşutist din România, recordmenă europeană şi modială la paraşutism DOC/VIDEO

În mod inexplicabil, primarul municipiului Galați nu este dispus să onoreze memoria unei eroine născută în județul Galați. Smaranda Brăescu, prima femeie paraşutist din România, recordmenă europeană şi modială la paraşutism, s-a născut la data de 21 mai 1897 în localitatea Hănțești din județul Galați.

Pentru a cinsti memoria eroinei, domnul Neculae Preda a adresat o cerere Primăriei Galați prin care a cerut ca o stradă din municipiu să poarte numele eroinei. Domnul Preda este Maestru al Sportului disciplina Aeronautica, fost component al Loturilor Nationale de Planorism si de Acrobatie aeriana, fost comandant al Aeroclubului „Traian Dârjan” din Cluj si fost Director General al Aeroclubului României, medaliat pentru întreaga activitate cu Emblema de Onoare al Statului Major al Fortelor Aeriene Române.

Din nefericire, dorința domnului Preda de a onora memoria eroinei s-a lovit de lipsa de interes au conducerii Primăriei Galați.

adresa primaria galati strada smaranda braescu

În același timp, la 27 de ani de la căderea comunismului, în municipiul Galați mai există încă o stradă ce poartă numele liderului comunist dr. Petru Groza. Smaranda Brăescu a fost condamnată la închisoare în lipsă chiar în timpul regimului Petru Groza. Așa se face că la Galați nu se dorește cinstitrea memoriei Smarandei Brăescu dar se mai cinstește încă memoria liderului comunist Petru Groza.

Fac pe această cale un apel public către domnul primar Ionuț Pucheanu să înțeleagă că situația este nu doar ridicolă ci și batjocoritoare la adresa memoriei Smarandei Brăescu. Sper că domnul primar să înțeleagă și să revină asupra deciziei de a ignora acest subiect.

FOTO: viata-libera.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to APEL către primarul Galațiului: ONORAȚI memoria Smarandei Brăescu

  1. Neculae Preda says:

    La 15 decembrie 2016, Consiliului Local al Primariei Municipiului Galati, acorda titlul de “Cetatean de Onoare al Municipiului Galati” – post-mortem, doamnei aviator Smaranda Braescu.

    Un prim pas pentru cinstirea memoriei primei femei parasutist din România, recordmena europeana si mondiala la parasutism.

    Multumesc d-lui Ionut Florin Pucheanu, Primarul Municipiului Galati.

  2. Buzenchi Laurentiu says:

    Asociatia Romana pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii Cluj se alatura demersului domnului Neculae Preda si cere autoritatilor precum si tuturor locuitorilor de buna credinta din Galati sa se alature acestei initiative. Smaranda Braescu este un monument al Romaniei si trebuie sa-i respectam memoria. Ne asteapta cateva aniversari privind-o pe Smaranda Braescu, de care Consiliul municipal Galati poate sa se foloseasca: 2 oct. 2016 a 85 aniversare a recordului mondial feminin de salt cu parasuta de la inaltime, 19 mai 2017 aniversarea a 85 de ani de la recordul mondial absolut de salt cu parasuta de la inaltime, 27 mai 2017, 120 de ani de la nastere. NuSunt suficiente motivele si prilejurile, domnule primar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "APEL către primarul Galațiului: ONORAȚI memoria Smarandei Brăescu"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/apel-catre-primarul-galatiului-onorati-memoria-smarandei-braescu/