APEL CIVIC. Directorul UNCSV în cazul pestei porcine: Refuzați carnea de porc din import!

September 5, 2018 • social • Views: 1103

Directorul Uniunii Cooperativelor Agricole din Sectorul Vegetal (UNCSV) a lansat în data de 31 august a.c. un apel civic, transmite portalul agroinfo.ro.

Florin Bercu îndeamnă cetățenii români să-și demonstreze patriotismul și să refuze să cumpere carne de porc din import. Românii să cumpere doar carne de porc cu eticheta de produs românesc. Astfel, putem ajuta porcul românesc să revină pe piață.

„Dragi concetățeni,

Pesta porcină africana afectează grav efectivele de porci autohtone, producătorii, economia tarii și în egala măsură consumatorii care vor fi privați de carnea românească cu gust! România este una din puținele țări care cresc porcii majoritar cu cereale care le conferă gust.
Întrebări: De unde a venit pesta? Cine profită de pe urma acestei cumplite nenorociri care de întinde peste toată țara?
Răspuns: Această boală nu este întâmplător în România iar de profitat vor avea producătorii de carne de porc din afara țării.
Putem face ceva?

Noi, cetățeni și consumatori, putem SĂ REFUZĂM consumul de carne de porc din altă sursă decât sursa românească.
Cumpărăm doar carne cu etichetă de produs românesc sau care provine din gospodăriile românilor iar la restaurant insistăm asupra acesui aspect.

De ce? Pentru a nu ajunge sa vedem porci doar la gradina zoologica în câțiva ani. Odată ce nu vom mai avea porci crescuți în România carnea din alte state va avea un preț mult mai mare și foarte probabil sa nu mai reușim sa ajungem în următorii 20 de ani sa asiguram 50% din necesar.
Cât timp?
Până la refacerea efectivelor de porci din gospodăriile și fermele românești!. Aceasta este o acțiune civică cu scopul apărării intereselor românești! Prin participarea și implicarea ta susții sectorul agroalimentar autohton, tradițiile si ROMÂNIA!
E momentul să ne arătăm patriotismul nostru! Vrei să ne apăram țara? Scrie în apelul civic lansat de Florin Bercu.

ANSVSA a comunicat, pe 29 august 2018, pentru AGROINFO, că sunt 782 de focare de pestă porcină în România, 10 județe pe lista neagră a pestei porcine, în 94 de localități s-a răspândit molima, 2.571 de ferme și gospodării în care au fost uciși porcii, 1.890 dosare pentru despăgubiri finalizate tehnic, 681 de dosare pentru despăgubiri aflate încă în lucru, valoarea totală a despăgubirilor care trebuie plătite se ridică la suma de 6.799,41 mii lei, aproape 7 milioane de lei, sumă din care, până la această oră, s-a plătit doar  222,06 mii lei, în  84 de dosare.  Au fost uciși, până acum, aprox. 130.000 de porci”.

În data de 23 august a.c. un număr de 13 organizații au pichetat Ministerul Agriculturii pentru a atrage atenția opiniei publice în legătură cu dezastrul provocat economiei rurale de către cei care gestionează pesta porcină africană la nivel naţional, informează Asociația Pro Consumatori.

Organizațiile participante la această acțiune civică au fost Asociația Pro Consumatori, Federația Solidaritatea Virgil Săhleanu, Asociația „Scut Botoșănean”, Frăția Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruință”,  Fundația Sfinții Martiri Brâncoveni, Asociația Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei, Asociația Dac Defense, Fundația Buna Vestire, Asociația Noua Dreaptă, Asociația Calea Neamului, Asociația pentru Cultură și Educație Sfântul Daniil Sihastrul, Asociația Oamenilor de Afaceri Creștini Ortodocși și Asociația Rost.

„Echipele morții formate din birocraţi, jandarmi, politişti, folosindu-se de neputinţa ţăranilor dată atât de vârsta înaintată, cât şi de boli, intră mai mult cu forţa în curţile acestora, ca pe vremea colectivizării, le ucid porcii sănătoşi, lăsându-i fără hrană în prag de iarnă. Statul român, din apărător al drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, s-a transformat în samsarul ţăranului român, luându-i acestuia la preţ de nimic, în baza unor evaluări ochiometrice, porcul crescut cu trudă în sistem tradiţional, aşa cum a făcut-o de sute de ani. În foarte multe localităţi, mii de familii din mediul rural au fost terorizate de către birocraţii şi incompetenţii care se află în acest moment la cârma unor instituţii centrale şi locale din România! Despre cum a ajuns pesta porcină în România, nu se ştie prea multe, doar că „primul virus” a fost adus de către „un om nesăbuit” conform celor declarate de către Petre Daea, ministrul agriculturii. Instituţiile importante ale statului român încă fac cercetări pentru a afla cum au pătruns în ţară virusul nr. 2, nr. 3 şi aşa mai departe!” conf. univ. dr. Costel Stanciu, preşedinte APC.

FOTO: www.stirilekanald.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , ,

One Response to APEL CIVIC. Directorul UNCSV în cazul pestei porcine: Refuzați carnea de porc din import!

  1. teodorasc u maria says:

    De unde stim ca e porc romanesc si nu … de aiurea???!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend