ARGUMENTE SOVINE MAGHIARE DIN PLENUL SENATULUI ROMANIEI. Marko Bela: "Greşeală a lui Avram Iancu a fost că i-a luat ca aliaţi pe habsburgi, austrieci"!

June 7, 2011 •antiromanism, Avram Iancu, Csibi Barna, extremism maghiar, iredentism, Marko Bela, sovinism maghiar, UDMR •Views: 1218

Miercuri, 1 iunie, in Senatul Romaniei a avut loc un nou episod care dovedeste, pentru cei care nu s-au lamurit inca, ca membrii Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR) promoveaza, pe bani publici, sovonismul si iredentismul maghiar chiar din Parlamentul Romaniei, dovedindu-se inca odata ca antiromanismul este singura idee politica care guverneaza formatiunea condusa de Hunor Kelemen. 
UDMR-istii s-au aprins de aceasta data din cauza propunerii legislative a senatorului PSD Lia Olguta Vasilescu (care a si fost adoptata!) prin care se va pune capat maghiarizarii denumirilor de strazi din judetele Covasna si Harghita, pe care UDMR o practica acum la adpostul “autonomiei locale”. La dezbateri a fost prezent insusi Marko Bela care a fost vizibil iritat de faptul ca propunerea legislativa a fost sustinuta de PSD si PNL.
Argumentele folosite de UDMR au un iz puternic de sovinism maghiar chiar daca UDMR s-a straduit sa isi pastreze calmul. Senatorul PSD Dan Sova le-a atras atentia UDMR-istilor, dar si PDL-istilor, ca Kossuth Lajos, erou maghiar care s-a opus in timpul Revolutiei din 1848 recunoasterii natiunii romane, este prezent in numeroase denumiri de strazi din Transilvania, la fel ca poetul maghiar Petofi Sandor care si-a facut un nume din detestarea romanilor. 
Argumentele folosite de UDMR-istul Marko Bela, pentru a se “apara” de senatorul PSD Dan Sova, imi provoaca, cu toata sinceritatea, scarba. “Eu ştiu foarte bine greşelile şi meritele lui Kossuth. Marea greşeală a lui Kossuth a fost, într-adevăr, abordarea greşită a problemei naţionale, fiindcă nu a recunoscut, aşa cum trebuia, naţionalităţile care trăiau, la vremea respectivă, pe teritoriul Ungariei. Aşa este. Aşa cum marea greşeală a lui Avram Iancu a fost că i-a luat ca aliaţi pe habsburgi, austrieci. S-au făcut foarte multe greşeli. Şi Kossuth a greşit, şi Avram Iancu a greşit”, afirma Marko Bela in plenul Senatului. Adica Kossuth a gresit ca s-a opus recunoasterii natiunii romane, dar si Avram Iancu a gresit ca s-a aliat cu austriecii? Pai de cine incerca oare sa se apere Avram Iancu, cu ajutorul austriecilor? De chinezi? De mexicani? De indieni?
Puteti accesa intreaga stenograma a sedintei din 1 iunie 2011 pe pagina Senatului Romaniei aici.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ARGUMENTE SOVINE MAGHIARE DIN PLENUL SENATULUI ROMANIEI. Marko Bela: "Greşeală a lui Avram Iancu a fost că i-a luat ca aliaţi pe habsburgi, austrieci"!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/argumente-sovine-maghiare-din-plenul-senatului-romaniei-marko-bela-greseala-a-lui-avram-iancu-a-fost-ca-i-a-luat-ca-aliati-pe-habsburgi-austrieci-2/