Asociatia „Noi Românii” cere ca Romania sa intervina in problema manifestarii iredentiste din Franta

May 21, 2010 • antiromanism, Asociatia Noi Romanii, revizionism maghiar, Romanian Global News, Trianon, Ungaria • Views: 5197

“Asociaţia „Noi Românii” cu sediul în judeţul Covasna, luând conoştinţă de hotărârea adoptată de Consiliului Director al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, întrunit în şedinţa de la Târgu-Mureş din 15 mai 2010, am decis să răspundem chemării adresată la punctul 8 din susnumita hotărâre. Drept urmare, membrii asociaţiei de comun acord, transmit o solicitare fermă conducătorilor Statului Român să întreprindă toate demersurile diplomatice necesare pe lângă autorităţile Republicii Franceze pentru a nu autoriza o acţiune a Uniunii Mondiale a Maghiarilor care nu are fundament istoric real.

Nu este posibil ca într-o Uniune Europeană a naţiunilor ce s-au unit pentru cooperare spre binele locuitorilor ei să se permită, unor nostalgici, adepţi ai stăpânirii de către maghiari a altor neamuri, să-şi promoveze ideile şovine. Aceşti iredentişti (Iredentism, conform DEX 98 = Mișcare politică șovină ai cărei adepți urmăresc anexarea la o țară a unor teritorii în care conaționalii sunt în minoritate) solicită, în fapt, schimbarea graniţelor nu numai ale României ci şi ale Slovaciei, Serbiei, Ucrainei, fără nici un fundament istoric solid ci doar pe bază de mistificări. Autorizarea acţiunii Uniunii Mondiale a Magiarilor în data de 04.06.2010 la Versailles jigneşte nu numai România ci şi Slovacia, Serbia, Ucraina. Cu aceleaşi argumente ne adresăm Ambasadei Franţei la Bucureşti pentru a transmite la Paris reacţiile negative ale românilor dacă o astfel de manifestare este îngăduită.
Nu cerşim nimic domnule ambasador! Vă învederăm doar să vă faceţi datoria şi să informaţi corect despre sentimentele românilor pe domnul Sarkozy. Apropo să ştiţi că nu cerşim nimic! Nu am văzut nici o scuză publică pentru mojiciile conaţionalilor dumnevoastră a căror ambasador sunteţi plin de onoare. Spălaţi ruşinea ţării ce o reprezentaţi prin neauatorizarea acţiunii Uniunii Mondiale a Maghiarilor preconizată pe 04.06.2010, altfel, noi românii, nu vom putea considera sora noastră mai mare Franţa decât complice cu Ungaria, deoarece încurajează astfel de manifestări antieuropene.

Sursa: Romanian Global News

5 Responses to Asociatia „Noi Românii” cere ca Romania sa intervina in problema manifestarii iredentiste din Franta

  1. Ion Ciobanu says:
  2. Dan Tanasa says:
  3. Dacic Dracon says:
  4. Anonymous says:
  5. Dan Tanasa says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend