Asociația Creștem România Împreună anunță lansarea campaniei de împădurire „Plantează În România”

January 26, 2016 •social •Views: 1953

Asociația Creștem România Împreună anunță lansarea campaniei de împădurire intitulată «Plantează În România».

Prin această inițiativă ne propunem să desfășurăm cea mai mare acțiune de împădurire de până acum, de pe teritoriul țării noastre. Campania va avea loc în trei etape: prima etapă va cuprinde atragerea colaboratorilor, voluntarilor, susținătorilor și insituțiilor statului care se vor implica direct sau indirect în acțiunea de plantare. A doua etapă, cu sprijinul din partea voluntarilor și a donatorilor, va conține o componentă educativă – implementarea proiectului Ora Verde în sistemul de învățământ din România; și cea de-a treia etapă, depășirea recordului mondial la plantat de puieți, în anul 2017.

Lansăm campania în contextul în care țara noastră se situează sub medie ca procent de suprafață împădurită, având doar 27,3% din suprafață acoperită de păduri, față de 32,4% media europeană. Ne clasăm astfel pe locul 13 în Europa și pe locul 10 în ceea ce privește suprafața de pădure raportată la numărul de locuitori – 0,30 ha/locuitor, primele poziții fiind ocupate de ţările nordice (Finlanda, Suedia şi Norvegia).

Ne dorim implicarea tuturor factorilor de decizie – Ministerul Mediului, Regia Națională a Pădurilor Romsilva (RNP), Ocoalele Silvice de stat și private din țară, cărora le punem la dispoziție toate platformele noastre virtuale, astfel încât să putem conlucra la împădurirea zonelor cele mai afectate de despăduririle abuzive și ilegale. Pădurea trebuie să rămână «uzina vie a vieții», după cum o definea marele apărător al pădurilor, academicianul Marin Dracea.

Obiectivele noastre sunt acelea de a reface perdelele forestiere – acum distruse -, de a ameliora situația terenurilor degradate și de a contribui la educarea românilor. Ne dorim, de asemenea, ca această acțiune să fie una prin care să demonstrăm unitatea națională, invitând pe această cale să ni se alăture toți cei preocupați de viitorul pădurilor, fie că vorbim de indivizi, ONG-uri sau diverse instituții private sau publice. Păduri sănătoase înseamnă mai puține alunecări de teren, mai puține inundații și nu în ultimul rând, conservarea biodiversității, a habitatelor și grija față de sănătatea oamenilor.

Vă așteptăm și pe voi să vă alăturați campaniei noastre!

Pe site-ul campaniei www.planteazainromania.ro vor fi publicate, în timp real, date referitoare la parteneri, modalități de implicare – voluntariat, donații- și numărul de arbori care se vor planta, în funcție de noi toți.

De asemenea, ne puteți accesa cu ușurință și pe pagina de Facebook Plantează în România: https://www.facebook.com/planteazainromania/

Contact: Asociația Creștem Romania Împreună,
cu sediul în Brașov, Parcul Industrial Metrom, str. Carpaților nr. 60.
Ne găsiți la telefon 0040 734 596.089, 0032 478.543.622 fax 0040 268 417.164
E-mail: contact@planteazainromania.ro

FOTO: logo-ul campaniei

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Asociația Creștem România Împreună anunță lansarea campaniei de împădurire „Plantează În România”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/asociatia-crestem-romania-impreuna-anunta-lansarea-campaniei-de-impadurire-planteaza-in-romania/