ATITUDINE MIZERABILĂ A UDMR. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe REFUZĂ să-i acorde titlul de „cetăţean de onoare” maestrului Gheorghe Zamfir

April 26, 2013 •UDMR •Views: 2489

UDMR-istul Antal Arpad Andras

UDMR-istul Antal Arpad Andras

Primarul Antal Arpad s-a opus acordării titlului de „cetăţean de onoare” maestrului Gheorghe Zamfir

Liberalul Mădălin Guruianu a propus, ieri, Consiliului local municipal Sfântu Gheorghe să-i acorde titlul de “Cetăţean de onoare” maestrului naiului Gheorghe Zamfir, însă ideea a fost respinsă de primarul Antal Arpad.

În susţinerea propunerii sale, Mădălin Guruianu a menţionat că Gheorghe Zamfir s-a implicat direct în organizarea primei ediţii a Festivalului internaţional al naiului de la Sfântu Gheorghe, care s-a desfăşurat săptămâna aceasta, contribuind astfel la creşterea prestigiului şi notorietăţii urbei.

“Cred că cineva care face un festival cu numele lui în oraşul nostru şi care are incredibila disponibilitate de a vizita grădiniţe, şcoli, să stea de vorbă cu oamenii, merită acest titlu. Nemaivorbind de faptul că în ultimii cinci ani Sfântu Gheorghe nu a mai acordat nici un titlu de cetăţean de onoare al oraşului”, a spus Mădălin Guruianu.

Propunerea a fost susţinută deschis de consilierii PSD Rădiţa Palela şi Rodica Pârvan, care au arătat că Gheorghe Zamfir este un artist de talie internaţională şi merită acest titlu.

Primarul Antal Arpad a menţionat că nu se opune persoanei, ci ideii, deoarece poate crea un precedent şi genera „o inflaţie” de cetăţeni de onoare.

„Prezenţa la Sfântu Gheorghe a domnului Gheorghe Zamfir ne onorează, dar ar fi o inflaţie de titluri dacă am acorda această distincţie fiecărei personalităţi care vine şi se simte bine în oraşul nostru. Anual avem 20-30 de persoane importante din ţară şi din străinătate, din Ungaria, care ajută financiar şi promovează oraşul şi nu cred că trebuie să facem o excepţie în cazul domnului Zamfir. Îi mulţumim că promovează oraşul nostru şi îl mai aşteptăm să vină la noi, dar nu cred că trebuie să discutăm despre acest titlu (…) În sistemul nostru de valori nu cred că e aşa de uşor să dai acest titlu cuiva”, a spus Antal Arpad, care a rămas ferm pe poziţie în ciuda argumentelor şi intervenţiilor ulterioare ale consilierilor români.

Prima ediţie a Festivalului internaţional al naiului de la Sfântu Gheorghe s-a încheiat joi cu un recital extraordinar al maestrului Gheorghe Zamfir, care a concertat pe scena Teatrului împreună cu un taraf popular.

Festivalul, organizat de Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România (UNIMIR) în parteneriat cu Asociaţia de Tineret Ecou din Sfântu Gheorghe şi Centrul de Cultură Arcuş, a început luni, iar în cadrul acestuia au mai avut loc pe lângă concerte, lansarea volumului „Basmele lui Zamfir” şi vernisajul unei expoziţii cu tablouri, naiuri şi o parte din colecţia de discuri de aur şi platină a lui Gheorghe Zamfir.

Pe 23 aprilie, maestrul Zamfir a prezentat în premieră mondială lucrările sale camerale pentru nai, cvartet de coarde şi oboi compuse în urmă cu aproape 20 de ani în Franţa şi Canada, într-un concert susţinut împreună cu artistul Adrian Petrescu şi Cvartetul ‘Tiberius’ din Târgu Mureş.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Nota mea: Am dovedit de foarte multe ori faptul că liberalul Mădălin Guruianu este o slugă abjectă a UDMR. Întâmplător însă susțin demersul lui (gestul lui este menit să-i aducă lui imagine pentru ca mai apoi să se laude). Gheorghe Zamfir merită și trebuie să primească titlul de cetățean de onoare al municipiului Sfântu Gheorghe. Chiar dacă venea să servească o simplă cafea în oraș merita acest lucru. UDMR dovedește din nou o atitudine mizerabilă și se opune ideii pentru simplul motiv că Gheorghe Zamfie este român. Refuzul primarului mi se pare o insultă la adresa tuturor românilor din Sfântu Gheorghe și chiar din țară. Dacă liberalul Mădălin Guruianu vrea să arate că l-a interesat și altceva decât propria imagine atunci trebuie să obțină titlul de „cetăţean de onoare” pentru maestrul Gheorghe Zamfir. Altfel a oferit UDMR o nouă ocazie să insulte comunitatea românilor din Covasna.Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to ATITUDINE MIZERABILĂ A UDMR. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe REFUZĂ să-i acorde titlul de „cetăţean de onoare” maestrului Gheorghe Zamfir

 1. sara stancescu says:

  MOACA ASTUIA MA SCOATE DIN SARITE! ESTE DE UN TUPEU FANTASTIC!

 2. dacos says:

  pai la ce sa te astepti de la mizerabilii din UDMR?Toti sunt niste lingai …..au fost sunt si vor fi slugile austriecilor

 3. marius says:

  la ce te astepti de la udmr, la altceva decat la o atitudine antiromaneasca ? daca era criminal de razboi, il medaliau.
  UEACS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ATITUDINE MIZERABILĂ A UDMR. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe REFUZĂ să-i acorde titlul de „cetăţean de onoare” maestrului Gheorghe Zamfir"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/atitudine-mizerabila-a-udmr-primarul-udmr-din-sfantu-gheorghe-refuza-sa-i-acorde-titlul-de-cetatean-de-onoare-maestrului-gheorghe-zamfir/