Austria, gata să închidă granița cu Italia din cauza refugiaților

April 14, 2016 •Internațional •Views: 1802

Austria a demarat lucrările pentru construirea unor puncte de control a migranților la frontiera cu Italia, transmite Deutsche Welle. Lucrări de construcții au început la Brenner în Alpi în timp ce Austria se pregătește de un nou aflux de migranți. Cum ruta balcanică a fost închisă, oficialii austrieci estimează că 300.000 de refugiați vor sosi în Italia pe mare.

Fundațiile din beton au fost turnate marți, pentru o zonă de control planificat de pe autostrada spre nord, la granița dintre Austria și Italia, a declarat poliția austriacă. Zona va cuprinde o sală de înregistrare, bariere și alte structuri, dar un purtător de cuvânt al poliției a declarat agenției de știri Agence France-Presse că pentru moment autoritățile austriece nu au planuri pentru construirea unui gard.

Guvernul de la Viena este preocupat de faptul că închiderea așa-numitei rute balcanice din Grecia spre Austria va face ca migranții să încerce să treacă pe mare din Libia în Italia și apoi pe uscat prin Brenner în Austria. Oficialii austrieci se așteaptă ca mai multe 300.000 de persoane să ajungă în Italia pe mare în acest an.

Întrebat dacă Austria are planificat să construiască un gard la frontiera cu Italia, ministrul Apărării, Hans-Peter Doskozil, a declarat că principala problemă a fost „de a introduce un sistem de gestionare a frontierelor similar cu cel din Spielfeld”, la granița Austriei cu Slovenia.

Gestul Austriei a stârnit furie în Italia, mai mulți politicieni italieni respingând gesturile Austriei de teamă că trecătoarea Brenner ar putea fi închisă.

Guvernul austriac încearcă să reducă la mai mult de jumătate numărul cererilor de azil în acest an după ce 90.000 de persoane au solicitat să rămână în Austria în 2015.

FOTO: ovb-online.de

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Austria, gata să închidă granița cu Italia din cauza refugiaților"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/austria-gata-sa-inchida-granita-cu-italia-din-cauza-refugiatilor/