Aveți bun simț, domnule Grama? – Scrisoare deschisă deputatului PSD de Covasna

November 17, 2014 •Dan Tanasa •Views: 2619

dan_tanasa-300x300Stimate domnule Horia Grama,

Constat, din nou, că sunteți foarte tăcut atunci când trebuie să fiți foarte vocal. Zilele trecute președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat la Sfântu Gheorghe faptul că românii din Covasna ar trebui să știe limba maghiară. Declarația pare de-a dreptul idioată dacă stăm să ne gândim că județul Covasna face parte din România, nu din Ungaria, iar Constituția României recunoaște o singură limbă oficială, limba română. Mai mult chiar, este deja de notorietate faptul că limba maghiară, limba oficială de stat a Ungariei, este folosită în județul Covasna pentru a-i asimila și epura etnic pe români.

M-am așteptat, probabil la fel ca foarte mulți alți români din Covasna care v-au votat, să reacționați la o astfel de mizerie îndreptată tocmai împotriva celor care v-au trimis, a doua oară, în Parlamentul României. Pentru că, oricât de greu v-ar fi să credeți, cei care v-au trimis în Parlamentul României nu sunt etnicii maghiari și nici electoratul unor cozi de topor ca Guruianu sau Obreja. Cei care v-au trimis în Parlament sunt românii care vor să rămână români și care refuză să pupe bombeul grofilor maghiari în speranța că vor fi respectați și vor trăi într-o liniște ipocrită. Deloc surprinzător însă, nu ați reacționat.

Sunt deja luni de zile, poate chiar ani, de când nu considerați că electoratul dvs. merită măcar o banală replică la sfârșit de săptămână prin care să le dați de veste că încă mai existați. Vă încasați lună de lună leafa și diurnele fără să considerați că cei care v-au votat mai merită o frântură din atenția dvs. La urma urmei nu e vina dvs., e vina lor că au fost atât de proști și v-au votat a doua oară după ce în primul mandat ați șters praful prin Parlament fără să produceți nimic (e jenant ca un amărât de cetățean ca mine să aibă mai multe sesizări și petiții decât aveți dvs. interpelări).

Pe de altă parte îi înțeleg și pe ei. În campania electorală din 2012 ați defilat cu realizările lui Codrin Munteanu, pentru care ați garantat că va fi prefect. A și fost prefect și a aplicat legea, fapt care însă nu v-a plăcut. L-ați trădat pe Munteanu iar mai apoi și pe Marinescu. Și cu ei ați trădat interesul românilor din Covasna. Ați votat cot la cot cu UDMR împotriva legii care ar fi pus capăt maghiarizării denumirilor de stăzi și piețe din Covasna. Iar mai apoi ați tăcut complice atunci când legea care va oficializa limba maghiară ca a doua limbă de stat în justiție a trecut tacit de Camera Deputaților.

Ați închis ochii la ilegalitățile UDMR și ați tolerat declarațiile șovine. A fost campanie elecorală. Campania electorală însă s-a terminat și cu ea s-a terminat și credibilitatea dvs. Ați sacrificat interesul românilor din Covasna doar pentru că era campanie electorală iar PSD avea nevoie de voturile electoratului UDMR. Nici măcar nu mai mimați faptul că sunteți alături de electoratul dvs. I-ați trădat pe românii care v-au votat. Susțineți un prefect de paie doar pentru a vă proteja poziția de baron local, uitând că fără votul românilor din Covasna nu erați în Parlamentul României.

Dacă aveți orice urmă de bun simț a sosit momentul să vă dați demisia. Cu sau fără dvs. românii îndură aceleași mizerii.

Cu rezervată considerațiune,

Dan Tanasă, covăsnean

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

7 Responses to Aveți bun simț, domnule Grama? – Scrisoare deschisă deputatului PSD de Covasna

  1. […] Atunci când ar fi trebuit să reacționeze pe alte subiecte care țin de interese românilor din Covasna, Horia Grama a fost deputatul UDMR de Covasna (detalii aici). […]

  2. […] P.S.: Aștept în continuare ca deputatul PSD de Covasna să dovedească că are bun simț. […]

  3. […] P.S.: Aștept în continuare ca deputatul PSD de Covasna să dovedească că are bun simț. […]

  4. […] Vezi și Aveți bun simț, domnule Grama? – Scrisoare deschisă deputatului PSD de Covasna […]

  5. aurel says:

    Am mai scris dar sunt prea mulţi fără vederea necesaraă. Adaug: Aceeaşi cetzăţeni care l-au dus în Parlament pe acest Grama ar trebui, în mod legal (trebuie umblat la unele legi imperfecte) să aibă dreptul de a-şi retrage/suspenda deputatul care, prin comportament inadecvat cotractului parafat prin voturi, nu îşi respectă obligaţiile cu care a fost investit. Iar asta chiar în condiţiile reducţiei cu o persoană a Parlamentului.

  6. ionel says:

    Din pacate,avem parte de o gasca de tradatori si hoti,care isi manifesta patriotismul doar in campania electorala,fi-le-ar numele in veci blestemat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Aveți bun simț, domnule Grama? - Scrisoare deschisă deputatului PSD de Covasna"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/aveti-bun-simt-domnule-grama-scrisoare-deschisa-deputatului-psd-de-covasna/