Bai Balint, iti recomand Codul Penal, sectiunea Abuz in serviciu contra intereselor publice! Asta daca ai sange in instalatie…

March 18, 2010 •Antal Arpad, PCM, semidoct, Sfantu Gheorghe, UDMR •Views: 1057

Viceprimarul municipiului Sfantu Gheorghe, Balint Jozsef, care a fost demis la finele anului trecut, va reveni in functie de miercuri, in urma unei sentinte a Tribunalului Covasna care a suspendat temporar hotararea Consiliului Local.

El a dat in judecata Consiliul Local pe considerentul ca demiterea din functie a fost neintemeiata, iar instanta a suspendat hotararea pana la finalizarea procesului. “Asta inseamna ca astazi (miercuri – n.r) ma intorc la serviciu si asteptam finalizarea procesului”, a declarat viceprimarul.

Balint a fost demis la finele anului trecut, la propunerea primarului UDMR Antal Arpad (foto), care a recunoscut ca doreste sa sanctioneze in acest fel atitudinea “obstructionista” a Partidului Civic Maghiar, al carui membru este Balint Jozsef.

“Au un viceprimar, dar se comporta de parca ar fi in opozitie si blocheaza toate proiectele de dezvoltare locala. Eu vreau sa facem ceva pentru comunitate, pentru oamenii care ne-au ales, iar PCM trage mereu frana de mana”, afirma primarul Antal Arpad.

Balint Jozsef a contestat in instanta hotararea, cerand anularea si suspendarea acesteia pe timpul judecatii, respectiv repunerea sa in functie, plata salariilor restante si a cheltuielilor de judecata.

Potrivit acestuia, motivele care au stat la baza demiterii sunt nejustificate, deoarece i se reproseaza apartenenta politica si nu activitatea profesionala. Pentru demiterea viceprimarului au votat, in luna decembrie, 11 consilieri, respectiv 8 de la UDMR, 2 de la PNL si un social-democrat, in timp ce toti cei 9 reprezentanti ai PCM au parasit sala in semn de protest.

Liderul PCM din cadrul Consiliului Local Municipal, preotul unitarian Kovacs Istvan, a declarat, la acea vreme, ca inlaturarea viceprimarului este un exemplu clar de “vendeta politica”, dar si de discriminare, de incalcare a drepturilor omului si un atentat la democratie. “Primarul ar vrea sa conduca singur orasul, asa cum vrea el. Noi am spus ca il sustinem, vrem sa fim parteneri, dar nu si complici”, a mai spus Kovacs Istvan. (Sursa: Agerpres)

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Bai Balint, iti recomand Codul Penal, sectiunea Abuz in serviciu contra intereselor publice! Asta daca ai sange in instalatie..."! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/bai-balint-iti-recomand-codul-penal-sectiunea-abuz-in-serviciu-contra-intereselor-publice-asta-daca-ai-sange-in-instalatie/