Banii Guvernului României au fost recepţionaţi la Jolotca cu tricolorul Ungariei

December 11, 2009 • antiromanism, Borboly Csaba, Harghita, iredentism, PCM, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR • Views: 1395

În anul 2007, cu ajutorul unor bani primiţi de la Guvernul României, în satul Jolotca, comuna Ditrău, s-au demarat lucrările pentru realizarea unui sistem de apă potabilă. De atunci şi până acum, în această investiţie s-au alocat aproape 1,2 milioane lei, bani din care s-au realizat reţeaua de apă (11 kilometri) şi bazinul de captare. Iar de această investiţie, după cum spunea primarul comunei Ditrău, Puskas Elemer, cu ocazia inaugurării sistemului care a avut loc miercuri, urmează să beneficieze aproximativ 200 de gospodării, 60% dintre acestea exprimându-şi dorinţa de a se racorda la reţea.
,,Este o investiţie foarte importantă pentru localitatea Jolotca, având în vedere că comunităţile mici din Harghita au aceleaşi drepturi ca şi oraşele mari, ca să aibă servicii publice, pentru a avea un trai mai bun. De aceea, noi (Consiliul Judeţean Harghita – n.a.) derulăm un program prin care localităţile sub 200 de locuitori sunt dotate cu sisteme de apă potabilă, dar cu accent pe sustenabilitatea sistemului şi pe protecţia mediului înconjurător. Pe aici va trece şi DJ 128 (ce urmează a fi modernizat) spre Borsec, iar zona se va moderniza şi din punct de vedere turistic. Oamenii din Jolotca, de astăzi, sunt mai bogaţi, pentru că preţul terenului lângă care s-a adus apa potabilă creşte automat”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, cu ocazia inaugurării sistemului de apă potabilă.
Păi, dacă este o investiţie atât de importantă pentru Jolotca şi care s-a putut realiza cu banii Guvernului României, ce rost îşi avea panglica care reprezenta tricolorul Ungariei pe care Puskas Elemer şi Borboly Csaba au tăiat-o la inaugurare? Statul Ungar ce contribuţie (financiară) a avut la realizarea acestor lucrări?
Un articol de Liviu C.
Sursa: Informatia Harghitei

3 Responses to Banii Guvernului României au fost recepţionaţi la Jolotca cu tricolorul Ungariei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend