BĂTAIE DE JOC. În Harghita și Covasna primarii UDMR au REFUZAT să arboreze drapelul de Ziua Națională. Replica STUPEFIANTĂ a prefectului de Harghita: ”Mai bine că n-au pus steagurile, ca să fie furate şi incendiate!”

December 3, 2013 •Jean-Adrian Andrei •Views: 3275

1 decembrie 2013, Miercurea Ciuc. Prefectul Jean-Adrian Andrei la manifestările dedicate Zilei Naționale

1 decembrie 2013, Miercurea Ciuc. Prefectul Jean-Adrian Andrei la manifestările dedicate Zilei Naționale

Gândul a publicat duminică un amplu material despre modul în care a fost sărbătorită Ziua Națională a României în județele Covasna și Harghita. Jurnalistul Adrian Popescu, prezent la fața locului, a remarcat lipsa drapelalor naționale, care ar fi trebuit să fie arborate de către autoritățile publice locale cu acest prilej.

Cu privire la faptul că drapelul național nu a fost arborat în municipiul Miercurea Ciuc, ca de altfel în toate localitățile conduse de primari UDMR, prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, a avut o replică de-a dreptul stupefiantă. ”Mai bine că n-au pus steagurile, ca să fie furate şi incendiate!”, a declarat Andrei. Cu alte cuvinte, reprezentantul Guvernului Victor Ponta în județul Harghita, ”garantul” apărării legilor și a Constituției României, salută faptul că primarii UDMR au refuzat să arboreze drapelul național al României cu prilejul Zilei Naționale. Asta pentru că dacă ar fi fost arborat atunci ar fi fost incendiat și, nu-i așa, nu are timp Andrei de căutat piromani suprați că drapelul României este arborat în Harghita.

În loc să solicite printr-o circulară tuturor primarilor din județ să respecte Ziua Națională (evident, primarii UDMR ar fi trebuit să respecte Ziua Națională fără să le ceară nimeni acest lucru, însă atunci când ai de-a face cu nesimțirea unora e bine să le atragi atenția!), Andrei salută atitudinea primarilor UDMR care sfidează sărbătoarea națională a României și duce în derizoriu arborarea drapelului național al României. Asta în condițiile în care arborarea drapelului național cu ocazia Zilei Naționale este clar reglementată prin Legea nr. 75/1994.

Condamn public atitudinea mizerabilă a primarilor UDMR care nu doar că au refuzat să participe la manifestări dar și-au bătut joc de sărbătoarea Zilei Naționale a României prin refuzul de a arbora drapelul național României. Condamn public atitudinea incalificabilă a prefectului Jean-Adrian Andrei, personaj sinistru aflat în slujba iredentei maghiare.

Redau mai jos un scurt pasaj cu materialul semnat de Adrian Popescu:

Prefectul de Harghita: ”Mai bine că n-au pus steagurile, ca să fie furate şi incendiate!”

Şi la Miercurea Ciuc, Ziua Naţională a fost sărbătorită, la Monumentul Soldatului Necunoscut, de aproape 2000 de localnici, români şi maghiari, care au asistat la o slujbă religioasă,  o paradă militară – inclusiv cu tehnică de luptă – şi o depunere de coroane de flori, urmate de un spectacol folcloric la Casa de Cultură. Seara, pe platoul din faţa Prefecturii, se va organiza Hora Unirii şi o retragere cu torţe a militarilor din Garnizoana Miercurea Ciuc. Precum la Sf. Gheorghe, de întreaga organizare a manifestărilor s-a ocupat doar Prefectura, în contextul în care primarul Raduly Robert nua  pus nici măcar un drapel roşu-galben-albastru în oraş. De altfel, în aproape toate localităţile din Harghita şi Covasna conduse de primari maghiari, nu a fost arborat deloc  tricolorul românesc, pentru a marca Ziua Naţională. ”Domnule, mai bine că n-au pus steagurile, decât să trebuiască să daţi dumneavoastră, presa, ştirea că au fost furate şi incendiate!”, ne-a declarat prefectul Andrei Jean-Adrian.

Citiți articolul integral pe Gandul.info

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

12 Responses to BĂTAIE DE JOC. În Harghita și Covasna primarii UDMR au REFUZAT să arboreze drapelul de Ziua Națională. Replica STUPEFIANTĂ a prefectului de Harghita: ”Mai bine că n-au pus steagurile, ca să fie furate şi incendiate!”

 1. sokaduma says:

  Articol şi pagină de web de doi bani. Dacă nu aveţi altceva de făcut, numai să vă şovăiţi şi să aruncaţi vorbe goale şi să stârnaţi ură, aşa vă trebuie. Înseamnă că meritaţi toate aceste lucruri. Oameni inculţi şi teribilisti anonimi de pe canapea. Ruşine.

  • Dan Tanasa says:

   Nu-mi amintesc să te fii rugat să-ți dai cu părerea!

   • sokaduma says:

    Dacă aşa stau lucrurile, vă rog, să nu lăsaţi nici pe alţii să comenteze. Şi mi-am exprimat părerea personală, cu care puteţi sau nu să fii de acord, dar la care am voie.

  • bogdan bobolea says:

   @ sokaduma

   Stimate Sokaduma, in primul rand dumneata esti “anonim” din moment ce nu ai binevoit sa iti scrii numele si prenumele.

   In al doilea rand: ce anume ai vrut sa spui prin “numai să vă şovăiţi” ??

   In al treilea rand: nu stau pe canapea, ci intr-un fotoliu.

   In al patrulea rand: generalizarile (de genul “Oameni inculţi şi teribilisti anonimi de pe canapea”) si epitetele negative pe care le-ai scris dumneata sunt cele care agita spiritele, nu pagina asta de web care aduce dovezi concludente.

   Nu suporti adevarul ?!

  • Adi says:

   Te supara adevarul ! Despre dreptul la informare ai auzit, individule ? Trebuie sa va vada lumea, exact cum sunteti. Te supara ca spunem adevarul !

 2. decebalroman says:

  Se aude in romania ca Secuii vor petrece ziua de 1 Decembrie Ziua Nationala a Romaniei intr-un mod cu totul special!
  De 1 decembrie isi vor face cu zecile de mii un Harakiri moral, aceasta fiind doar o repetitie pentru ziua nationala de anul viitor cand vor trece la cel real!
  Eu nu pot spune decat sa fie intr-un ceas bun, si fiecare sa primeasca ce-si doreste, ei libertatea eterna si noi pamantul milenar care ne-a fost batjocorit!
  Am tradus si pentru analfabetii secuii ca sa inteleaga aceasta stire minunata!
  Traducere:
  Hangok Romániában Secklers töltenek december 1. Románia nemzeti ünnepe különleges módon!
  December 1 élnek majd tízezer erkölcsi Harakiri, ez csak egy próba a nemzeti ünnep a következő évben, amikor költöznek az igazi!
  Csak azt tudom mondani a jó szerencse, és hogy mindenki megkapja, amit akar, az ő örök szabadság mi évezredes föld már elkényeztetett minket!
  Fordítottam az analfabéták Szecklers, hogy megértsük ezt a csodálatos hírt!

 3. avram iancu says:

  si mai spun ungurii ca romanii au ceva cu ei?pestele se impute de la cap.ar trebui demisi si bagati la puscarie pentru sfidarea autoritatii de stat .nu vreau sa injur ungurii ca am cunoscut unguri care intradevar nu sint chiar asa.care chiar tin la romania si au zis ca de vina sint astia mai mari nu ei astia mari agita spiritele.

 4. […] Vezi și BĂTAIE DE JOC. În Harghita și Covasna primarii UDMR au REFUZAT să arboreze drapelul de Ziua Naț… […]

 5. rinus olandezul says:

  Rusine autoritatilor de acolo sunt niste papagali platiti pe bani publici ca sa arate ce? …..incompetenta? cardasia cu radicalii unguri? CUM SA NU FIE ARBORAT DRAPELUL NATIONAL DE ZIUA NATIONALA? NEMERNICI DE DOI BANI, slugoi nenorociti!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "BĂTAIE DE JOC. În Harghita și Covasna primarii UDMR au REFUZAT să arboreze drapelul de Ziua Națională. Replica STUPEFIANTĂ a prefectului de Harghita: ”Mai bine că n-au pus steagurile, ca să fie furate şi incendiate!”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/bataie-de-joc-in-harghita-si-covasna-primarii-udmr-au-refuzat-sa-arboreze-drapelul-de-ziua-nationala-replica-stupefianta-a-prefectului-de-harghita-mai-bine-ca-n-au-pus-steagurile-ca-sa-fi/