BĂTAIE DE JOC. La un an de la sesizare, nicio hotărâre CNCD într-un caz de discriminare a românilor din Harghita

March 30, 2016 •discriminarea romanilor •Views: 1545

Deși a fost sesizat în urmă cu aproape un an, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) nu a adoptat încă o hotărâre într-un caz de discriminare pe criterii etnice a românilor din Harghita.

CNCD nu a emis încă o hotărâre într-un dosar în care a fost sesizat încă din luna aprilie 2015 cu privire la discriminarea pe criterii etnice a românilor din Harghita.

La aproape un an de când a fost sesizat, CNCD nu a emis o hotărâre, sfidând astfel propriile norme legale care stabilesc foarte clar un termen de 90 de zile pentru adoptarea unei hotărâri.

Potrivit art. 77 din Ordinul nr. 144/2008 al Președintelui CNCD „(1) Hotărârea Colegiului director de soluţionare a unei sesizări se adoptă în termen de 90 de zile de la data sesizării şi cuprinde: numele membrilor Colegiului director care au emis hotărârea, numele, domiciliul sau reşedinţa părţilor, obiectul sesizării şi susţinerile părţilor, descrierea faptei de discriminare, motivele de fapt şi de drept care au stat la baza hotărârii Colegiului director, modalitatea de plată a amenzii, dacă este cazul, calea de atac şi termenul în care aceasta se poate exercita.(2) Hotărârea se comunică părţilor în termen de 15 zile de la adoptare şi produce efecte de la data comunicării”.

Instituția condusă de UDMR-istul Csaba Asztalos Ferenc continuă astfel bătaia de joc la adresa legilor și continuă să facă jocurile UDMR în procesul de epurare etnică a românilor din Harghita.

CNCD dosar 267 2015 lipsa hotarare dupa un an Csaba Asztalos Ferenc

FOTO: Președintele CNCD, Csaba Asztalos Ferenc, dolce-sport.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "BĂTAIE DE JOC. La un an de la sesizare, nicio hotărâre CNCD într-un caz de discriminare a românilor din Harghita"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/bataie-de-joc-la-un-an-de-la-sesizare-nicio-hotarare-cncd-intr-un-caz-de-discriminare-a-romanilor-din-harghita/