Borboly Csaba si Tamas Sandor au hartie la mana ca sunt antiromani

January 21, 2009 •Borboly Csaba, iredentism, separatism etnic, sovinism, Tamas Sandor, UDMR •Views: 1785

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, si presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, ambii membri UDMR, au de luna trecuta inca un lucru in comun. Pe numele lor au fost emise doua sentinte de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii care a constat ca acestia au aplicat un tratament diferentiat cetatenilor de etnie romana. Cu alte cuvinte cei doi au hartie la mana ca sunt antiromani si ca sunt capii, la nivel local, a epurarii etnice a romanilor din Covasna si Harghita.

Ştire: CJ Covasna, sancţionat pentru discriminare de către CNCD
Trimite acest articol unui prieten Tipărire
Local

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a fost sancţionat cu avertisment de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), deoarece în cadrul unui concurs pentru ocuparea funcţiei de director al Bibliotecii Judeţene „Bod Peter” din Sfântu Gheorghe, a cerut cunoaşterea limbii maghiare, transmite corespondentul AMOS News.

La finele anului 2008, un cetăţean din Sfântu Gheorghe, Dan Tănasă, a sesizat CNCD cu privire la obligativitatea de cunoaştere a limbii maghiare de către concurenţii pentru funcţia de director a Bibliotecii Judeţene “Bod Peter”.

Potrivit sesizării lui Dan Tănasă, în august 2008, CJ Covasna a făcut publice condiţiile de participare la concurs, una dintre acestea fiind cunoaşterea limbii maghiare.

Dan Tănasă consideră ca fiind nefondată cerinţa CJ Covasna, arătând către CNCD că “directorul bibliotecii judeţene nu indexează cărţi, nu întocmeşte clasamente, nu este obligat să cunoască titlurile, nu este cel care împrumută cărţi cetăţenilor”.

Deşi conducerea CJ Covasna a replicat în întâmpinare că nu a impus “cetăţenia maghiară” candidaţilor la concurs ci doar “cunoaşterea limbii maghiare, fără a specifica nivelul”, CNCD a considerat că respectiva condiţie la concurs a fost una discriminatorie faţă de toţi cei care nu cunosc limba maghiară.

Prin urmare, conducerea CJ Covasna a fost sancţionată cu avertisment, recomandând totodată CJ Covasna “să depună diligenţele necesare pentru promovarea egalităţii de şanse în materie de angaajare şi profesie”.

Sursa AMOSNEWS
Autor :
Monica RIZEA

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

8 Responses to Borboly Csaba si Tamas Sandor au hartie la mana ca sunt antiromani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Borboly Csaba si Tamas Sandor au hartie la mana ca sunt antiromani"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/borboly-csaba-si-tamas-sandor-au-hartie-la-mana-ca-sunt-antiromani-2/