Breban despre Liiceanu și Patapievici: În 1990, umblau la Soros și Microsoft după bani. Știau că Soros dă bani la oameni care-și pun problema dacă Transilvania e română

June 4, 2015 •conflict •Views: 2324

Într-un interviu acordat publicației Ring, academicianul Nicolae Breban revine cu o replică foarte dură la adresa lui Patapievici, Liiceanu și Pleșu.

Întrebat dacă îi urăște pe cei trei, Breban a afirmat că nu-i urăște, îi disprețuiește.

”Dar de ce să-i urăsc eu pe ei? Eventual aş putea să-i urăsc pe Rebreanu sau pe Preda, pentru că cei despre care vorbim aici nu sunt la nivelul meu. La adresa lor am un dispreţ calm, nu atât pentru cărţile lor, asta îi priveşte, cât pentru faptul că înjură marile valori româneşti şi ideea de unitate şi identitate naţională. Pentru asta îi dispreţuiesc, cu un plus pentru Patapievici, care a îndrăznit să umple de noroi istoria naţională şi nimeni în cultură nu a reacţionat”, în interviul acordat www.ziarulring.ro.

”Eu m-am întors de la Paris în 1990, iar în 25 de ani am publicat 27 de volume, în timp ce băieţii ăştia umblau după zeci de miliarde de la Soros şi de la Microsoft. Eu am cerut odată nişte bani de la Soros şi nici nu m-a băgat în seamă. Dar Soros dă foarte mulţi bani la oameni care-şi pun problema, ca şi Manolescu, ca şi Lucian Boia, că poate Transilvania nu aparţine de poporul român. Nu e interesant acest lucru?”, încheie Breban.

Interviul integral pe ziarulring.ro

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Breban despre Liiceanu și Patapievici: În 1990, umblau la Soros și Microsoft după bani. Știau că Soros dă bani la oameni care-și pun problema dacă Transilvania e română"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/breban-despre-liiceanu-si-patapievici-in-1990-umblau-la-soros-si-microsoft-dupa-bani-stiau-ca-soros-da-bani-la-oameni-care-si-pun-problema-daca-transilvania-e-romana/