BUCUREȘTI. Ziua Limbii Române la Clubul Țăranului – ”Presa de limbă română din provinciile istorice”

August 21, 2014 •Institutul Fratii Golescu •Views: 1329

institutul fratii golescu ziua limbii romane 2014

 

Anul acesta, pentru a sărbători cuvios Ziua Limbii Române (31 august) am decis să prezentăm câteva publicații de limbă română din provinciile istorice. Eroismul jurnaliștilor care le editează este impresionant.

În unele regiuni (R. Moldova) găsim publicații  remarcabile; în altele ( Transnistria, Sudul Dunării, Timocul sau Sudul Basarabiei) nu există presă în limba română, cum nu există, radio, televiziune, școală sau liturghie în română. De aceea nu facem o prezentare valorică, acționând, mai degrabă la îndemnul lui Ion Heliade Rădulescu: ”Scrieți băieți, scrieți orice, dar scrieți în românește”. Mulțumiri Departamentului Politici pentru relația cu românii de pretutindeni, care ne-a dat o mână de ajutor pentru a completa, pe cât se poate, colecția de ziare pe care o oferim publicului bucureștean.

Vă invităm vineri, 29 august 2014, ora 18:00, la Clubul Țăranului la deschiderea primului “Chioșc de ziare” de acest fel. Publicațiile vor fi disponibile pentru a fi consultate până pe data de 12 septembrie 2014.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "BUCUREȘTI. Ziua Limbii Române la Clubul Țăranului - ”Presa de limbă română din provinciile istorice”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/bucuresti-ziua-limbii-romane-la-clubul-taranului-presa-de-limba-romana-din-provinciile-istorice/