Bugetul Primăriei Sfântu Gheorghe, folosit pentru a-l ajuta pe primarul Antal Árpád András, anchetat de DNA

February 25, 2016 •Sfantu Gheorghe •Views: 2679

Consiliul local Sfântu Gheorghe a aprobat miercuri, în şedinţă extraordinară, angajarea unei firme de avocatură din Bucureşti pentru a reprezenta municipalitatea într-un proces împotriva Curţii de Conturi a României, al cărui subiect face şi obiectul unei anchete a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), transmite Agerpres, preluată de Mesagerul de Covasna.

Procesul se va judeca în recurs la Curtea de Apel Braşov, iar onorariul firmei de avocatură, care va acorda asistenţă juridică, va fi de 6.500 de euro plus TVA.

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Eva, a explicat că această cauză este foarte complexă, fiind vorba despre un credit BERD, şi depăşeşte posibilităţile instituţiei, de aceea s-a recurs la serviciile unei firme specializate şi în litigii internaţionale.

Ea a mai spus că este „foarte necesar” ca Primăria să continue acest proces, pierdut în prima instanţă, cu atât mai mult cu cât deciziile Curţii de Conturi privind contractul încheiat cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) stau la baza dosarului în care este cercetat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad.

Ce trebuie să înțeleagă cetățenii de aici este că primarul Antal Árpád András este disperat să scape de ancheta DNA, motiv pentru care nu are absolut nicio jenă să folosească banii publici din bugetul Primăriei pentru a angaja o firmă de avocatură într-un proces în care el personal, Antal Árpád András, are un interes. Antal Árpád András speră că, odată anagajată această firmă de avocatură, Primăria Sfântu Gheorghe va câștiga procesul cu Curtea de Conturi iar el va scăpa astfel de ancheta DNA.

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Bugetul Primăriei Sfântu Gheorghe, folosit pentru a-l ajuta pe primarul Antal Árpád András, anchetat de DNA"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/bugetul-primariei-sfantu-gheorghe-folosit-pentru-a-l-ajuta-pe-primarul-antal-arpad-andras-anchetat-de-dna/