CADOU DE ZIUA LOR. Curtea de Apel Braşov a decis: 15 martie nu e sărbătoare oficială!

March 15, 2012 •antiromanism, Consiliul Judetean Covasna, discriminarea romanilor, extremism maghiar, iredentism, PCM, Prefectura Covasna, separatism etnic, sovinism maghiar, Tamas Sandor, UDMR •Views: 1391

Tamas Sandor, președintele CJ Covasna

Curtea de Apel Braşov a declarat drept ilegală o hotărâre a Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, adoptată în urmă cu aproape un an, prin care instituia ziua de 15 martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni, drept sărbătoare oficială locală.

Practic, instanţa a dat câştig de cauză Prefecturii Covasna care a atacat hotărârea în contencios administrativ pe temei de nelegalitate, respingând astfel recursul intentat de CJ. Potrivit sentinţei postate pe site-ul Curţii de Apel Braşov, hotărârea este definitivă şi irevocabilă.

Anularea hotărârii în preajma Zilei maghiarimii a generat reacţii din partea conducerii Partidului Civic Maghiar Covasna (PCM), care consideră că instanţa încalcă principiul autonomiei locale.

„Noi, maghiarii vrem ca ziua de 15 martie să fie sărbătoare legală şi am încercat să obţinem acest lucru printr-o hotărâre a Consiliului judeţean, în baza autonomiei locale. Eu consider că decizia instanţei este nedreaptă pentru că încalcă principiul autonomiei locale (…) Pe de altă parte, acest lucru demonstrează că drepturile minorităţii maghiare nu sunt recunoscute în România şi arată că nu suntem cetăţeni egali cu cei români, deşi nu ne deosebeşte decât etnia”, a declarat preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef.

Acesta a mai menţionat că dacă va intra în Parlament după viitoarele alegeri generale, PCM va promova un proiect de lege pentru ca ziua de 15 martie să fie recunoscută în mod oficial drept sărbătoare oficială şi zi nelucrătoare.

Prefectul judeţului Covasna, Gyorgy Ervin a declarat că instanţa nu i-a comunicat decizia pronunţată în cursul zilei de marţi.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES/

Sursa: Mesagerul de Covasna


Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "CADOU DE ZIUA LOR. Curtea de Apel Braşov a decis: 15 martie nu e sărbătoare oficială!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/cadou-de-ziua-lor-curtea-de-apel-brasov-a-decis-15-martie-nu-e-sarbatoare-oficiala/