Campioana națională a României la baschet feminin a sărbătorit cu steagul secuiesc, FĂRĂ drapelul României

April 2, 2016 •Sfantu Gheorghe •Views: 3057

Campioana României la baschet feminin în 2016, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, a „uitat” de drapelul național al României la evenimentul pe care l-a organizat joi în centrul municipiului Sfântu Gheorghe pentru a sărbători eventul.

Vezi și COVASNA. Incidente la meciul de baschet feminin dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și U Cluj. Dragan Petricevic: „Pentru mine există un singur imn oficial în această țară!”

Organizatorii și oficialii clubului Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au „uitat” de drapelul României la evenimentul organizat joi în centrul municipiului Sfântu Gheorghe pentru a sărbători cucerirea primul său titlu de campioană naţională la baschet feminin, după ce şi-a adjudecat în acest sezon şi Cupa României.

În schimb, de la eveniment nu a lipsit steagul secuiesc, simbolul separatismului maghiar pe criterii etnice.

Deși este echipa orașului și sărbătorea titlul de campioană națională a României, oficialii echipei și componentele echipei Sepsi SIC, finanțată din fonduri publice și deci și din banii românilor din oraș, au „uitat” de drapelul României. Niciun drapel al României nu a fost prezent la eveniment. În schimb, steagul secuiesc a fost prezent la loc de cinste la evenimentul oficial. Una din cupele prezentate publicului a fost „decorată” cu steagul secuiesc, cealaltă cu steagul clubului. Drapelul României a lipsit complet.

Conducerea echipei a dovedit încă odată că Sepsi SIC Sfântu Gheorghe este doar un alt mijloc de promovare a șovinsimului maghiar și nimic mai mult.

Vezi și TÂRGOVIȘTE. Suporterii din Sfântu Gheorghe au refuzat din nou să respecte intonarea imnului Romaniei

Pagina oficială de Facebook a Sepsi SIC Sfântu Gheorghe promovează echipa exclusiv în limba maghiară (detalii aici).

De asemenea, Primăria Sfântu Gheorghe a înmânat componentelor echipei și antrenorului niște diplome redactate mai întâi în limba engleză, deși emitentul acestor certificate este o instituție publică a statului român.

diplome sepsi sic sfantu gheorghe 2016 engleza

Consiliul Județean Covasna, condus de UDMR-istul Tamas Sandor, e înmânat componentelor echipei și antrenorului niște medalii inscripționate doar în limba maghiară.

medalie cj covasna sepsi sic 2016 campioana

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to Campioana națională a României la baschet feminin a sărbătorit cu steagul secuiesc, FĂRĂ drapelul României

  1. Buletin de Carei says:

    Federatia Română de Baschet trebuie să ia atitudine. La fel şi Guvernul României prin Ministerul sportului. Noi ca presă putem doar semnala dar nu avem puterea de a lua şi decizii. Îşi permit să facă astfel de lucruri pentru că nu au fost niciodată sancţionaţi că încalcă legea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Campioana națională a României la baschet feminin a sărbătorit cu steagul secuiesc, FĂRĂ drapelul României"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/campioana-nationala-a-romaniei-la-baschet-feminin-a-sarbatorit-cu-steagul-secuiesc-fara-drapelul-romaniei/