Casa memorială ,,Avram Iancu” din Târgu Mureș, vandalizată: „Trăiască Ungaria!”

January 17, 2019 •Targu Mures •Views: 2072

Deputatul PMP de Mureș, Marius Pașcan, atrage atenția opiniei publice cu privire la un incident scandalos ce a avut loc în municipiul Târgu Mureș. Demnitarul a publicat pe profilul său de Facebook fotografii din care reiese faptul că persoane necunoscute au vandalizat Casa memorială „Avram Iancu” din Târgu Mureș.

„Scandalos!!!

Provocatori fără de minte au cutezat, astăzi, să murdărească fațada unei clădiri de referință din Târgu-Mureș, a Casei memoriale ,,Avram Iancu”, de pe strada care poartă (re)numele Crăișorului munților, a eroului național al românilor. În inscripția profanatoare sunt incluse, cu conotații triviale, și numele martirilor Horea, Cloșca și Crișan, simboluri ale mișcărilor țărănești și răscoalei din 1785, murdăria încheindu-se cu urarea ,,Trăiască Ungaria!”.
Reamintesc că, anul trecut, o altă fațadă a unei clădiri din Târgu-Mureș a fost mâzgălită printr-o inscripție ofensatoare la adresa României similară, poliția identificând un suspect, de etnie maghiară, despre care nu se mai știe nimic oficial de atunci.
Solicit instituțiilor competente de ordine publică să demareze de urgență cercetările pentru identificarea făptuitorului. De asemenea, să informeze public asupra măsurilor legale care au fost dispuse în cazul precedent. Ascunderea sub preș din culpabile rațiuni a numelui vinovaților precum și a sancțiunilor dispuse împotriva unor astfel de fapte reprobabile, inadmisibile, nu va face altceva decât să stimuleze asemenea producții iresponsabile. 
Să vedem acum cine se teme mai mult de UDMR și evită aplicarea corespunzătoare și respectarea legii la Târgu-Mureș? Cui îi tremură genunchii pentru o funcție publică, când trebuie să-și facă datoria profesională pentru climatul necesar de liniște și siguranță publică?! 
Curaj, aplicați cu fermitate legea, voi fi cel dintâi care vă apără politic și sunt sigur că toți mureșenii responsabili, cei care doresc pacea, bună conviețuire interetnică, concordia și armonia acestui municipiu și județ, vă vor susține și aplauda!”

FOTO: Facebook

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to Casa memorială ,,Avram Iancu” din Târgu Mureș, vandalizată: „Trăiască Ungaria!”

  1. Dan says:

    Mai stie cineva, ceva , era vorba ca i-au prins.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Casa memorială ,,Avram Iancu” din Târgu Mureș, vandalizată: „Trăiască Ungaria!”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/casa-memoriala-avram-iancu-din-targu-mures-vandalizata-traiasca-ungaria/