Cât ne costă cazarea parlamentarilor: în 2 ani şi jumătate, Laszlo Borbely a cheltuit pentru cazare 2,36 miliarde de lei vechi.

November 22, 2012 • UDMR • Views: 894

Anunţul preşedintelui Camerei Deputaţilor privind reducerea cheltuielilor de cazare a parlamentarilor cu 60% a stârnirea nemulţirea mai multor aleşi, printre cei mai vocali dintre aceştia numărându-se liderii UDMR Kelemen Hunor şi Laszlo Borbely.

Reamintim că Valeriu Zgonea a blocat săptămâna trecută procedura de licitaţie pentru serviciile hoteliere oferite parlamentarilor, aceştia urmând să-şi caute singuri o chirie pe durata mandatului, pentru aceasta primind o indemnizaţie fixă. Vom da câte o sumă fiecărui parlamentar să-şi găsească un loc în care să locuiască în Bucureşti, aşa cum fac toţi parlamentarii în toată Europa. Cheltuim foarte mult cu cazarea la hoteluri”, a declarat miercuri Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei. În aceeaşi zi, liderii UDMR au ieşit într-o conferinţă de presă, criticând vehement decizia de tăiere a sumelor alocate cazării parlamentarilor. “Dacă grija cea mai mare a domnului Zgonea este cazarea parlamentarilor care vin din provincie, atunci multă sănătate şi mai multă înţelepciune îi doresc”, a spus Kelemen Humor, preşedintele UDMR, secondat de către Laszlo Borbely, care a completat, ironic, că parlamentarii din provincie ar trebui “să stea la corturi”.

Pentru a vedea, totuşi, despre ce sume e vorba, am solicitat Secretariatului Camerei Deputaţilor un raport privind cheltuielile de cazare ale deputatului Laszlo Borbely pe durata mandatului în curs. Potrivit acestuia, pentru primele 17 zile ale mandatului (15 decembrie – 31 decembrie 2008), Laszlo Borbely a cheltuit pentru cazare suma de 4.645,76 lei. În 2009, suma s-a ridicat la 105.997 lei, iar din aprilie 2010 până în octombrie 2012, adică puţin peste doi ani şi jumătate, statul român a plătit 236.161 lei. Prin urmare, în cei 4 ani de mandat, deputatul UDMR a cheltuit peste 3 miliarde de lei vechi, bani cu care s-ar fi putut cumpăra cu uşurinţă un apartament în Bucureşti.

Integral pe Ghimpele.roTags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend