CATALONIA. Condamnări până la 13 ani de închisoare pentru liderii separatiști catalani

October 14, 2019 •Internațional •Views: 619

Curtea Supremă a Spaniei a pronunţat luni condamnări între nouă şi 13 ani de închisoare în dosarul rebeliunii din Catalonia din 2017, transmite Reuters preluat de Agerpres.

Vezi și SECESIONIST. Kelemen Hunor: Trebuie să aducem Catalonia în Ardeal

Nouă lideri ai separatiştilor catalani au fost condamnaţi la închisoare pentru încercarea de a declara independenţa provinciei lor, în legătură cu referendumul din Catalonia, interzis de guvernul de la Madrid. Alţi trei acuzaţi au fost consideraţi vinovaţi doar de nesupunere, faptă mai puţin gravă, pentru care nu vor fi închişi.

Cea mai grea pedeapsă – 13 ani de detenţie – a primit-o fostul vicelider al guvernului Cataloniei, Oriol Junqueras.

Niciuna din condamnări nu a fost pronunţată pentru acuzaţia cea mai gravă, cea de rebeliune.

Procesul are implicaţii majore atât pentru Spania, cât şi pentru Catalonia, cea mai dezvoltată provincie a ţării, arată Reuters; dosarul a suscitat de asemenea interes pe plan internaţional, după ce a provocat cea mai gravă criză politică de la Madrid din ultimele decenii.

FOTO: thisisspain.info

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to CATALONIA. Condamnări până la 13 ani de închisoare pentru liderii separatiști catalani

 1. Constantin says:

  Pai ca sa fim in linie cu Uniunea Europeana ar trebui ca si Kelemen Hunor si toti ceilalti care instiga la separatism teritorial sa faca minim 10 ani de puscarie. Altfel avem coruptie in sistemul judiciar.

  • Ioan says:

   Constantine Kelemen Hunor nu instiga la separatism.Transilvania v a fi independenta atunci cind o mare parte din Ardeleni o vor cere.

  • Ban Andrea says:

   Populația Catoloniei e de peste 8 milioane probabil nu vor să aresteze pe toți. Este o chestiune de timp până că Catalonia se va despărți de Spania. Când majoritatea populației vrea tu nu ai cum sa ii ți decât prin genocid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "CATALONIA. Condamnări până la 13 ani de închisoare pentru liderii separatiști catalani"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/catalonia-condamnari-pana-la-13-ani-de-inchisoare-pentru-liderii-separatisti-catalani/