CĂUTAT PRIN INTERPOL, UDMR-istul Marko Attila are DOUĂ mandate de arestare pe numele său

December 10, 2015 • UDMR • Views: 1849

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea DNA și a decis la sfârșitul lunii noiembrie a.c. arestarea preventivă în lipsă a fostului deputat UDMR Marko Attila, fugit în Ungaria. Practic, în acest moment fostul deputat UDMR are două mandate de arestare pe numele lui.

Instanța a decis arestarea preventivă a fostului deputat UDMR în dosarul Alinei Bica, același dosar în care fosta şefă a ANRP Crinuţa Dumitrean a fost arestată preventiv, în timp ce Oana Vasilescu, fost vicepreşedinte al instituţiei, va fi cercetată în libertate sub control judiciar, potrivit Mediafax. Marko nici măcar nu a formulat contestație la decizia instanței.

Pe numele fostului deputat UDMR Marko Attila există deja un mandat de arestare în urma deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție din aprilie a.c. (detalii despre dosar aici). Marko este fugit în Ungaria și este căutat prin Interpol încă din luna mai a.c.. În data de 28 noiembrie a.c. instanța a decis arestarea lui Marko într-un nou dosar (detalii despre dosar aici).

Anterior, în noiembrie 2014, Marko Attila a fost condamnat dfinitiv pentru abuz în serviciu contra interesului public pentru restituirea Colegiului “Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe

FOTO: Marko Atilla (primul din stânga), Antal Arpad, Kelemen Hunor, Tamas Sandor (rmdsz.ro)

UPDATE: Potrivit Agerpres, Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis joi eliberarea din arest a Crinuței Dumitrean, fost președinte a Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), urmând ca ea să fie cercetată în libertate sub control judiciar. Instanța a dispus revocarea mandatelor de arestare în cazul altor șase persoane, care vor fi cercetați tot sub control judiciar: omul de afaceri Mihai Rotaru, cinci foști membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, respectiv Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Attila Marko, Rodica Constantinovici și Lăcrămioara Alexandru, precum și evaluatorul Sergiu Negurici.

Nu înțeleg însă cum anume a decis instanța revocarea măsurii arestării preventive în cazul lui Marko dacă acesta nu a formulat o contestație în acest sens, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend