Ce servicii secrete străine lucrează pentru plecarea directorului general din fruntea Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi”?

April 23, 2016 •diaspora •Views: 3134

De câteva zile, o actiune concertată și care a profitat de campania de presă împotriva fostului candidat PNL la Primăria Capitalei, Marian Munteanu, încearcă să discrediteze prin rostogolirea de minciuni și dezinformări, pe directorul general al IEH, Eugen Popescu, transmite Romanian Global News.

De mai bine de două luni de când a preluat conducerea IEH, instituția a desfășurat o serie întreagă de acțiuni în sprijinul comunităților românești istorice, în principal a celor din Ucraina, Serbia și Bulgaria culminând cu parteneriatul oferit organizatorilor reuniunii dintre primarii din România și cei din R. Moldova.

Acțiunile cu impact major asupra comunităților românești vizate au supărat puternic servicii secrete străine care au activat imediat cercurile de influență apropiate intereselor sârbești, bulgare sau grecești din România, care doresc ca statul român să nu facă decât acțiuni paleative, fără impact, asupra conaționalilor noștri, aceștia putând fi astfel asimilați mult mai ușor.

Însă acțiunea care a scos din minți principala agentură străină din România, adică agentura rusă de la București, a fost cea în care trei sferturi din populația R. Moldova a fost reprezentată în Parlamentul României la reuniunea primarilor de pe cele două maluri ale Prutului.

La acțiune au participat jumătate din primarii din R. Moldova plus primarul Chișinăului, reprezentând practic trei sferturi din populația R. Moldova. În cadrul reuniunii au fost încheiate sute de protocoale de colaborare între primarii din România și cei de peste Prut.

Acțiunea a avut un ecou uriaș în opinia publică din R. Moldova și a fost mediatizată masiv și în România.

Singura instituție guvernamentală prezentă la reuniune și care a fost și partener al reuniunii a fost Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

La puțin timp după reuniune au apărut primele semnale în presa rusă legat de deranjul major provocat de reuniunea care, iată, oferea perspectiva unei colaborări directe între primarii de pe cele două maluri ale Prutului, deschizând astfel și mai larg perspectivele reunirii celor două state românești.

În mod clar interesele rusești din România au identificat schimbarea produsă la IEH și activitățile eficiente desfășurate de instituție în sprijinul comunităților istorice românești din jurul frontierelor.

Este evident pentru oricine deschide pagina de web a IEH (www.ieh.ro) că instituția, sprijinită pe o echipă coerentă și putenică, a devenit în ultimele luni un vector important al statului român în sprijinul comunităților românești.

Și atunci cum se poate anihila o astfel de activitate? Este simplu! Încerci să discreditezi pe conducătorul instituției lansând în spațiul public minciuni și dezinformări. Mai apoi încerci să aduci astfel de minciuni în atenția decidenților. Prin CINE și CUM vom vedea și sperăm să vadă și instituțiile abilitate ale statului.

Adică cine sunt vectorii de influență din preajma decidenților care duc propaganda mincinoasă pe masa acestora influențând astfel deciziile.

Metoda aleasă este una clasică. Publici la comandă un articol plin de minciuni pe care îl rostogolești în tot felul de fițuici care știi că nu verifică veridicitatea informațiilor și mai apoi activezi MIJLOACE și OAMENI, plasați deja în zona apropiată deciziei, care să ducă articolele în atenția decidenților.

O campanie identică a fost lansată împotriva lui Eugen Popescu în anul 2004-2005 atunci când acesta, din poziția de director în cadrul Departamentului Pentru Românii de Pretutindeni (DRP), a dezvăluit o rețea întreagă prin care ONG-uri de peste Prut, apropiate de interesele rusești, luau fonduri uriașe din România.

Un raport depus de Secretarul de stat Mihai Gheorghiu la Cabinetul Primului Ministru de la acea vreme a confirmat toate cele declarate de Popescu. O copie a Raportului se află în posesia Romanian Global News.

Tot la comandă, a apărut și atunci un articol rostogolit în presă prin care Popescu era acuzat că ar fi acordat bani propriei fundații din fondurile DRP.

Imediat controalele desfășurate încrucișat de instituțiile statului au evidențiat faptul că articolul mințea. Eugen Popescu nu dăduse niciun ban fundației sale. Însă articolul este rostogolit în continuare cu regularitate de diverse fițuici atunci când Eugen Popescu este propus în funcții publice.

Atacul de data asta a fost comandat încercând să profite de campania de presă negativă desfășurată împotriva fostului candidat al Partidului Național Liberal, Marian Munteanu, lipind imaginea lui Popescu de imaginea acestuia.

Evident cei doi se cunoșteau din 1990 din timpul manifestațiilor anticomuniste organizate de Liga Studenților în Piața Universității. Pe acea vreme Eugen Popescu era secretar de redacție la ziarul Ligii Studenților, « Glasul », un ziar cu puternic accent pro occidental, anticomunist și anti rusesc.

Din 1990, așa cum Eugen Popescu declară pentru Romanian Global News, s-a mai văzut cu Marian Munteanu doar de câteva ori.

Principala minciună vehiculată și care încearcă să fie utilizată  împotriva lui Eugen Popescu este cea legată de așa zisa apartenență a sa la fosta securitate.

Autorul articolului și al minciunii, fiul unui fost prieten de-al lui Popescu, vehiculează date culese de pe la tatăl său, amestecând frânturi de adevăr cu minciuni grosolane.

Pentru a îndepărta orice dubiu legat de minciunile vehiculate, directorul general al IEH a depus la CNSAS o cerere prin care solicită să fie verificat. Surpriza mare a fost atunci când i s-a adus la cunoștință că în arhive există un dosar de URMARIT. Adică a fost urmărit de fosta Securitate pentru activitate periculoasă regimului comunist. Copii ale dosarului de urmărire informativă urmând a fi furnizate și publicate de către Romanian Global News.

Eugen Popescu este absolvent al Liceului Militar de la Breaza și după un an în care a urmat cursurile Școlii de Ofițeri de Radiolocație și Artilerie Antiaeriană de la Brașov, acesta a părăsit școala ca “inapt”, urmare a unei boli grave. Acest lucru este reliefat clar în Livretul său militar. Nu a urmat cursuri sau școli ale fostei Securități și nici nu a avut legături cu fosta Securitate.

Directorul general al IEH a declarat pentru Romanian Global News că va da in judecată pe ziaristul care a vehiculat minciuni și va avertiza instituțiile abilitate ale statului, dar și comisiile parlamentare, asupra campaniei care se duce împotriva sa de forțe străine intereselor naționale românești.

Popescu avertizează asupra unor cazuri celebre în care consilieri sau apropiați ai diverșilor decidenți s-au dovedit a fi “cârtițe” infiltrate de servicii străine, cel mai adesea rusești, și care au provocat daune importante statelor respective. Acest lucru s-a întâmplat inclusiv cu servicii secrete puternice ale lumii, penetrate chiar la vârf de cele ale Moscovei, așa că nici cele ale României nu sunt scutite de surprize!

Milioanele de români din jurul frontierelor și Balcani sunt o miză uriașă pentru statele în care aceștia sunt autohtoni dar și pentru state cu interese la frontierele României și NATO, cum este Rusia.

Popescu este văzut de numeroși lideri ai comunităților istorice ca unul din oamenii care cunosc cel mai bine aceste spații și nevoile reale ale acestor comunități.

FOTO: Eugen Popescu, agerpres.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Ce servicii secrete străine lucrează pentru plecarea directorului general din fruntea Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi”?"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/ce-servicii-secrete-straine-lucreaza-pentru-plecarea-directorului-general-din-fruntea-institutului-eudoxiu-hurmuzachi/