Celor care cred că nu au de ce să iasă în stradă

January 4, 2014 • Dan Tanasa • Views: 5598

Dan Tanasade Dan Tanasă

Stați liniștiți în case, la căldurică, în fața calculatorului sau a televizorului, și aveți tupeul să vă luați de mine/ei pentru că ies în stradă pentru a protesta împotriva mizeriei la care ne condamnă de 24 de ani clasa politică. De parcă mizeria morală și socială în care ne zbatem nu vă afectează și pe voi, ipocriților. De parcă toate lucrurile merg foarte bine în țara asta și ne-am găsit noi, o mână de tâmpiți, să vă stricăm vouă frumusețe de democrație. Râdeți de cei care ies în stradă pentru ceva, orice, în timp ce voi vă complaceți în mizeria asta pestilențială pe care ați ajuns s-o confundați cu normalitatea.

Sunteți incapabili să înțelegi că doar împreună se vor schimba lucurile în bine. Sunteți incapabili să înțelegeți că acum țăranii din Pungești au nevoie de ajutor. Acum ei sunt cei care suferă din cauza unor mizerii evidente comise de o clasă politică infectă și putredă. Sunt oameni care acum fac greva foamei pentru simplul motiv că nu vor ca apa lor să fie contaminată de exploatarea gazelor de șist prin fracturare hidraulică. Mâine s-ar putea ca voi, ipocriților, să aveți nevoie de ajutor acolo, acasă la voi. Și veți urla după ajutor. Și nu va veni nimeni să vă ajute, pentru că nici voi nu v-ați dus să ajutați atunci când cineva a avut nevoie de ajutorul vostru.

Nu vă interesează exploatarea gazelor de șist? Aveți impresia că dacă Chevron nu pune sonda la voi în casă nu veți fi afectați și atunci să-i ia dracu pe ăia din Pungești? Foarte bine! Să-i ia dracu! Să-i ia și pe toți proștii, atâția câți sunt, care sunt alături de cei din Pungești, în stradă. Și deci să mă ia și pe mine. Dar oare toate merg foarte bine în republica procurorilor și nu trebuie schimbat nimic? Țara duduie de bine și vă încurcăm noi, ”activiștii de ocazie”? Nu vă interesează gazele de șist? Foarte bine! Se fură păduri! Se fură proprietăți private și publice! Se fură resurse minerale! Se fură vieți! Chiar nimic nu vă intereseză? Cum puteți avea atunci tupeul să ne acuzați că suntem plătiți să ieșim în stradă împotriva gazelor de șist și a proiectului minier de la Roșia Montană? Noi măcar ieșim în stradă pentru ceva! Voi?

Cu toții stați și înjurați mizeria în care ne zbatem, dar cu toții așteptați ca alții, cei de lângă voi, să facă ceva. Aveți pretenția că sunteți intelectuali, profesori, ingineri, scriitori, angajați în multinaționale, cadre militare, funcționari publici etc. dar nu sunteți în stare să reacționați ca oameni la toate mzeriile care ne sufocă în fiecare zi. Cum puteți să mai aveți tupeul să vă numiți intelectuali când tolerați mizeria din jurul vostru/nostru? Tăcerea voastră e complice cu cei care ne/vă fură viețile, nu cu cei care sunt în stradă.

Ieșiți în stradă! Pentru orice! O faceți pentru voi și pentru familiile voastre, nu pentru mine, nu pentru noi. Salvați pădurile! Salvați istoria! Salvați patrimoniul cultural! Salvați tradițiile! Salvați orice! Salvați-vă pe voi de voi înșivă, cei care sunteți acum!

Tags: , , , ,

64 Responses to Celor care cred că nu au de ce să iasă în stradă

 1. vreausaspun says:

  PRINCIPALA problema a romanilor este EGOISMUL.
  Fie ca unora le convine sau nu, fiecare individ face parte dintr-o comunitate, dintr-un neam.
  Neamul poate supravietui daca fiecare om face ceva pentru binele neamului.
  Restul sunt povesti. Amin.

  Tot respectul, domnule Tanasa !

 2. Luca Paul says:

  Te sustin in ceea ce faci si spui ! In legatura cu politica din Romania eu nu am nici un fel de apreciere fata de nimeni , o totala mizerie ordinara indiferent de culoare politica! De ce ? Toti sunt la fel ! Politicieni nostri sunt cei mai buni politicieni din lume , avand in vedere ca fac doar politica si nimic pentru simplu cetatean ! Eu unu i-as scuipa pe toti la rand daca as avea ocazia , sper ca in viitorul apropiat sa se schimbe ceva sau cel putin eu sa vad pe unul pe care ar merita sa il sustin/votez !
  Vorba multa saracia omului !
  Asa ca toti cei cu pareri pro si contra va rog sa demonstrati intr-un fel sau altul interesul dumneavoastra referitor la ce spunea Dan mai sus ! Dupa ce ati facut acest lucru putem sa stam la discutii !

  Cu stima si o deosebita consideratiune Luca Paul

 3. Zamfir Viorel says:

  Asa. Iesiti toti in strada pentru ca, cu cati suntem mai multi cu atat suntem mai culti. Grupuri mari de oameni cu o pregatire intelectuala mai multa sau mai putina, cu destula naivitate si destula ignoranta, pot favoriza accesul la putere a unor excroci de talie mondiala. Se numeste REVOLUTIE treaba asta.

  • Dan Tanasa says:

   Tu poți sta liniștit în casă. Încercăm să ne descurcăm și fără tine, nu de alta dar este nevoie de oameni cu conștiiță.

 4. says:

  Prin natura lor forte oculte au reusit intotdeauna sa deturneze spre propriul interes cele mai pure aspiratii omenesti. Este si cazul miscarii de “desteptare nationala” ce se manifesta in prezent in tara noastra. Iar aspectele oculte ale acestei deturnari nu se limiteaza la tara noastra si la lumea vizibila.

 5. Vlad says:

  atentie la “prietena” noastra mariana: “partidulete nascute anul trecut”! Pai de ce nu ne spui, mariana, cu dispretul acela suveran, partidele acelea serioase in care asuda babacii tai? Eventual in limba romana pricajita, poate aflam cum “incerc(i) sa schimb(i) lumea cum pot(i)?! Poate ne mai luminam si noi socialistii(!), legionarii(!) si hippiotii ecologisti(!) – doar ai citit ce scria pe spatele oamenilor!

  …………………………………………………..

  Dane, nimeni nu s-a gandit sa-i dirijeze aici pe multi din cei care gandesc si simt ca d-ta, acest spatiu s-ar bloca. E de ajuns sa stii asta.

 6. Vlad says:

  Mariana, iti scriu numele cu litera mica si te tutuiesc fiindca nu te respect. Si nu te respect fiindca esti perversa, in fapt stii bine ce faci; probabil ai si ceva cursuri in manipulare. Si spui ca trebuie sa citesti cateva mii de pagini ca sa-ti faci o idee despre impactul obtinerii gazelor prin fracturare hidraulica? Ma faci sa rad. Si ma faci sa rad fiindca stii bine ca nu ai nevoie decat de cateva zeci de pagini de expertiza pentru a compara concluziile catorva specialisti onesti.
  Stai sa inteleg…nu te poti identifica cu un protest fiindca e facut de n, x, y? Probabil ca in clasa unde ai invatat au fost numai mariane trase la indigo care isi doreau exact acelasi lucru. Ciudat.
  Cu Rosia…cum adica “ce facem dupa ce o salvam”? Adica nu e de ajuns ca o salvam, ca nu dispare aurul care practic e tezaurizat acolo si asigura o stabilitate monetara, trebuie “sa facem ceva”?! Stii tu mai bine ce trebuie sa face, evident ca nici usturoi n-ai mancat nici gura nu-ti miroase:) Cum suna in engleza?

 7. Cristian says:

  eu am incetat sa ii judec pe cei care nejudeca pentru ca protestam sau pe cei care nu ies in strada alaturi de noi. pur si simplu nu mai conteaza, niciodata nu vei putea mobiliza niste oameni care nu au vointa sa se alature cauzei. 1000,2000, cati om fi , aia suntem.

 8. nelu says:

  Ironic este ca mesajul a fost trimis tocmai din spatele tastaturii/monitorului.

 9. Mariana says:

  Nu rad de voi, pentru ca nu mi se pare nimic de ras. E trist. Si acest articol, si majoritatea comentariilor care presupun ca-s venite de la cititori fideli, nu de la persoane ca mine aterizate aici intamplator. Dar simt nevoia sa raspund.

  Da, nu am iesit in strada si nu voi iesi niciodata alaturi de voi, desi nici mie nu-mi place unde suntem azi si ma bate gandul serios sa-mi gasesc alt “homeland”. Nu putem reusi nimic impreuna, decat sa stricam mai mult, pentru ca nu credem in aceleasi lucruri. Pana si voi credeti in lucruri diferite, in diferite puncte. O caruta trasa de “sase cai frumosi”, fiecare cu treaba lui, nu poate merge multa vreme. Nu ma pot identifica in vreun fel cu un protest in care participa in acelasi timp socialisti, Garda de Fier resuscitata, hippioti ecologisti si partidulete nascute anul trecut care au vazut o nisa prin care sa se strecoare spre ciolan.

  Nu ma pot identifica in vreun fel cu “uniti salvam toata Romania”. De ce? Cum? Aveti vreun plan? Daca da, atunci aveti o problema majora de comunicare, pentru ca nu a ajuns nici la mine, care sunt cat de cat interesata de social, cu atat mai putin la cei pasivi. Si cand zic “plan”, ma refer la ceva concret, nu bla-bla-uri nationaliste fara substanta. Ce facem dupa ce o salvam. Daca ar fi venit cineva macar cu o schema, poate m-ati fi convins, dar eu nu am auzit decat “jos” si “nu ne vindem tara”. Nu cred in anarhie, deci nu distrug ceva pana nu am ce pune in loc. Si deocamdata nu am.

  Nu am iesit alaturi de voi pentru ca nu pot sa merg vreodata la vot si sa pun stampila pe Craciun, Rogozanu, Cernea sau Albu cu constiinta impacata ca da, dom’le, de acum inainte totul va merge struna, baietii atsia sunt altfe. De fapt nu cred ca sunt altfel. Si, daca ar fi, tot nu m-ar reprezenta. Pentru ca nu credem in aceleasi lucruri. Pentru ca eu sunt pro-industrie, pro-dezvoltare economica, pro-europeana. E o crima? Daca nu, atunci let’s agree to disagree. Daca da, in ce fel sunteti voi mai buni, daca nu mi-e permis sa cred in alte lucruri decat voi?

  Si, last but not least, nu e vorba de faptul ca ma intereseaza sau nu exploatarea gazelor de sist. Dar nu am obiceiul sa-mi fac opinii radicale si sa mi le zbier in gura mare despre subiecte care nu-mi sunt pe deplin clare. Nu stiu suficient despre fracturarea hidraulica incat sa-mi fac o opinie informata. Nu, nu cred ca o astfel de opinie se poate face pe Facebook si privind la un documentar gen Gasland. Cand as avea suficient timp si energie sa citesc cateva mii de pagini scrise de experti din ambele “tabere” (experti, nu jurnalisti sau bloggeri), probabil ca as avea o opinie si o atitudine. Acum n-am, si nu mai am de prin anul 1 de facultate obiceiul de a intra in turma numa’ pentru ca imi sunt simpatici niste baieti.

  Da, cat timp nu prezentati alternative realiste si rationale, nu utopii marxist-hippioate, mi se pare ca mai mult rau faceti. Pentru familia mea imi trebuie intai o paine pe masa, ca nu-i pot spune copilului meu ca rabdam de foame si nu avem ghete in picioare de dragul patrimoniului cultural. Pentru tara mea, imi doresc intai ca nimeni sa nu-si mai puna problema din ce pune o paine pe masa si frustrarile sa inceapa de la “nu imi permit o scoala de fitza pentru copilul meu”. Pentru noi toti si pentru voi imi doresc sa devenim cu adevarat stat european, nu ruda mai saraca si mai fraiera. Si da, sunt de acord ca aceia care ne-au condus in ultimii 24 de ani au luat decizii tampite si sunt vinovati. Dar nu pot iesi alaturi de voi pentru ca nu ma reprezentati.

  Altfel, nu, nu stau pasiva, incerc si eu sa schimb lumea asa cum pot. But i do it my way!

  • Dan Tanasa says:

   Îți mulțumesc pentru comentariu. Zbatere plăcută în continuare în mizeria pe care te încăpățânezi s-o susții.

  • vasile says:

   mariana, fii tu desteapta si lumineaza-ne, pe noi astia pe care ne numesti tu suntem hipioti (mare greseala sa generalizezi). chiar daca nu pare ca exista un plan, totusi exista un tel comun…sa oprim mizeriile. dar, poate tu vrei sa iti cauti … homeland …zici tu…mai bine iti cauti deadland…ca asa pari…lipsita de patriotism si de vreun ideal.oricum,do it your way in continuare…poate-poate…o iesi ceva

  • Marc33 says:

   Foarte bine punctat…

  • munteanu ion cristian says:

   DE CE SA IESIM IN STRADA? PENTRU CA ASTAZI IN 2014 LA 14 ANI DE LA SFARSITUL LUMI IN ROMANIA NOASTRA A ROMANILOR NU SE POATE TRAI CINSTIT , si cand zic ca nu se poate nu se poate , este practic imposibil sa traiesti cinstit , orice ai face si orice meserie ai practica esti impins de la spate sa furi , sa dai spaga , sa minti , sa inseli , sa ascunzi , si daca no faci esti condamnat la moarte prin ifometare .Si acum se va trezi cineva sa spuna ” nui ba asa uite eu sunt cinstit ba si traiesc bine ” ei bine domnle cand nu mai esti in stare sa faci diferenta dintre ce e corect si ce nu parerea mea este ca ai o mare problema .
   Si traind intr-o astfel de ROMANIE credeti ca mare importanta mai are ce culoare politica are xulescu ?HOTUL TOT HOT RAMANE INDIFERENT CAI PORTOCALIU, ROSU ,VERDE, SAU ALBASTRU !!!!!

 10. domin says:

  De ce sa iesi in strada, cand in Romania, nu mai ai un loc de munca….ce sa protestezi….nemunca? noninvestitia? Nu va-ti saturat de saracie?va meritati soarta…. toate intreprinderile mari si mici….uzinele… fabricile….minele….si acu cand se ivi o sansa sa dam cu piciorul in ea? sa va fie rusine….. va auto numiti salvatori si de fapt sunteti distrugatori…….

 11. anonim says:

  Nu pot sa spun decat ca mi se face o scarba imensa cand dau peste naivi care viseaza “alegeri libere”. Ei chiar cred, Maica Nascatoare, ma rog pentru ei sa-si revina din prostie!

  • Karlheinz Ungar says:

   Ce fain este sa arunci cu bolovani, si sa ramai ascuns(a), anonym, ca si cum nu te-ar fi botezat si pe tine parintii. Cum de nu ti-e scarba de atata lasitate, si pe langa, ca te complici cu o perioada si chiar un neam mincinos, ramanand anonim, mai ai si curaj, sa-i lovesti, pe cei, care vor sa se scape, si cu asta si pe tine, din rahat??? Pai nu esti cu nimic mai bun, decat ca mascatii, fortele de asa numita siguranta publica din Pungest, Bucuresti si in orice alt loc de pe glob. Dute in Korea de Nord. Acolo cadrele politice ar fi mandru de tine … Scarba nu are sa-ti fie decat de tine insusi. Trezestete, oricat te-ai ruga … te rogi degeaba in atitudinea asta mincinoasa … Dumnezeu nu este unul, care ii place, ca cei, care roaga lui, sa se ascunda in spatele altora. Sau Isus a ramas anonim?n Sf. Petru, Pavel si ceilalti sfinti au ramas anonimi? Chiar nu cunosc unul singur, sa fie ramas anonim in afara de cei, care au tradat adevaratii crestini … Tradare placuta in continuare …

   • Karlheinz Roman says:

    Charlymagyar tipule… Lasa-ne, te rog, cu Iisusul tau si cu gasca lui de acoliti, pardon, apostoli.
    Mor cand vad cu cat patos veniti, fanaticii astia religiosi, si ma condamnati pe mine ca nu cred in basmele insirate de religii si de popi. Dintre care popi unii s-au orientat rapid si-au ajuns in functii mari, prea mari pentru functia de „parinte”. Si aici ma refer nu numai la Tokes, ci la multi altii ca el. Prea multi.

    Pana nu va curatiti intre voi acolo, nu mai indrazni sa-mi aduci mie argumentul cu Iisus. Tu sa-ti respecti religia pe care o propavaduiesti si dupa aia cere-mi mie sa te respect. Dar nu te pot respecta cat timp tu-ti construiesti catedrale megalomanice in timp ce spitalele se inchid pe capete iar educatia este la nivelul unei cartite.

 12. Tudor says:

  Sa iesi in strada nu denota decat faptul ca dialogul institutional din societate merge intr-un sens care nu convine unei minoritati, chiar daca acea minoritate e cea mai dinamica si mai instruita parte a ei si nu rezolva nimic, pentru ca nu se cer rezolvarea cauzelor fundamentale ale nemultumirilor. Unii, acum 90 de ani au denumit-o ‘mensevici’ si au eliminat-o fizic. Politicienii de azi, si nu numai din Romania, o ignora in masura in care nu au nevoie de ea ca sa adune bani (prin taxe si impozite) pentru partea “bolsevica”, alcatuita, in principal de pensionari, bugetari si altii care au ceva de castigat de pe urma bugetului.
  Si atunci, te intrebi, atat timp cat acesti castigatori de la buget vor fi majoritari, oare minoritatea aducatoare de plusvaloare si de idei utile nu degeaba latra? ca politicienii vor avea intotdeauna grija de grupul populational majoritar? Iar asta e o problema fundamentala majora a democratiei de tip occidental, generata si amplificata de eficienta permanent crescanda in productia de bunuri si servicii a societatii actuale.

 13. mianna says:

  daca la fel de coerente-s si protestele, mai bine stai in casa, la caldura.

  eu am implinit 18 ani in urma cu …X ani. suna suficient de romaneste? pustiul din clasa a 5-a n-a implinit inca 18 ani. cam asta-i diferenta intre “a implini” si “a avea”.

  ma rog, pentru cineva surprins ca apare pe listele electorale permanente s-ar putea sa nu fie clara nici acum diferenta. dar macar nu mai afisa aberatia asta pe pancarte si pe site-uri de socializare. sau nu… in fond, fiecare are imaginea pe care o merita 🙂

 14. Stoian Gheorghe says:

  Romania nu a vrut punctul 8 din Proclamatia de la Timisoara,aceeasi romani nu au vrut Kent…..,au sarit in sus de dragul lui Iliescu,intrebati-i pe taranii din Pungesti cu cine au votat in 90 si 92 si chiar 2000.Nu avem decat ceeace meritam!!!!!!!!!!!!

 15. Vasile says:

  Sunteți incapabili să înțelegi că doar împreună se vor schimba lucurile în bine

 16. Filip Andrei says:

  Buna ziua. Nu ma deranjeaza lipsa de atitudine a cetatenilor. Ce ma deranjeaza este pastrarea mentalitatii. Degeaba schimbam guvernantii daca continuam sa dam spaga, sa ne vindem votul pentru ulei sau zahar, sa nu ne respectam, sa vedem cum guvernantii actioneaza in interes propriu si totusi sa-i votam, sa ne educam copii cu aceasta mentalitate gresita, sa votam dupa emisiunile tv, sa votam imagini si nu proiecte, sa credem ca toate dosarele penale ale politicienilor sunt dosare pe linie politica si nu pentru ca au incalcat legea, etc. Cred ca daca vrem sa schimbam sistemul trebuie intai sa ne schimbam pe noi si modul in care gandim. Si noi facem parte din sistem.

 17. […] Dan Tanasa | Publicat: 5 Ian 2014, 16:58 | Actualizat: acum 1 minut | 0 comentarii […]

 18. cnusi says:

  oare se poate face dreptate daca iesim in strada ?, oare nu asta asteapta guvernantii, jandarmeria, etc ?, nu este m-ai bine sa gandim bine pe cine punem stampila ?, ori sa boicotam alegerile ?, iesirea in strada nu o vad ca pe un protest de care sa tina seama cineva, in Romania ne vedem numai interesele proprii, de ceilalti din jur ne doare in f_ _ d, sunt mandru ca sunt roman !

  • angela says:

   se vede de la distanta ca nu poti.nu trebuia sa te bagi ca… Asta e otreaba de barbati nu de ….

  • jos guvernu' says:

   Si daca mergi la alegeri pe cine alegi? Tot pe mafioti, ca cei cinstiti si responsabili nu ajung acolo sa aiba ocazia sa ia stampila ta. Nu sunt lasati sa miste nimic de sacalii care ne conduc acum. Daca ar iesi lumea in strada, nu 20.000, un milion, cum ar fi? Intr-o zi de munca, asteptati la poarta din fata sau din spate domnii ce isi fac legi faradelegi si intrebati personal de ce nu ne reprezinta, de ce amaneteaza tara. Alta solutie nu vad, imi pare rau…

  • FLOW says:

   pai cine dracu sa ia in serios o mana de oameni care ies in strada ?
   cand ne strangem 2 milioane atunci stai linistita ca se rezolva
   cat timp SRI-ul nu lucreaza pentru popor…

  • vasile says:

   du-te linistit si voteaza ce vrei…mai bine asa…vezi ca in contextul folosit de tine, se scrie mai, nu m-ai…cauta si citeste explicatia

 19. […] Ieșiți în stradă! Pentru orice! O faceți pentru voi și pentru familiile voastre, nu pentru mine, nu pentru noi. Salvați pădurile! Salvați istoria! Salvați patrimoniul cultural! Salvați tradițiile! Salvați orice! Salvați-vă pe voi de voi înșivă, cei care sunteți acum! De Dan Tanasahttp://www.frontpress.ro/ […]

 20. Egmont-ART says:

  Din pacate in Romania majoritatea nu a stiut sa pretuiasca natura si mediul inconjurator niciodata, iar cei putini care au inteles importanta intregirii naturii pentru generatiile urmatoare au purtat o lupta aproape imposibila de castigat, drept urmare suntem singura tara din Europa care exporta lemn dar ne plangem cand suntem inundati fara a socoti ca fiecare trunchi taiat depozita cel putin 200 L de apa. In privinta fracturarii hidraulice nu putem recladii mediul inconjurator ori recrea natura deoarece efectele secundare se extind pe o perioada minima de 2000 de ani. Le doresc tutror care sunt pro fracturare hidraulica sa resimta pe pielea lor efectele secundare in viata de zi cu zi, cum au trait-o cei din zonele unde au fost demarate asemenea proiecte incepand de la apa contaminata cu Metan, care la cea mai mica scanteie ardea mai ceva ca Benzina pana la seismele zilnice care parca anuntau ora exacta.

 21. georgesur says:

  Inteleg disperarea unui om cinstit.Inteleg si ce o provoaca.
  Sunt totusi o groaza de lucruri pe care nu le inteleg: de ce ne asteptam ca intelectualii sa fie altfel decit oamenii mai putin instruiti? ..nu avem o traditie in care “sadoveni”,”razvani teodoresti”,”pleseni”,etc.. au fost oportunisti/pupincuristi? ..de ce noi nu acceptam unanim,macar un punct de reper(sa zicem onoarea,..sau patriotismul,..sau bunatatea,..sau curajul/spiritul de sacrificiu,etc.)?
  Imi vine-n minte acum o varianta de raspuns ..,poate-i cel corect:
  -pentru ca ne otravim copiii cu Miorita din primii ani..
  -pentru ca proverbe precum:”capul plecat sabia nu-l taie”le consideram exemple de intelepciune populara
  -pentru ca modelele de succes de comportament social(ticalos),politic
  (curva!),economic(hot!)promovate “pe sticla” in prin nocivi “formatori de opinie” (Monic&Irinel,Bahmu&Prig,Eba&Sida,etc),indirect ii indeamna pe copii spre “succesuri” in “descurcareala”.
  -in ultimii ani,statul(prin institutiile lui:justitie,armata ,BOR,admin.,politicieni,etc.)tine sa induca ideea ca cetateanul ce are macar o urma de principii..,este un ratat.
  -pentru ca ticalosia este astazi o virtute,iar ticalosii analfabeti ne-au transformat intr-o turma ,usor de condus daca ne asmut periodic pe unii impotriva altora.

 22. Respect faptul ca nu accepti abuzurile, dar gresesti judecandu-i pe cei care nu ies in strada. Iti pot spune opinia mea despre motivatia evidentei neimplicari a populatiei. Este o diferenta majora intre cei care cred că nu au de ce să iasă niciodata în stradă si cei care nu accepta sa iasa în stradă luni de zile, cu rezultate incerte, dar fara sa aiba nici cea mai mica idee despre cum ar putea determina modificarea sistemului social, astfel incat sa poata trai in liniste. In rest, numai bine!

  • Dan Tanasa says:

   Nu judec pe nimeni. Spun doar că nu se va schimba nimic dacă doar câțiva ies în stradă iar restul sparg semințe în fața televizorului.

 23. >TRAIAN TANASA says:

  I) Nu am ras niciodata de cei care au iesit in strada, chiar daca au iesit pentru o cauza cu care nu eram de acord, sau care nu ma interesa. Cand am crezut in cauza protestatarilor am iesit si eu in strada.

  In perioada 15.01- 15.03/2012 am participat la 30 de zile de protest. Exemplu: https://www.youtube.com/watch?v=UFhfVbfzk5Q https://www.youtube.com/watch?v=8tahmUBiN6M (sunt cel cu plancarda “MISTUIREA PDL IN FLACARA VIOLETA”) Guvernul a picat,dar Basescu a ramas!!!
  Pe 15.03.2013 am fost solicitat sa particip la un antiprotest si am participat: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=f8abtG9TfQs

  II) Pentru ca Basescu ocupa in mod ilegal Cotroceniul, desi, conform rezultatului de la referendum, de drept, trebuia safie DEMIS, va rog sa ma sprijiniti intr-o actiune de protest, impotriva judecatorilor CCR, care au aplicat gresit prevederile “articolului cu erata”.

  “Articolului cu erata” era si este in favoarea celor 7,4 milioane de votanti si nu numai!!!

  In calitatea sa de pacalici profesionist, Basescu a dat clasa tuturor celor responsabili de nerealizarea demiterii sale.
  Toata floarea cea vestita a Romaniei (MEDIA, MAGISTRATURA, PROCURATURA, GUVERNUL, PARLAMENTUL) a pacalit-o facand-o sa nu vada ca prevederile “articolului cu erata” erau si sunt in favoarea celor 7,4 milioane de votanti si nu numai.
  A pacalit-o facand-o sa nu vada ca judecatorii CCR au aplicat gresit prevederile prin abuz, din prostie sau din necunoasterea limbii romane si a prevederilor CONSTITUTIONALE, referitoare la “DREPTUL DE VOT”.

  Parca Basescu le-a spalat romanilor CREIERUL!!!

  Mie nu mi se da nici o atentie. Sunt ignorat!!!

  Judecatorii, insa, AU SCHIMBAT LIMBA ROMANA !!!

  Zau ca e “incurcata rau” cu judecatorii astia.” Judecatorii CCR AU SCHIMBAT LIMBA ROMANA (sau n-o stiu, nici macar, cat de cat) pentru al mentine pe BASE’ la COTROCENI.

  Va explic afirmatiile de mai sus, folosind ca material didactic fotografia atasata.

  Fotografia atasata contine:
  1) “Articolul cu erata”;
  2) Prevederile CONSTITUTIONALE referitoare la “DREPTUL DE VOT” (ART. 36, ALIN. (1)).

  Dumneavoastra intelegeti care e limba romana pe care au folosit-o Traian Basescu si judecatorii CCR, incat au considerat ca IN LISTELE ELECTORALE PERMANENTE SE TREC TOTI CETATENII CU DREPT DE VOT, DE PESTE TOT???

  Din “ARTICOLUL CU ERATA”, dupa mine, rezulta ca dintre toti cetatenii cu drept de vot (cetatenii dela varsta de 18 ani pana la 150 de ani si chiar mai mult), se trec IN LISTELE ELECTORALE PERMANENTE numai cei “care au implinit varsta de 18 ani pana in ziua alegerilor inclusiv” (de la 18 ani pana la 19 ani fara o zi).

  Poza e aici: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=576528019087433&set=a.576527755754126.1073741837.100001907214893&type=3&theater

  • Dan Tanasa says:

   De acord cu tine!

  • Mihai says:

   Salut,

   Asta e, cu siguranta, cea mai importanta cauza pentru care merita protestat. Dar atunci toti hipsterii stateau in casa, pentru ca, ce sa vezi, ei nu se uita la televizor, pe ei nu ii intereseaza politica, sau alte replici de-astea de oligofren.
   Tocmai din considerentul asta, ma deliberez, constient, de protestul lor, a carui cauza indubitabil e corecta. Ma pot supune unei autodistrugeri in masura in care cauzele protestelor tin de obsesii personale, iar la ce conteaza ne tragem pe cur.

 24. Cristian V says:

  Cu romanii nu ai sa faci niciodata inca o revolutie.De ce oare avem aproape aceleasi preturi cand salariul fata de media Europeana e nici un sfert? De ce toata lumea isi permite sa faca orice in tara si sa isi bata joc de romani oriunde s-ar afla? Pentru ca asa este romanul in general-nepasator, lenes, trufas.In veci nu o sa se schimbe.Hai sa nu mai visam la schimbare, oar prin asta ma refer la cei care merita sa aiba o viata buna.Dragii mei, in Romania lucrurile intotdeauna or sa mearga prost,asa au fost din 1989 incoace, ne-au mai amagit creditele si bunastarea aia artificiala de acum cativa ani.
  Cine nu a reusit aici si e capabil de o viata mai buna in alta parte, sa plece,ca viata trece repede.E pacat sa te manance sistemul asta de 2 bani, in timp sa te plafonezi si sa-ti auto-impui valori false ale societatii romanesti si sa mori zbuciumat, gandindu-te ca nu ai realizat ce iti doreai, ca fii sau fiicele tale or sa fie manati in acelasi sistem haotic, fals, care o sa-i aduca in ultimul hal.
  Niciodata nu mi-a fost rusine ca sunt roman, pentru ca am reusit sa imi castig respectul pretutindeni.Asa sa faceti si voi, cei care il meritati, ca o sa vedeti rasplata.
  Restul, stati acasa.Consumati maxim Facebook, droguri, jocuri cu fructe, Can-Can si Libertatea si barfe despre.apropiati, sistemul de sclavi are nevoie…

 25. Mateiciuc Alin says:

  Toata stima Dane, iti dau perfecta dreptate, si eu sunt in Italia de 14 ani si am iesit in 2013 la 6 proteste, in luna oct. am fost la Rosia Montana. Daca as fi locuit in Romania crede-ma ca n-as fi stat o zi in casa…din pacate o mare parte din romani isi merita soarta, dar imi pare nespus de rau pentru restul (in general bataranii). Tineretul este varza in toate, sunt buni doar de compiuter, telefon, baruri. Cu siguranta se vor trezi, dar atunci va fi prea tarziu. La multi ani Dan!

  @hot dog, de ce nu te opresti din sclavia aia de 10/12 ore(ceea ce nu cred) sa reflectezi putin? cu ce te-ai ales din munca care o faci? libertate ai? copii tai o vor avea in viitor daca tu acum taci? trebuie sa deschizi ochii, ACUM!! nu mai fi sclavul lor, nu numai tu! si copii tai vor fi la fel. Iar daca-ti place situatia actuala din Romania … continua sa muncesti si lasa-i pe hoti si pe tradatori sa faca ce vor din viata ta si a familiei tale. La multi ani muncitorule Roman!! ….ei asta vor.

  Va rog sa-l ascultati pe acest ROMAN ADEVARAT si ve-ti intelege multe lucruri. Stiu ca pentru unii o ora jumate este mult dar durerile care vor veni, vor fi ani in sir, generatii nu de ore.

  http://www.youtube.com/watch?v=0vFMeHWRE18

 26. vlad says:

  ha ha ha ha ha ha, mi-a placut povestirea! S-a inecat cârnat(ul) cu hot-dogul!

  Eu zic ca in 2014 se vor lamuri multe. Fructul a dat in parg, cand se va coace, Dane, o sa vezi!

  Sanatate tuturor!

 27. Marius says:

  Foarte bine zis Dane. Sa nu iei in seama comentariile tuturor frustratilor, esti de 1000 de ori mai roman (chiar daca locuiesti in Spania) decat astia care se lamenteaza si le este RUSINE ca sunt romani !

  • Dan Tanasa says:

   Nu știu dacă sunt de 1000 de ori mai român, sigur nu sunt cu nimic mai prejos doar pentru că stau în Spania.

 28. Stroie Cosmin says:

  Ai perfecta dreptate Dane, din pacate asa suntem, niste lasi cu diplome de ocazie, intelectualitatea noastra consta in slugarnicie.
  Sunt sigur ca nu peste multa vreme, vor aparea si la noi formatiunii bine dezvoltate, ce vor actiona impotriva sistemului.Dar, dupa cum se stie, aceste formatiunii ataca in primul rad in cei care hranesc sistemul, prin toleranta lor si supunerea, aceste formatiuni sunt numite de catre sistem “terosisti”.

  • Dan Tanasa says:

   De acord.

   • sanda alexandru says:

    Domnule Dan’
    .Nu vad decit o solutie.
    Judecati toti ce au participat la guvernare ca tradatori de tara si neam.Intoarcerea tineretului din diaspora cu conceptii infiripate in extrema dreapta care sa trezeasca fibra natiunii pentru apararea demnitatii nationale.
    Ne trbuie o miscare national-legioara bazata pe iubirea de Dumnezeu,Neam ,Tara.
    Restul este vaicareala
    TRAIASCA ROMANIA
    TRAIASCA LEGIUNEA SI CAPITANUL

 29. Vaju Horia says:

  Spre exemplu faptul ca un ins care are ca pseudonim “hot dog” isi permite sa aiba acces la internet si nu i-a dat Dumnezeu “norocul” sa tanjeasca la o bucata de paine cum o fac o gramanda de oameni culti si cu coloana vertebrala….e un motiv de iesit in strada.

 30. ovidiu damian says:

  Nu cu astfel de articole in care jignesti , scoti lumea in strada domnule! Incearca sa te pui in locul lor ….intelectual , spuneai?

 31. hot dog says:

  Dar totusi este o diferenta intre a sta in mizeria din Spania si cea din Romania! De ce nu te intorci acasa sa vezi ce fain e? Dupa o saptamina de munca de 10-12 ore zilnic nu cred ca ai avea chef de proteste.

  • Dan Tanasa says:

   Era imposibil să nu apară și replici de idioți. De aia te complaci tu în mizeria în care trăiești? Pentru că stau eu în Spania? Tu nu vezi că ești atât de infect încât nici numele nu ai curajul să ți-l dai. Ești atât de mic și inutil!

   • Nicu says:

    Corect,aveti mare dreptate,e greu sa te lupti sa faci ceva daca …de unde nu e nici Dumnezeu nu cere…!asta e gradul de cultura si patriotism la noi….!

  • lupu marius says:

   Mai carnat(pardon caine fierbinte)Alias hot dog.Cineva iti spune ca exista si mai bine in viata,adica poti avea un standard de viata mai ridicat pentru ore mai putine de munca( nu 10-12)iar tu accepti orice pwla in cur si ne spui noua sa te lasam in pace.De acord.Taci si inghite sa vedem cat poti.Acum nu ma pot abtine…….HOT DOG O poveste pentru tine si cunoscutii tai…
   Stai in hala la pauza de masa impreuna cu 10 colegi si ii injurati pe toti(parlamentari patroni sefi)dupa care va enervati atat de tare incat va hotarati sa mergeti sa cereti o marire de salariu ca banii care-i primiti nu va ajung(pe buna dreptate).Plecati 10.La prima curba ramaneti 7.Cand urcati scarile catre birouri ramaneti 4.Ajungeti in fata biroului patronului bateti la usa si cand ala spune DA te uiti in jur sa poti spune”hai sa intram” si atunci observi ca esti singur(acel singur nu esti tu ca tu nu ai atata singe-n coa(i)ste)Intri ca doar nu te-ai dus degeaba si cu tot tupeul ii spui patronului:
   -Sefule eu nu mai pot,nu imi ajung banii sa traiesc.muncesc mai mult fac mai multe treburi decat atunci cand m-am angajat,nu sunt fandosit dar vreau o marire de salariu.Nu mai pot supravietui.Patronul se uita la tine si zice:
   -Bine Gigele(nu zice hot dog).Ai dreptate.Iti mai dau 200 dar ramane intre noi.Fericit pleci.Ajungi inapoi in hala si cei 9 care erau cu tine vin toti si te intreaba:
   -Ce a zis sefu
   – Pai mie mi-a mai dat ceva
   -Pai si noua?????
   DAR VOI UNDE ATI FOST???????
   Multa sanatate carnat.

 32. ARTUR says:

  Suntem oi si suntem obisnuiti sa fim condusi de berbeci !!! Imnul nostru spune tot ”desteapta-te romane” noi dormim si acum ! Asa cum am m-ai spus,cu o floare sau doua nu se face primavara ! Vorba ta ”elita tarii>intelectuali, profesori, ingineri, scriitori, angajați în multinaționale, cadre militare, funcționari publici”,unde sunt ! De multe ori imi este rusine ca sunt roman !!!

  • Claudia says:

   De acord. Aceasta situaţie îmi aminteţte de cuvintele unui pastor german: Cind au venit sa-i ia în lagărul nazist i-au luat intii pe comunisti. Am fost indiferent, pentru ca nu eram comunist. Apoi au venit dupa evrei. M-am bucurat ca nu sunt evreu. Mai apoi veniseră după sindicalişti. Îmi era totuna, pentru ca nu faceam parte din sindicate. Veniseră după catolici. Nu mi-a păsat pentru că eu eram protestant. Dar cind venisera după mine – în jur nu era nimeni, care ar fi putut să mă apere…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend