Cererea de arbitraj pentru autonomia “Ținutului secuiesc”, respinsă la Strasbourg

March 24, 2015 •autonomie •Views: 1947

Europarlamentarul FIDESZ Laszlo Tokes și președintele UDMR Kelemen Hunor (FOTO: erdely.ma)

Europarlamentarul FIDESZ Laszlo Tokes și președintele UDMR Kelemen Hunor, extremiști notorii care militează pentru separatismul pe criterii etnice în Covasna și Harghita (FOTO: erdely.ma)

Cererea de arbitraj pentru autonomia “Ținutului secuiesc”, solicitată de mai multe consilii locale din județele Covasna, Harghita și Mureș, a fost respinsă marți, la Strasbourg, de Comisia de monitorizare a Congresului Puterilor Locale și Regionale (CPLRE) al Consiliului Europei.

Președinta delegației României la acest congres, Ludmila Sfîrloagă, a declarat pentru AGERPRES că cererea a fost respinsă pentru că ‘nu este de competența Congresului și a Consiliului Europei’. Potrivit acesteia, tema în cauză face subiectul unei dezbateri politice interne, prin urmare trebuie dezbătută în țară și nu la instanțele europene.

Cele 47 de consilii locale din județele Covasna, Harghita și Mureș care au solicitat sprijinul Consiliului Europei în vederea obținerii autonomiei ‘Ținutului secuiesc’ au fost reprezentate la Strasbourg, printre alții, de către președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, și primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, se arată într-un comunicat de presă transmis marți AGERPRES de către secretariatul delegației României la Congres.

‘Dezbaterea a fost una foarte aprinsă, la aceasta participând membri din Franța, Italia, Finlanda, Portugalia și Republica Moldova (…) Chiar dacă prezența unui grup de aproximativ 20 de persoane de naționalitate maghiară, condus de șefa delegației Ungariei la CPLRE, a creat presiune asupra membrilor Comisiei, președinta delegației naționale a României, dna Ludmila Sfîrloagă, a reușit, prin intervenția sa argumentată și hotărâtă, să obțină respingerea atât a arbitrajului cerut de reprezentanții “Ținutului secuiesc” cât și a posibilității ca acest Congres să trimită o misiune de monitorizare în România. Acest demers a avut sprijinul celorlalți membri ai delegației României’, se menționează în documentul citat.

Integral pe Agerpres.ro

Tags: , , , , , , ,

One Response to Cererea de arbitraj pentru autonomia “Ținutului secuiesc”, respinsă la Strasbourg

  1. DAM MANA FRATILOR BASARABENI SI PUIE MAGHIARILOR OBRAZNICI says:

    CU CE PRETENTII VII TU INCESTZ SA CERI ASA CEVA SI NU UITA CA ,,TIGANI,, SUNT STRAMOSII VOSTRI, VEDETI-VA DE VIATA VOASTRA CA NU V-A FACUT NIMENI NIMIC IN ROMANIA, BA CHIAR VOI INCERCATI SA VA BATETI JOC DE TARA NOASTRA, CITEZ O FRAZA FRUMOASA : SA VA DATI DE PE CAL JOS, CA ARDEALUL NU-I AL VOSTR !!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Cererea de arbitraj pentru autonomia "Ținutului secuiesc", respinsă la Strasbourg"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/cererea-de-arbitraj-pentru-autonomia-tinutului-secuiesc-respinsa-la-strasbourg/