CINE PLĂTEȘTE? UDMR l-a trimis pe deputatul pușcăriabil Marko Attila cu manuale și drapele secuiești în Ungaria

February 18, 2013 •Uniunea Democrată Maghiară din România •Views: 1191

Markó Attila Ungaria UDMR drapel secuiesc

Kapus Krisztián, primarul orașului Kiskunfélegyháza din Ungaria, alături de deputatul UDMR Marko Attila, la ceremonia de arborare a drapelului secuiesc pe sediul primăriei din Ungaria

Gândul.info: Cincizeci de exemplare din manualul “Istoria secuilor” au fost trimise unei localităţi din Ungaria

Cincizeci de exemplare din manualul alternativ “Istoria secuilor”, în cazul căruia Corpul de control al Ministerului Educaţiei a făcut verificări, au fost trimise unei localităţi din Ungaria, ca să fie împărţite la şcoli unde elevii să înveţe despre secui şi despre Ţinutul Secuiesc.

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, de UDMR Covasna, cincizeci de exemplare din manualul alternativ “Istoria secuilor” au ajuns în oraşul Kiskunfélegyháza (Ungaria), transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cărţile au fost înmânate de o delegaţie a judeţului Covasna primarului oraşului Kiskunfélegyháza, Kapus Krisztián, care a dat asigurări că vor ajunge în bibliotecile şcolilor din oraş.

La eveniment a participat şi deputatul UDMR Marko Attila, care a declarat că aceste manuale îndeamnă cititorii să cunoască rădăcinile şi istoria secuilor.

În decembrie, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, declara, într-o conferinţă de presă, că manualul alternativ “Istoria secuilor” va fi trimis şi şcolilor din Ungaria, pentru ca elevii de acolo să înveţe despre secui şi despre Ţinutul Secuiesc. Întrebat atunci de ce i se pare important ca acest manual să ajungă şi în instituţiile de învăţământ din Ungaria, Antal a răspuns că “este foarte bine” ca maghiarii din Ungaria şi românii din România să ştie cât mai multe despre secui şi despre Ţinutul Secuiesc.

Manualul alternativ “Istoria secuilor” a fost lansat la începutul lunii noiembrie şi la Sfântu Gheorghe, după ce în septembrie a fost prezentat la Miercurea Ciuc. Manualul a fost editat la iniţiativa consiliilor judeţene Covasna şi Harghita. Potrivit iniţiatorilor, acest manual alternativ este destinat în primul rând elevilor din clasele a VI-a şi a VII-a.

Corpul de control al Ministerului Educaţiei anunţase că analizează, în urma unei sesizări, modul în care a fost realizată cartea de istorie a secuilor după care se predă în şcoli din Harghita.

Conducerea Centrului European de Studii Covasna-Harghita propunea eliminarea din şcoli a manualului alternativ “Istoria secuilor” şi pedepsirea celor care au susţinut, din banii publici, o astfel de “provocare jignitoare antiromânescă”.

Integral în Gândul.info

Markó Attila Ungaria UDMR

Kapus Krisztián, primarul orașului Kiskunfélegyháza din Ungaria, alături de deputatul UDMR Marko Attila, la ceremonia de arborare a drapelului secuiesc pe sediul primăriei din Ungaria

Markó Attila UDMR Ungaria Grüman Róbert HÁRIT

Deputatul UDMR Marko Attila a împărțit în Ungaria manualul despre istoria secuilor

 

Vezi și DOCUMENTE. CUM ÎI MANIPULEAZĂ UDMR pe maghiarii din Ardeal pentru a-l scăpa de închisoare pe UDMR-istul Marko Attila. Care este de fapt miza mitingului maghiarimii din 1 septembrie? VEZI AICI CINE ESTE PROPRIETARUL CLĂDIRII COLEGIULUI SZEKELY MIKO DIN SFÂNTU GHEORGHETags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "CINE PLĂTEȘTE? UDMR l-a trimis pe deputatul pușcăriabil Marko Attila cu manuale și drapele secuiești în Ungaria"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/cine-plateste-udmr-l-a-trimis-pe-deputatul-puscariabil-marko-attila-cu-manuale-si-drapele-secuiesti-in-ungaria/