CINE RĂSPUNDE? Dosarul ”Revoluției”, clasat

October 23, 2015 • justitie • Views: 1534

În 2009, pe vremea când conducea Parchetul General, Laura Codruța Kovesi a declarat public că instituția pe care o conduce va da o soluție în dosarul evenimentelor din decembrie 1989 (că revoluție nu a fost). Azi aflăm că dosarul a fost clasat.

Iata dovada ca procurorii instalati sub regimul Basescu in fruntea marilor parchete nu au facut nimic pentru a-i trage la raspundere pe asasinii din decembrie 1989, vinovati de uciderea a peste 1.000 de persoane, ranirea a peste 5.000 si producerea de imense pagube materiale: dosarul „Revolutiei” a fost clasat!, transmite Lumea Justiției.

Ascultați cu atenție! Sunt numele celor care au murit în decembrie 1989! Astăzi, Parchetul General a decis că nu există vinovați. Dosarul Revoluției a fost CLASAT. Motivele aici: http://goo.gl/50sYHWDați mai departe dacă vreți să se facă dreptate, iar vinovații să fie pedepsiți!

Posted by Gandul on Friday, October 23, 2015

Circul necontenit al fostului presedinte Traian Basescu, care ba se ratoia la Codruta Kovesi, cand aceasta era Procuror General, ba la Tiberiu Nitu, caruia i-a dat un termen de gratie de un an sa rezolve „dosarele Revolutiei” s-a dovedit o farsa simnistra pentru poporul roman. Surprinde faptul ca Laura Codruta Kovesi, care a fost timp de 6 ani Procuror General al Romaniei, iar apoi aproape 3 ani sefa la DNA, a fost superdecorata de Traian Basescu si ambasade ale unor puteri straine, desi, in acest caz, nu s-a remarcat prin altceva decat prin infirmarea in 2007 a solutiilor de incepere a urmaririi penale dispuse de procurorii militari in dosarul „Revolutiei”. Asa cum a facut si in dosarul „Mineriadei”.

In ceea ce-l priveste pe Tiberiu Nitu, acesta nu a facut nimic pentru a misca „dosarele Revolutiei”, el fiind de altfel unul care in decembrie 1989, ca militar in termen, tragea cu arma in „inamicii” din jurul Televiziunii Romane.

Amintim ca Uniunea Europeana, in procesul de monitorizare a Romaniei, a semnalat in repetate randuri manevrele unor procurori de a tine dosarele pana la prescriere, luandu-se masuri ferme in acest sens pe zona anticoruptie. Insasi Laura Codruta Kovesi, in mai multe randuri, a lasat sa se inteleaga ca daca vor exista judecatori care nu vor solutiona dosarele pana la termenul de prescriere va analiza posibilitatea deschiderii de dosare penale. Surprinzator, intr-un dosar in care este vorba de peste 1000 de crime, actuala sefa DNA nu mai da dovada de atata exigenta, ceea ce demonstreaza, in opinia noastra, ca nu este procurorul caruia i s-a creat o aura de Ioana d’Arc a Justitiei romane.

Cat despre procurorii care timp de 25 de ani au musamalizat crimele din decembrie 1989 si care au tinut la sertar dosarele „Revolutiei”, este evident ca acestia nu mai au ce sa caute in sistemul de Justitie. Ba mai mult, trebuie sa intre la puscarie!

Clasare pe prescriptie

Ministerul Public a emis, vineri 23 octombrie 2015, un comunicat de presa in care a anuntat clasarea dosarului „Revolutiei”, comunicatul fiind atasat integral la finalul articolului. Astfel, procurorii militari au dispus clasarea cauzei pe motiv ca faptele s-au prescris, ca nu sunt prevazute de legea penala, ca nu exista sau pe motiv de existenta a autoritatii de lucru judecat:

„In raport de rezultatul cercetarilor efectuate cu privire la fiecare victima in parte si de impedimentele procedurale referitoare la punerea in miscare si exercitarea actiunii penale in cauza, prin Ordonanta din 14.10.2015 s-a dispus:

-clasarea cauzei sub aspectul infractiunilor de propaganda de razboi, genocid, tratamente neomenoase, infractiuni de razboi contra proprietatii si altor drepturi, respectiv infractiuni contra umanitatii, retinandu-se ca faptele cercetate nu sunt prevazute de legea penala, nefiind caracterizate de tipicitate in raport cu normele legale incriminatoare.

-clasarea cauzei sub aspectul infractiunii de omor, tentativa de omor si instigare la infractiunea de omor, retinandu-se, dupa caz, implinirea termenului de prescriptie a raspunderii penale sau existenta autoritatii de lucru judecat, dar si faptul ca decesul nu s-a datorat unei fapte prevazute de legea penala sau ca fapta nu exista;

-clasarea cauzei sub aspectul infractiunii de ucidere din culpa, retinandu-se ca faptele nu sunt prevazute de legea penala;

-clasarea cauzei sub aspectul infractiunii de lovire sau alte violente si instigare la infractiunea de lovire sau alte violente, retinandu-se, dupa caz, ca fapta nu exista sau nu este prevazuta de legea penala, respectiv ca s-a implinit termenul de prescriptie a raspunderii penale;

-clasarea cauzei sub aspectul infractiunii de vatamare corporala si instigare la infractiunea de vatamare corporala, retinandu-se ca s-a implinit termenul de prescriptie a raspunderii penale;

-clasarea cauzei sub aspectul infractiunii de lipsire de libertate in mod ilegal si instigare la infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal, retinandu-se, dupa caz, implinirea termenului de prescriptie a raspunderii penale sau existenta autoritatii de lucru judecat, dar si existenta unei cauze de neimputabilitate, respectiv eroarea;

-clasarea cauzei sub aspectul infractiunii de furt si distrugere, retinandu-se implinirea termenului de prescriptie a raspunderii penale;

-clasarea cauzei sub aspectul infractiunii de ultraj, retinandu-se implinirea termenului de prescriptie a raspunderii penale;

-clasare cauzei sub aspectul infractiunii de purtare abuziva si instigare la infractiunea de purtare abuziva, retinandu-se ca a intervenit amnistia”.

FOTO: luju.ro

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend