Civilizatia a inceput la poalele Muntilor Carpati. Cultura Cucuteni in expozitie la Universitatea din New York pana pe 25 aprilie 2010

February 9, 2010 •cultura, Cultura Cucuteni, istorie, New York, Romania •Views: 1387

“The New York Times”, cel mai prestigios ziar din Statele Unite ale Americii, a publicat, la data de 30 noiembrie 2009 in sectiunea Science un articol despre expoziţia “A Lost European Culture, Pulled From Obscurity”, articol semnat de John Noble Wilford.
Expozitia, deschisa publicului larg pana in data de 25 aprilie 2010, este gazduita de catre Institute for the Study of the Ancient World de la Universitatea din New York.
Expozitia gazduieste, prin altele, exponate de o valoare inestimabila apartinand culturii Cucuteni, care atesta faptul ca civilizatia a inceput la poalele Muntilor Carpati, cu mult inaintea civilizatiei grecesti sau a celei romane.
“Inaintea gloriei care a fost Grecia si Roma, inainte chiar de primele orase ale Mesopotaniei sau a templelor de-a lungul Nilului, au trait in valea de jos a Dunarii si la poalele Balcanilor oameni care au fost primii in arta, tehnologie si comert la mare distanta.
Timp de 1.500 de ani, incepand mai devreme de anul 5.000 I.Chr., ei au lucrat pamantul şs au construit orase, unele cu 2.000 de locuinte. Ei au fost mesteri priceputi in arta bronzului, noua tehnologie a acelui timp. In mormintele lor s-a gasit o varietate impresionanta de ornamente de cap si bijuterii pentru gat si, intr-un cimitir, au fost descoperite, ca ansamblu de aur, cele mai vechi artifacte din intreaga lume” titreaza New York Time.

Puteti citi articolul din New York Times aici http://www.nytimes.com/2009/12/01/science/01arch.html

Vezi si http://www.nytimes.com/slideshow/2009/11/25/science/112409_ARCH_index.html

si

http://www.nyu.edu/isaw/exhibitions/oldeurope/

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Civilizatia a inceput la poalele Muntilor Carpati. Cultura Cucuteni in expozitie la Universitatea din New York pana pe 25 aprilie 2010"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/civilizatia-a-inceput-la-poalele-muntilor-carpati-cultura-cucuteni-in-expozitie-la-universitatea-din-new-york-pana-pe-25-aprilie-2010-2/