Clujean bătut crunt pe stradă pentru că nu ştia ungureşte

November 21, 2016 •social •Views: 10784

Bătaie cruntă încasată marţi noapte de un clujean de 54 de ani, în faţa pensiunii Pedro, de pe strada Paris din Cluj-Napoca, după finalul meciului de fotbal Rusia-România, transmite Gazeta de Cluj.

Vezi și EXCLUSIV. UN NOU CAZ ȘOCANT ÎN COVASNA. Fostul lider PDL Covasna BĂTUT în centrul municipiului Sfântu Gheorghe pentru că nu știe LIMBA MAGHIARĂ

Autorii sunt patru constructori din Harghita şi Covasna – angajați a unei firme clujene – care, după ce au băut în pensiune şi au urmărit meciul, împreună cu personalul localului şi doi clienţi, nemulţumiţi că bărbatul n-a vorbit în maghiară, aşa cum i-au cerut, l-au urmărit şi sancţionat sever pentru „ignoranţa” sa. Culmea, chiar şi după ce aceştia au ajuns la secţia de poliţie, cei patru au refuzat să vorbească în româneşte şi au cerut un translator deoarece “nem tudom roman”!

Dl. Martin zis Miki este un cetăţean paşnic al cartierului Abator, care şi-a zis să urmărească la televizor, cu o bere în faţă, la Pensiunea “Pedro”, de pe strada Paris, meciul amical de fotbal Rusia-România. Omul a comentat fazele meciului în limba maternă, româna – împreună cu un alt client al localului şi cu barmaniţa localului – suferind cumplit după ce echipa noastră a pierdut, nemeritat, după un gol marcat de ruşi, în prelungiri, dintr-o poziţie de off-side. Însă pe tot parcursul meciului cei trei au avut de înfruntat ostilitatea vădită a patru muncitori constructori de la o firmă din zonă, îmbrăcaţi în salopetă, originari din “secuime”. Aceştia erau teribil de deranjaţi de faptul că barmaniţa şi cei doi clienţi vorbesc româneşte, astfel că la un moment dat i-au somat, pur şi simplu, să vorbească în maghiară, apoi l-au stâlcit în bătaie!

Integral în Gazeta de Cluj.

FOTO: ziuaconstanta.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to Clujean bătut crunt pe stradă pentru că nu ştia ungureşte

 1. Gabriel says:

  Trebuiau sa vina la Bucuresti, ar fi invatat romana varianta rapida, nu politia i-ar fi invatat populatia ar fi facut-o!

 2. Gabriel says:

  Trebuiau sa vina la Bucuresti, ar fi invatat romana varianta rapida, nu politia i-ar fi invatat!

 3. Mihai says:

  Atitudinile extreme nu ajuta nicicum! Faptul, daca a fost real, este mai mult decat reprobabil, iar autorii trebuie sa suporte consecintele. De aici insa si pana la comentariile xenofobe e cale lunga! Moderatie si ratiune doamnelor si domnilor! Un caz izolat nu defineste un fenomen!

 4. Ludvica says:

  Daca organelle abilitate sa vegheze la siguranta cetateanului, indifferent de etnie, si-ar face treaba, nu am mai avea astfel de cazuri! De mult si de multi se spune ca politia noastra este varza! Nu-si merita salariile; ar trebui trimisi sa dea cu sapa daca nu sunt capabili sa-si exercite atributiile!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Clujean bătut crunt pe stradă pentru că nu ştia ungureşte"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/clujean-batut-crunt-pe-strada-pentru-ca-nu-stia-ungureste/