„Coaliția pentru Familie” anunță strângerea a peste 1,3 milioane de semnături în vederea modificării Constituției

February 4, 2016 •social •Views: 1522

“Coaliția pentru Familie” a adunat până în prezent peste 1.350.000 de semnături în favoarea proiectului de lege pentru revizuirea Constituției în sensul definirii căsătoriei ca fiind uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie, potrivit unei informații publicate miercuri pe pagina de Facebook a coaliției și confirmată de președintele comitetului de inițiativă, Mihai Gheorghiu, transmite Agerpres.

Până pe 20 ianuarie, “Coaliția pentru Familie” anunța strângerea a 825.000 de semnături. Mihai Gheorghiu preciza, la momentul respectiv, într-o conferință de presă, că se dorește strângerea unui număr de semnături mai mare decât cel prevăzut de lege pentru ca acestea să devină “un semnal, o mărturisire, o atenționare a tuturor factorilor politici și guvernamentali” privitoare la importanța subiectului și necesitatea de a proteja familia prin înscrierea definiției căsătoriei în articolul 48 alineat 1 din Constituția României.

Proiectul de lege propus revizuiește articolul 48, alineat 1 din Constituția României astfel: ‘Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor’. Proiectul de lege, expunerea de motive și avizul Consiliului Legislativ au fost publicate în Monitorul Oficial, pe data de 25 noiembrie 2015.

Comitetul de inițiativă este format din 16 membri și este multiconfesional: ortodocși, catolici, greco-catolici, baptiști și penticostali.

Din “Coaliția pentru Familie” fac parte 23 de asociații și ONG-uri, precum Asociația ‘Părinți pentru ora de Religie’, Asociația ‘Alianța Familiilor din România’, Asociația Familiilor Catolice din România ‘Vladimir Ghika’, Asociația PRO VITA — filiala București, Asociația ‘Familia Tradițională’ etc.

FOTO: agerpres.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "„Coaliția pentru Familie” anunță strângerea a peste 1,3 milioane de semnături în vederea modificării Constituției"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/coalitia-pentru-familie-anunta-strangerea-a-peste-13-milioane-de-semnaturi-in-vederea-modificarii-constitutiei/