CODUL ADMINISTRATIV. Președintele Iohannis, criticat de un ONG care a încălcat drepturile omului

August 2, 2018 •social •Views: 1046

ActiveWatch, o organizație civilă care a încălcat drepturile omului și a fost condamnată să plătească daune morale, îl critică pe Președintele Klaus Iohannis pentru că a atacat Codul administrativ, care oficializează limba maghiară în România, la Curtea Constituțională și face un apel la CCR să nu restricționeze „drepturile minorităților naționale din România”.

Vezi și CODUL ADMINISTRATIV. UDMR sare la gâtul lui Iohannis: inacceptabil

Într-un apel publicat ieri pe pagina sa (detalii aici), organizația ActiveWatch, care a încălcat drepturile omului și a fost condamnată să plătească daune morale pentru aceasta (detalii aici) îl critică pe Președintele Klaus Iohannis pentru că a atacat Codul administrativ la CCR și face un apel către CCR să respingă sesizarea Președintelui.

„ActiveWatch a luat act cu îngrijorare de decizia președintelui Iohannis de a ataca la Curtea Constituțională articolele din proiectul legii privind Codul Administrativ care reglementează folosirea limbilor minoritare în spațiul public. Considerăm că această decizie contravine tuturor recomandărilor formulate de către Consiliul Europei în rapoartele sale cu privire la aplicarea de către România a Convenției-cadru pentru protecția minorităților naționale și o eventuală validare a ei de către CCR ar întoarce România în anii ’90 în materie de drepturi ale minorităților naționale”, se arată în apel.

ActiveWatch se poziționează din nou de partea UDMR și Budapestei. Nicio prevedere legală din Codul administrativ nu a fost cerută sau sugerată măcar României de vreun tratat sau acord internațional. De altfel, toate prevederile legale din Codul administrativ referitoare la utilizarea limbii materne în administrația publică au fost susținute doar de către parlamentarii UDMR, niciun alt parlamentar din grupul minorităților naționale nefiind semnatar al acestor propuneri legislative. Mai mult, doar doi deputați din grupul minorităților naționale, format din 18 deputați, au votat Codul administrativ cu aceste prevederi care vor oficializa limba maghiară în România.

ActiveWatch, un ONG care a încălcat drepturile omului și a fost condamnată să plătească daune morale pentru aceasta, face apel la Președintele Iohannis să nu restricționeze „drepturile minorităților”. Situația este cel puțin ridicolă.

FOTO: captură video

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "CODUL ADMINISTRATIV. Președintele Iohannis, criticat de un ONG care a încălcat drepturile omului"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/codul-administrativ-presedintele-iohannis-criticat-de-un-ong-care-a-incalcat-drepturile-omului/