COMUNICAT DE PRESA. DAN TANASA, presedinte PC Spania: Condamn noile declarații antiromânești ale europarlamentarului Laszlo Tokes, vicepreședinte al Parlamentului European!

November 20, 2011 •antiromanism, extremism maghiar, iredentism, Laszlo Tokes, Partidul Conservator Spania, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR •Views: 1050

Filiala PC SPANIA – Madrid

Cu privire la declarațiile făcute în cadrul ședinței de joi a Minority Intergroup din cadrul Parlamentului European de către europarlamenterul Laszlo Tokes, președintele PC Spania face următoarea declarație de presă:
Mentalitatea retrogradă a vicepreședintelui Parlamentului European (PE), domnul Laszlo Tokes, a produs un nou episod regretabil în cadrul ședinței de
joi a Minority Intergroup (MI) din cadrul Parlamentului European unde domnul Tokes a ridicat problema separării pe criterii etnice a Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, prilej cu care domnul Tokes și-a demonstrat din nou binecunoscuta retorică antiromânească solicitând europarlamentarilor din cadrul MI să ia măsuri împotriva politicii de ”românizare” a maghiarilor din Transilvania.
Folosindu-se de înalta poziție oficială, plătită atât de generos din fonduri publice, domnul Laszlo Tokes militează într-un mod abject împotriva României, promovând ca pe ceva dezirabil separatismul pe criterii etnice al unei universități de prestigiu din România, acuzând, culmea, ”românizarea” maghiarilor din Transilvania.
Acest nou gest al domnului Laszlo Tokes, care nu mă surprinde deloc, se înscrie firesc pe linia politică antiromânescă a acestuia, creionând un personaj nedemn de statul de demnitar al Statului Român. De peste 20 de ani domnul Tokes, alături de restul extremiștilor maghiari din România, luptă continuu pentru enclavizarea pe criterii etnice a unei zone din mijlocul României, servind interesele iredentist-șovine ale Ungariei.
Solicit Președintelui României, Guvernului și Parlamentului României să condamne acest nou gest impardonabil și profund antiromânesc al europarlamentarului român Laszlo Tokes. O lipsă de reacție din partea acestor instituții nu poate să probeze decât o complicitate a acestora cu politica iredentistă a europarlamenterului Laszlo Tokes.
Madrid, 20 noiembrie 2011
 Președinte PC Spania,
Dan Tanasă

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții