Congresul ”care nu a fost” al românilor de pretutindeni sau cum i-a mințit Victor Ponta pe românii din străinătate

December 2, 2014 • Guvernul Victor Ponta • Views: 1067

Premierul Victor Ponta la la deschiderea ediției din acest an a evenimentului Diaspora Estival (FOTO: victorponta.ro)

Premierul Victor Ponta la deschiderea ediției din acest an a evenimentului Diaspora Estival (FOTO: victorponta.ro)

La deschiderea ediției din acest an a evenimentului ”Diaspora Estival” din luna august, Premierul Victor Ponta anunța, foarte sigur pe el, că guvernul pe care-l conduce va organiza în luna noiembrie un congres al românilor de pretutindeni. Ponta anunța atunci și data în care va avea loc acest congres: 30 noiembrie 2014, după alegerile prezindențiale.

Vezi și EXCLUSIV. Diaspora Estival – sute de mii de lei aruncați de MAE pe un eveniment mediocru DOCUMENT

Doar că 30 noiembrie a trecut fără ca Victor Ponta și guvernul său să mai organizeze congresul românilor de pretutindeni. În luna septembrie a.c., ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, acest afon în problematica românilor din diaspora, a declarat, citat de DC News, că asocierea dintre organizarea Congresului Românilor de Pretutindeni și alegerile prezidențiale este ”total eronată”. Și numirea lui la conducerea unei structuri care se ocupă cu problemele românilor din afara țării este, se vede, total eronată.

Victor Ponta i-a mințit fără jenă pe românii din străinătate în timp ce se afla neoficial în campanie electorală. Le-a promis un congres al lor în care să dea ascultare problemelor cu care se confruntă. Din fericire însă, românii din diaspora nu s-au lăsat păcăliți și l-au sancționat usturător pe Victor Ponta pe 16 noiembrie, atunci când l-au votat pe contracandidatul lui. Victor Ponta s-a gândit probabil că, dacă tot nu l-au votat, românii din diaspora nu mai merită să fie ascultați de Premierul Victor Ponta.

Minciunile candidatului Victor Ponta au fost sancționate de către electorat. Rămâne ca incompetența Premierului Victor Ponta, incapabil să organizeze un simplu congres al românilor de pretutindeni, să fie și ea sancționată. De demisie nu poate fi vorba în cazul unui premier fără onoare.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend