Consilierii locali din Covasna nu au timp de proiecte europene pentru ca se ocupa cu porcarii…

February 11, 2009 •iredentism, PCM, Prefectura Covasna, separatism etnic, Tinutul Secuiesc, UDMR •Views: 1294

Nouă hotărâri de consilii, referitoare la referendumul pentru autonomie, au ajuns la Tribunalul Covasna
Prefectura Covasna a atacat în contencios- administrativ toate cele nouă hotărâri de consiliu luate în privinţa organizării unor referndumuri pentru autonomia aşa- zisului Ţinut Secuiesc, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

Hotărârile privind organizarea referendumurilor pentru autonomie ale consiliilor locale din Bixad şi Baraolt au fost deja anulate de către Tribunalul Covasna, în vreme ce cea a Consiliului local Arcuş a fost revocată de către însuşi consiliul local care a adoptat-o.

Pe rolul Tribunalului Covasna se află încă cinci hotărâri de consiliu, cele ale localităţilor Boroşneul Mare, Târgu Secuiesc, Ilieni, Vârghiş şi Micfalău, pentru hotărârea Consiliului local Ozun, adoptată în ianuarie 2009, urmând a fi introdusă acţiunea de anulare.

La Prefectura Cvasna urmează să ajungă şi hotărârea Consiliului local Sfântu Gheorghe, adoptată la finele lunii ianuarie şi care stabileşte organizarea, în data de 15 martie, a referendumului pentru autonomie.

Iniţiate de consilierii Partidului Civic Maghiar (PCM), proiectele de hotărâre referitoare la organizarea de referendumuri locale pentru consultarea cetăţenilor se referă la modificarea limitelor teritoriale ale judeţului Covasna, conform “Statutului de autonomie al Ţinutului Secuiesc” .

În „Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc” există articole ce prevăd că „Ţinutul Secuiesc devine o regiune autonomă cu personalitate juridică în cadrul României”, că „în Ţinutul Secuiesc limba maghiară are acelaşi statut ca şi limba oficială a statului”, că „statutul garantează folosirea liberă a simbolurilor naţiunii maghiare, precum şi ale comunităţilor naţionale aflate în minoritate numerică în Ţinutul Secuiesc” şi că „autorităţile regiunii autonome vor fi Consiliul de Autoadministrare, Comisia de Autoadministrare şi Preşedintele Ţinutului Secuiesc”.

Autor : Monica RIZEA (NAPOCANEWS)

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Consilierii locali din Covasna nu au timp de proiecte europene pentru ca se ocupa cu porcarii..."! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/consilierii-locali-din-covasna-nu-au-timp-de-proiecte-europene-pentru-ca-se-ocupa-cu-porcarii/