CORUPȚIE. Aproape 6 milioane de euro scurse din bugetul CJ Harghita în conturile firmelor UDMR-istului Palffy Domokos, consilier județean. Alți doi consilieri județeni, unul de la UDMR și altul de la PCM, găsiți incompatibili de ANI!

June 15, 2012 •Agentia Nationala de Integritate, Borboly Csaba, Consiliul Judetean Harghita, PCM, UDMR •Views: 1901

Agenția Națională de Integritate a dat publicității azi un comunicat de presă ce cuprinde o listă întreagă de consilieri județeni și consilieri locali găsiți incompatibili.

”Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă și penală, precum și al incompatibilităților în cazul a 78 de consilieri județeni și consilieri locali.

UDMR-istul Rafain Zoltan (în mijloc) FOTO: pagina CJ Harghita

Lipsa de transparență a procesului decizional pe plan local, coroborată cu nivelul scăzut de acces la informații de interes public al majorității locuitorilor din mediul urban și rural reprezintă factori destabilizatori la adresa societății românești. Unul dintre principalii factori corozivi ai imaginii autorităților locale și a percepției acestora de către populație este reprezentat de nenumărate cazuri aduse la cunoștința opiniei publice de către mass-media, de către aleși locali care desfășoară activități economice cu administrația publică locală, exercitându-și influența, formal sau informal, din calitatea de aleși locali. Astfel, s-a ajuns la acceptarea generală de către opinia publică a ideii că aleșii locali se îmbogățesc rapid prin dezvoltarea relațiilor de natură comercială cu instituțiile în cadrul cărora își desfășoara activitatea, cu încălcarea prevederilor legale referitoare la regimul juridic al conflictelor de interese și al incompatibilităților

Această situație a condus la necesitatea abordării conflictelor de interese în plan preventiv.

PCM-istul Arus Zsolt Istvan

Astfel, în urma unei analize desfășurate de Agenția Națională de Integritate, (conform art. 10 lit. a din Legea nr. 176/2010 inspectorii de integritate primesc, colectează, centralizează şi procesează date şi informaţii cu privire la situaţia averii existente pe durata exercitării demnităţilor şi funcţiilor publice, a incompatibilităţilor şi a conflictelor de interese privind persoanele care ocupă funcţii sau demnităţi publice”) în perioada septembrie 2011 – februarie 2012, la nivelul administrației publice locale (89 de entități analizate[1]), cu scopul identificării potențialelor conflicte de interese și a stărilor de incompatibilitate, au fost demarate procedurile de evaluare în cazul a 190 de consilieri județeni și locali, în vederea verificării respectării regimului juridic al conflictelor de interese și al incompatibilităților în mandatul 2008 – 2012. La finalizarea verificărilor, a fost identificată încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese în materie administrativă / penală și al incompatibilităților, în cazul a 78 de consilieri județeni și locali.”

Pe lista ANI se regăsesc numele UDMR-iștilor Palffy Domokos și Rafain Zoltan și a PCM-istului Arus Zsolt Istvan, toți trei membrii ai Consiliului Județean Harghita, condus de UDMR-istul Borboly Csaba, în perioada iunie 2008 – iunie 2012.

Conform cercetărilor efectuate de către ANI, UDMR-istul Palffy Domokos a beneficiat de aproape 6 milioane de euro din contracte încheiate cu Consiliul Județean Harghita.

După alegerile din 10 iunie atât Palffy Domokos cât și Rafain Zoltan vor face parte din noua componență a CJ Harghita.

Fragment din lista ANI ce cuprinde numele celor trei consilieri județeni
Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to CORUPȚIE. Aproape 6 milioane de euro scurse din bugetul CJ Harghita în conturile firmelor UDMR-istului Palffy Domokos, consilier județean. Alți doi consilieri județeni, unul de la UDMR și altul de la PCM, găsiți incompatibili de ANI!

  1. […] Cetățeanul român de etnie maghiară Palffy Domokos are nevoie de interpret în dosarul în care este judecat pentru acte de corupție! În iunie 2012 Agenția Națională de Integritate dădea publicității un comunicat de presă prin care anunța faptul că UDMR-istul Palffy Domokos a încasat, prin intermediul firmelor sale care au încheiat contracte cu Consiliul Județean Harghita, peste 25 de milioane de lei. (detalii aici) […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "CORUPȚIE. Aproape 6 milioane de euro scurse din bugetul CJ Harghita în conturile firmelor UDMR-istului Palffy Domokos, consilier județean. Alți doi consilieri județeni, unul de la UDMR și altul de la PCM, găsiți incompatibili de ANI!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/coruptie-aproape-6-milioane-de-euro-scurse-din-bugetul-cj-harghita-in-conturile-firmelor-udmr-istului-palffy-domokos-consilier-judetean-alti-doi-consilieri-judeteni-unul-de-la-udmr-si-altul-de-la/