CORUPȚIE. Olosz Gergely, fost senator UDMR, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare

December 21, 2018 • UDMR • Views: 1546

Olosz Gergely, fost preşedinte al ANRE şi fost senator UDMR, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în formă continuată, transmite Agerpres.

Vezi și CLUJ-NAPOCA. Fostul viceprimarul UDMR Anna Horvath, condamnată la închisoare cu executare

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Ion Bîrcină – un an şi patru luni închisoare cu executare, Costin Iliescu – un an şi patru luni închisoare cu suspendare, Cătălin Stan – doi ani cu suspendare, Ovidiu Ionel Badea – un an cu suspendare.

Totodată, instanţa a mai dispus confiscarea de la Olosz Gergely a sumelor de 384.000 de euro şi 400.000 lei şi menţinerea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile ale acestuia până la recuperarea prejudiciului.

Iniţial, acest dosar a fost trimis spre judecare către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă el a fost mutat la Tribunalul Bucureşti, după ce Olosz Gergely şi-a dat demisia din funcţia de senator în mai 2013. La tribunal, Olosz Gergely a fost condamnat, în iulie 2013, la şapte ani închisoare cu executare, însă a obţinut anularea acestei sentinţe, pe motiv că trebuia judecat pe fond la Curtea de Apel Bucureşti, deoarece are şi calitatea de avocat.

Olosz Gergely, preşedinte al ANRE în perioada 2007 – 2008, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în octombrie 2012 pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată.

FOTO: EVZ

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

3 Responses to CORUPȚIE. Olosz Gergely, fost senator UDMR, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare

  1. daniel says:

    salut , pe pagina oficiala de facebook de ce nu mai postezi nu am mai vazut nimic nou de o vreme ?

  2. Constantin says:

    Pai si nu este exclus din UDMR ? Cum e cu “coruptia ucide” ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend