Cotidianul Haromszek: ”Oraşul Târgu Mureş şi-a pierdut treptat rangul de capitală a Pământului Secuiesc”

September 11, 2013 •Targu Mures •Views: 1278

Românizarea capitalei secuieştiavram iancu equine statue tg mures

Oraşul Târgu Mureş şi-a pierdut treptat rangul de capitală a Pământului Secuiesc, iar caracterul de oraş maghiar suferă prejudicii din ce în ce mai mari. Dorin Florea, primarul social-liberal, îşi permite mai nou din ce în ce mai multe măsuri antimaghiare. Românizarea oraşului, considerat centrul Pământului Secuiesc, a fost înfăptuită pe deplin după schimbarea regimului. La alegerile locale de anul trecut a câştigat tot Dorin Florea.

Primarul român s-a străduit până acum să nu îşi arate colţii şi nu a deraiat pe linia vizibil moartă a regionalizării, în speranţa că va putea obţine titlul de preşedinte de regiune. A susţinut vizibil păstrarea unităţii Pământului Secuiesc. In momentul de faţă îi instigă pe locuitorii mureşeni unii împotriva altora. O problemă o constituie faptul că nu este dispus să observe că în interesul unei convieţuiri armonioase, ar trebui să facă anumite gesturi nu numai minoritatea, ci şi majoritatea. De exemplu să nu umple oraşul cu statui ale unor personalităţi române de rangul al doilea, să nu desfiinţeze denumirile maghiare de străzi, să nu instige la ură în şcolile mixte şi să nu lupte cu atâta înverşunare ca un oraş – în momentul de faţă locuit în procent de 50% de maghiari – să devină românesc. Să îşi îndrepte atenţia către Cluj-Napoca, către zilele maghiare care se desfăşoară în centul oraşului.

Diluarea forţată a blocurilor etnice continuă – în pofida interdicţiilor internaţionale – în România în mod consecvent, dar sperăm că nu şi într-un mod imposibil de stopat.

Sursa: cotidianul Haromszek, nr. 6972 din 21.08.2013 (Traducere din limba maghiară a Centrului European de Studii Covasna-Harghita)Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Cotidianul Haromszek: ”Oraşul Târgu Mureş şi-a pierdut treptat rangul de capitală a Pământului Secuiesc”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/cotidianul-haromszek-orasul-targu-mures-si-a-pierdut-treptat-rangul-de-capitala-a-pamantului-secuiesc/