COVASNA. Discurs IMPRESIONANT al prefectului la împlinirea a 72 de ani de la eliberarea oraşului Sfântu Gheorghe

September 9, 2016 •Sfantu Gheorghe •Views: 12017

Prefectul județului Covasna a ținut un discurs impresionant ieri, în fața Primăriei Sfântu Gheorghe, cu ocazia împlinirii a 72 de ani de la eliberarea oraşului de sub ocupaţie horthysto-fascistă.

Vezi și Prefectul de Covasna: Unii lideri politici maghiari au încurajat „elementele extremiste”

Prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu, a dat dovadă de demnitate ieri, cu ocazia discursului rostit în fața Primăriei Sfântu Gheorghe în timpul manifestărilor dedicate împlinirii a 72 de ani de la eliberarea oraşului Sfântu Gheorghe de sub ocupaţie horthysto-fascistă.

Prefectul a amintit numele unor Eroi ai Neamului care s-au jertifit pentru eliberarea Transilvaniei de sub ocupația horthysto-fascistă și a punctat foarte clar și cazul drapelului simbol arborat pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe în data de 8 septembrie 1944 care a fost îndepărtat în timpul experimentului stalinist al Regiunii Autonome Maghiare și, acum, de către actualul primarul UDMR al orașului, Antal Árpád András.

Prefectul a făcut un apel public către conducerea orașului să oprească batjocorirea memoriei Eroilor Neamului și să nu îndepărteze acest drapel simbol de pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe.

Din nefericire, primarul Antal Árpád András a acționat din nou fidel principiilor sale ultra-șovine și anti-românești și a îndepărtat azi tricolorul românesc de pe turla primăriei.

Îl felicit pe prefect pentru acest discurs demn, plin de mesaje foarte clare. Îl îndemn să nu se abată de pe linia forțării respectului pentru Constituția României și pentru simbolurile naționale.

Mulțumesc redacției Mesagerul de Covasna pentru înregistrarea momentului.

Vezi și EXCLUSIV. Prefectura Covasna a câștigat procesul cu Primăria Sfântu Gheorghe în proiectul „Balaurul”

FOTO: Sebastian Cucu, agerpres.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "COVASNA. Discurs IMPRESIONANT al prefectului la împlinirea a 72 de ani de la eliberarea oraşului Sfântu Gheorghe"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/covasna-discurs-impresionant-al-prefectului-la-implinirea-a-72-de-ani-de-la-eliberarea-orasului-sfantu-gheorghe/