Crin Antonescu făcea propagandă legionară în 1991 în revista ”Puncte cardinale”

August 16, 2015 •Partidul National Liberal •Views: 2176

Crin Antonescu scria în anul 1991, în revista de orientare legionară „Puncte cardinale” din Sibiu, un articol în apărarea părintelui Calciu Dumitreasa, care fusese acuzat pentru simpatiile sale legionare! Acelaşi Crin Antonescu este iniţiatorul Legii antilegionare (217/2015), prin care vrea să-i bage în puşcărie pe cei care ar face exact ce făcea el în 1991!

Înainte de a vă prezenta articolul lui Crin Antonescu, reamintesc faptul că, în aceeaşi revistă, îşi publica articolele de propagandă legionară şi… Mihail Neamţu, despre care am scris în cotidianul.ro! Iată ce scria Mihail Neamţu: „Să ne mai întrebăm atunci de ce aceşti numeroşi «intelectuali», mulţi dintre ei gazetari, istorici sau analişti politici […], nu pot înţelege Legiunea şi pe Căpitanul ei? Nu pot înţelege de ce Garda de Fier a fost înainte de toate o mişcare spirituală, o şcoală de refacere a sufletului românesc, în care, după cum spunea Codreanu (ascultând povaţa lui Hristos, Marcu 11, 23), «intră cel ce crede nelimitat» şi rămâne afară «cel ce are îndoieli»” (Mihail Neamţu – „Este tânăra generaţie… o generaţie pierdută?” în revista„Puncte cardinale”, anul IV, noiembrie 1994, nr. 11/47, p. 14).

Aşadar, în aceeaşi publicaţie de orientare legionară, Crin Antonescu a publicat în 1991 articolul „Dincolo de culori”, pe care vi-l prezentăm în facsimil:

Integral pe cotidianul.ro

FOTO: epochtimes-romania.com

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to Crin Antonescu făcea propagandă legionară în 1991 în revista ”Puncte cardinale”

  1. Ioan says:

    Crin Antonescu…a avut timp suficient pentru a spune ceva…în apărarea sa….din păcate nu are ce….a trădat. ..ca mulți alți liberali.dar si..intregul Parlament si Presidentia….spiritul libertății….avem oficial CENZURA…dar cred ca nu va dura. Este în gena liberalilor…trădarea. ..IG Duca…la cererea lui Nicolae Titulescu, port drapelul etnicilor evrei din Romania….a scos…în afara legii… Partidul Mișcării Legionare…Garda de Fier care…participa legal la alegeri….și cu șanse de a câștiga alegerile……pedeapsa a fost pe masura…favorizata și de…Carol al II lea…Crin a dorit sa fie…Președinte și…a oferit drept…ofranda….Păpușarilor…care…îl manevreaza……..falsificarea istoriei propriului popor….o acțiune care sfidează Constituția și Drepturile Omului….dar ce mai contează…..de la un om care are studii de istorie….o asemenea inițiativă….îl duce direct…în periferia memoriei romanilor…numele fie-i uitat. Vae Victis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Crin Antonescu făcea propagandă legionară în 1991 în revista ”Puncte cardinale”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/crin-antonescu-facea-propaganda-legionara-in-1991-in-revista-puncte-cardinale/