Cristiana Anghel, de la învățătoare la nulitate parlamentară

February 3, 2014 •opinie •Views: 8658

Am fost unul din susținătorii învățătoarei Cristiana Anghel și al gestului său extrem de a face greva foamei timp de 70 de zile pentru ca o lege să fie aplicată. Fiind la rândul meu un om de acțiune, am apreciat gestul unui simplu cetățean care a decis să facă ceva concret pentru a schimba o situație, nu doar să se văicărească pe la colțuri. Învățătoarea Cristiana Anghel a dat dovadă nu numai de curaj, ci și de tărie de caracter și perseverență, calități pe care le-am apreciat atunci la ea.

Între timp, învățătoarea Cristiana Anghel a ajuns senator. Omul simplu din popor a ajuns, la capătul unei lupte, senator în Parlamentul României. Recunosc că, probabil la fel ca foarte multă lume, mă așteptam ca învățătoarea să-și dea seama de șansa pe care o are și să încerce măcar să facă ceva diferit, ceva pentru cei din mijlocul cărora s-a ridicat.

Deziluzie totală. Ceea ce m-a dezamăgit pe mine la senatorul Cristiana Anghel este faptul că, după un an de zile de plimbat pe holurile Senatului României, învățătoarea n-a înțeles că e senator în Parlamentul României, nu o țață în acceleratul de Caracal. Iar cei care au votat-o nu au trimis-o în Senatul României pentru ca ea să se molipsească de metehnele abjecte ale mai marilor zilei, ci ca să facă ceva și pentru ei, oamenii simpli. Sau măcar să încerce.

După mai bine de un de zile de când a ajuns senator, Cristiana Anghel nu are nicio inițiativă legislativă, are interpelări cam câte sesizări fac eu într-o săptămână mai slabă și s-a remarcat doar prin scandaluri jenante la televizor. Nu și-a asumat niciun proiect public, nu e în mijlocul oamenilor, nu am văzut-o implicată în nicio temă arzătoare a zilei. În loc să-și dea seama că e senator în Parlamentul României, învățătoarea s-a molipsit de țățism și se laudă cu activitatea sa parlmentară care este nulă.

Deși se pretinde potentă intelectual, senatorul Cristiana Anghel nu reușește să înțeleagă faptul că a ajuns să se comporte exact ca cei pe care îi blama în timp ce se afla pe patul de spital în greva foamei. După ce-am văzut determinarea învățătoarei, nu am nici dubiu în legătură cu faptul că ea este complet dezamăgită de prestația mediocră a senatorului după un an de mandat. Iar eu personal împărtășesc dezgustul învățătoarei.

Sper că senatorului nu-i vor fi necesari patru ani pentru a înțelege ce anume se așteaptă de la ea. Deși, dacă stau să mă uit la activitatea ei din ultimul an eu personal mă declar dezgustat, dezamăgit și resemnat. Până la sfârșitul mandatului, senatorul Cristiana Anghel va îngroșa probabil rândurile nulităților pe care poporul ăsta le-a trimis în Parlamentul României.

P.S.: Să vedem cât timp îi va lua senatorului să mă șteargă din lista de amici de pe Facebook!

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

13 Responses to Cristiana Anghel, de la învățătoare la nulitate parlamentară

 1. […] urmă cu un an îmi exprimam speranța că doamnei Anghel nu-i vor fi necesari patru ani pentru a înțelege care este rolul său în […]

 2. SOCIALIST ROMÂN says:

  Eu am sesizat-o pe d-na prin mesaj privat, pe lângă alţii, apoi pe pagina de facebook… Rezultatul? Bălăcărit la nivel de mahala şi şters din lista de prieteni, pentru că am îndrăznit să critic, cu 7 luni în urmă, exact la fel cum am citit mai sus plus aplecarea pentru câini şi indiferenţa pentru copii şi sistemul din care a provenit.

 3. Alex says:

  Dane, te ştiu de ceva vreme, te-am văzut “crescând” şi am constatat că ascensiunea mediatică, profesională, financiară, etc. nu te-au schimbat. Nici măcar vizitele de curtoazie ale prietenului de la Rupea, ajuns primar în oraşul tău, vinitura Antal Arpad Andras nu te-au descurajat. Aşa că aştept ziua în care voi putea ştampila numele tău pe un buletin de vot, deşi nu ai momentan ambiţii din astea. Eu aper să te răzgândeşti că e nevoie de oameni care să mai cureţe sistemul actual.
  Dar să nu dea necuratu’ să te schimbi că te halesc! 🙂
  Alex

 4. Cristiana Irina Anghel says:

  nelub
  Va multumesc. Sincer.

 5. Cristiana Irina Anghel says:

  Dan Tanasa In fine, discutia nu are finalitate… Dezamagirea nu umbla cu cutitul la ea… M-as bucura sa aveti curajul sa va cereti scuze atunci când veti constata ca dreptatea este de partea mea… Si ziua aceea va veni!
  PS
  Daca, intr-adevar, imi erati prieten, puteati sa-mi spuneti dezamagirile dumneavoastra prin mesaj privat. Si, daca nu percutam, aveati tot dreptul sa faceti public acest fapt. Dar, ce pretentii sa am… si Toma s-a indoit…apoi s-a dumirit…
  Nu va port ranchiuna. Doar ca ma doare sa ma lupt si cu prietenii când nu mai prididesc cu dusmanii!

  • Dan Tanasa says:

   Nu am pentru ce să-mi cer scuze, doamnă! Am constat doar o situație de fapt, pe care din păcate pentru dvs. nu aveți cum s-o contraziceți. Aștept să mă contraziceți cu fapte, nu cu vorbe. Nu e timp de lamentări, doamnă! Aveți șansa să scrieți istorie. Dacă vreți, vă ajut!

 6. nelub says:

  Este prima postare pe care o fac pe blogul dumneavoastră, asta doar datorită faptului ca vă citesc scrierile pe alte site-uri. Promit să-mi revizuiesc atitudinea. Va felicit, considerând ca sunteți unul dintre motivele pentru care, cred eu, oamenii oameni pur și simplu, mai au șansa de a conta în lumea asta blestemată.

  Doamna Anghel, vă iubesc pentru gestul făcut înainte de a deveni demnitar și n-o să-l uit toată viața. Dar dezamăgirea există și este dublată de răspunsul dumneavoastră. Nu este venin, ci mai degrabă o mână întinsă într-un moment în care riscați să deveniți ca “ei”. M-aș fi bucurat să fi consumat pentru o dreaptă judecată un pic mai mult timp, înainte de a răspunde domnului Tanasă.

  Mulțumesc.

 7. Doamna Anghel, c-or fi cu ura sau fara, afirmatiile despre dvs din articol sunt sau sunt adevarate?
  Iar “ura” a ajuns deja o stampila pe care o pun cei ramasi fara argumente…

 8. Cristiana Irina Anghel says:

  “Din 2008 scriu despre abuzurile grosolane ale administrației publice locale din Covasna și Harghita, controlată de către Uniunea Democrata Maghiara din România (UDMR) și Partidul Civic Maghiar (PCM), împotriva comunităților de români din cele doua județe. Ma puteți citi aici sau în alte publicații scrise sau online din țară și din străinatate sau mă puteți urmări din când în când la Antena 3 sau Realitatea TV.

  Tot din 2008 desfăsor o activitate intensa de sesizare a instituțiilor centrale ale Statului Roman cu privire la procesul de epurarea etnică la care sunt supuși românii din Covasna și Harghita de către UDMR sau alte organizații politice maghiare din România.
  Am câștigat numeroase procese în instanțele din România împotriva autorităților publice locale din Covasna și Harghita controlate de UDMR sau PCM și am dovedit cu acte ilegalitățile comise de UDMR și PCM în cele două județe.”
  Acest este motivul pentru care nu va sterg din lista mea de prieteni. Altfel, v-as fi sters. Dar nu pentru ceea ce ati scris aici. Nu sunteti nici primul si probabil nu veti fi nici ultimul care se lasa pacalit de o presa mercenara. Ci pentru faptul ca rândurile dumneavoastra sunt pline de venin… Am acceptat întotdeauna o critica facuta cu buna credinta. Pentru ca un adevarat prieten nu-ti lauda nebuniile. Dar aici este multa ura… Ma intreb de ce… Sa va ierte Dumnezeu.

  • Dan Tanasa says:

   Aici este dezamăgire, doamna Anghel! FOARTE MULTĂ dezamăgire! Să ne ierte Dumnezeu pe fiecare în parte după câte le facem! Până una alta am mai multe sesizări și petiții decât aveți dvs. interpelări. Iar eu sunt un simplu cetățean, neplătit de nimeni.

  • =))) says:

   Doare adevarul doamna Anghel? Sau nu proceseaza site-ul guvernului numarul mare de interpelari/proiecte de lege?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Cristiana Anghel, de la învățătoare la nulitate parlamentară"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/cristiana-anghel-de-la-invatatoare-la-nulitate-parlamentara/