CU VOTUL PSD ȘI UDMR. Legea care va permite arborarea steagului secuiesc ADOPTATĂ la Senat

October 13, 2014 • steagul secuiesc • Views: 1830

Victor Ponta și Kelemen Hunor (FOTO: magyarhirlap.hu)

Victor Ponta și Kelemen Hunor (FOTO: magyarhirlap.hu)

Proiectul de lege care va permite arborarea steagului secuiesc pe clădirile publice ale administrației publice locale a fost adoptată în mare secret de Senatul României în ședința din 30 septembrie a.c., relatează Antena 3.

Propunerea legislativă privind stabilirea metodologiei de aprobare, arborare şi folosire a steagurilor unităţilor administrativ-teritoriale inițiată de 42 de senatori și deputați PSD a fost depusă la Senat în data de 14 aprilie a.c. Proiectul adoptat cu votul senatorilor PSD și UDMR va permite adoptatea și arborarea steagului secuiesc ca și steag al unităților administrativ-teritoriale și va putea fi arborat în mod legal pe instituțiile publice din Transilvania controlate de UDMR.

Acest proiect reprezintă una din doleanțele UDMR pentru intrarea la guvernare alături de PSD. Adoptarea sa va permite adoptarea steagului secuiesc ca și steag al municipiilor, orașelor sau comunelor controlate de UDMR. Proiectul adoptat de Senat nu prevede faptul că steagurile a două unități admnistrativ teritoriale nu pot fi identice, motiv pentru care legea va permite adoptarea steagului secuiesc imediat.

Legea va permite chiar și inscripționarea steagurilor în limba maghiară. Legea astfel adoptată este una toxică pentru comunitățile de români din zonele din Transilvania controlate politic de UDMR care vor fi excluși din reprezentarea simbolistică a acestor steaguri (un exemplu aici).

Între timp, propunerea legislativă prin care se dorește impunerea limbii maghiare ca limbă oficială de stat în justiția din România zace de peste zece luni la Senat, în condițiile în care PSD are o majoritate confortabilă (detalii aici).

Camera Deputaților este camera decizională în cazul legii steagurilor.

Numele parlamentarilor PSD și UDMR care au votat în favoarea proiectului aici.

Fișa proiectului aici.

Tags: , , , , , , ,

One Response to CU VOTUL PSD ȘI UDMR. Legea care va permite arborarea steagului secuiesc ADOPTATĂ la Senat

  1. i nic carasteanu says:

    Dar legea dlui L. Stanchescu privitor la recunoasterea lui AVRAM IANCU drept erou si martir national NU TRECE DE CAMERA DEPUTATILOR. dE CE NU TRECE ? Simplu : nu vor ungurii. Iar ce vor ungurii e lege.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend