CULMEA IPOCRIZIEI. Deputat UDMR, la tribuna Parlamentului României: „Székelyföld volt, van és lesz, soha nem leszünk szolgák a szülöföldünkön”

May 19, 2017 •extremism maghiar •Views: 7421

Imediat după ce s-a plâns că maghiarilor din România le sunt încălcate drepturile, un deputat UDMR a încheiat în limba maghiară o declarație politică susținută de la tribuna Parlamentului…României.

Vezi și EXCLUSIV. Președintele UDMR București: „Toată România a fost alipită Ţinutului Secuiesc”

Ultra-șovinul și ultra-naționalistul UDMR Kulcsár-Terza József, deputat UDMR, nostalgic al Ungariei Mari și susținător al anulării Tratatului de la Trianon și al alipirii Transilvaniei la Ungaria a susținut în data de 9 mai a.c. o declarație politică în Parlamentul României.

Subiectul declarației politice a fost acela al situației comunității maghiare din România. Potrivit UDMR-istului Kulcsár-Terza József, România nu este stat de drept.

Redau mai jos aberațiile pe care deputatul UDMR le-a susținut de la tribuna Parlamentului. La final, Kulcsár-Terza József și-a încheiat discursul în limba maghiară, în ciuda faptului că este cetățean român, membru al Parlamentului iar limba maghiară nu are niciun statut oficial în România.

„Bună dimineaţa!

Domnule preşedinte,

Stimaţi colegi,

Oare trăim într-un stat de drept? Oare trăim în democraţie? Oare trăim într-o ţară europeană? Nu, nu trăim într-un stat de drept, noi nu trăim în democraţie, noi nu trăim într-o ţară europeană.

Într-un stat de drept, toţi cetăţenii sunt egali. Într-o democraţie, cetăţenii au dreptul la exprimarea liberă de opinii, la folosirea liberă a simbolurilor comunitare şi a limbii materne. Comunitatea maghiară din România nu cere mai mult decât ceea ce se cuvine tuturor naţiunilor europene.

Ca cetăţeni ai României, solicităm să avem aceleaşi drepturi în Transilvania şi în Ţinutul Secuiesc, aşa cum au maramureşenii, moldovenii, bănăţenii, oltenii sau cei din Muntenia. Nu este corect că, în timp ce în celelalte regiuni istorice este permisă folosirea liberă a simbolurilor proprii, acelaşi lucru în Ţinutul Secuiesc este interzis şi pedepsit prin forţa legii.

Săptămânile trecute am observat în Parlamentul României că a fi patriot pentru unii politicieni români înseamnă antimaghiar şi antisecui. Se vorbeşte de aşa-zisul “Ţinut Secuiesc”, de parcă secuii şi această regiune care se numeşte Ţinutul Secuiesc nu ar exista. Se încearcă a se demonstra prin metode juridice false că Ţinutul Secuiesc nu există.

Acele persoane şi instituţii care susţin că Ţinutul Secuiesc nu există sunt conduse din umbră sau sunt conduse de ură faţă de maghiari şi secui. Acestor persoane şi instituţii le transmit să pună mâna pe carte şi să înveţe istoria proprie. Secuii au luptat pentru apărarea creştinismului de partea lui Mihai Viteazul şi Ştefan cel Mare, fiind recunoscuţi de aceştia.

Prin Proclamaţia de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918, când a luat fiinţă România modernă, au fost făcute nişte promisiuni care niciodată nu au fost respectate. Noi nu cerem altceva decât să se respecte acele promisiuni.

Ţinutul Secuiesc a existat, există şi va exista. Niciodată nu o să fim slugi pe pământul nostru natal.

Aceste ultime cuvinte, în spiritul multilingvismului, o să le rostesc şi în limba mea maternă.

Székelyföld volt, van és lesz, soha nem leszünk szolgák a szülöföldünkön.

Deputat Kulcsár-Terza József.

Mulţumesc”.

Textul declarației politice poate fi consultat aici.

FOTO: Kulcsár-Terza József, mediafax.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to CULMEA IPOCRIZIEI. Deputat UDMR, la tribuna Parlamentului României: „Székelyföld volt, van és lesz, soha nem leszünk szolgák a szülöföldünkön”

 1. Romanii din Ungaria sunt cei care suntpersecutati! says:

  Cei 500.000 de greco-catolici din Ungaria sunt de fapt români, români cărora le e teamă să se declare români!”

  Ce datorii au ungurii și Ungaria față de români într-o primă și incompletă evaluare?

  http://ioncoja.ro/ce-datorii-au-ungurii-si-ungaria-fata-de-romani-intr-o-prima-si-incompleta-evaluare/

 2. Un ostas al lui Vlad Tepes says:

  Secuii nu sunt unguri si deci ungurii sunt niste refugiati! N-au
  niciun drept, asa o sa faca si noii refugiati!

  AM ELIBERAT COVASNA SI HARGITA CU SINGELE VITEJILOR STRABUNI!

  • Kulcsár-Terza József are figura de roman says:

   Gura pacatosului adevar graieste!
   Kulcsár-Terza József are figura de roman, stramasii lui au fost romani!
   Este pamantul natal al stramosilor lui romani! Familliile regale unguresti au fost formate de romani!!!
   Daca Kulcsár-Terza József si-ar recunoaste originea atunci s-ar linisti in sfirsit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "CULMEA IPOCRIZIEI. Deputat UDMR, la tribuna Parlamentului României: „Székelyföld volt, van és lesz, soha nem leszünk szolgák a szülöföldünkön”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/culmea-ipocriziei-deputat-udmr-la-tribuna-parlamentului-romaniei-szekelyfold-volt-van-es-lesz-soha-nem-leszunk-szolgak-a-szulofoldunkon/