CULMEA TUPEULUI DE GROF. UDMR-istul Gyorgy Frunda îl acuză pe jurnalistul Radu Tudor de naționalism și intoleranță VIDEO

July 14, 2014 •UDMR •Views: 1874

gyorgy frunda radu tudor titus corlatean antena 3 punctul de intalnire

Invitat în emisiunea ”Punctul de întâlnire” UDMR-istul Gyorgy Frunda l-a acuzat pe Radu Tudor de naționalism și intoleranță

Potrivit Antena 3, UDMR a beneficiat de-a lungul ultimilor 25 de ani de privilegii importante. Drepturi europene pentru minoritatea maghiara, locuri in Parlament desi formatiunea nu e partid si functioneaza pe criterii etnice, participari repetate la guvernare cu locuri de ministri, secretari de stat, sefi de agentii nationale si de institutii cu rang ministerial.  

In ciuda acestor privilegii detinute ani de zile, majoritatea liderilor UDMR desconsidera simbolurile romanesti: Constitutia, drapelul, integritatea teritoriala si limba romana. UDMR continua politica pasilor marunti pentru separatism etnic, cultural si teritorial fata de tara care le ofera un trai generos politic si financiar. Aceste detalii au trezit întrebări serioase din partea autorităţilor române şi au fost subiectul central al emisiunii “Punctul de Întâlnire”, realizată de Radu Tudor, la Antena 3.

Senatorul UDMR, Gyorgy Frunda, a respins “limbajul acuzator, intolerant, naţionalist” al jurnalistului Antena 3 şi a explicat că nu există niciun privilegiu pentru minoritatea maghiară din partea statului român.

“Resping limbajul dvs. acuzator, intolerant, naţionalist. Nu am niciun privilegiu de la statul român, să fie foarte clar. Nici eu, nici comunitatea maghiară. Avem drepturi pe care le-am obţinut de la Parlamentul României. Acest Minority Safety Pack este un lucru rezonabil. În UE trăiesc circa 50 – 60 milioane de minoritari. Tratatele UE nu tratează problema minorităţilor. De aceea, comunităţile minoritare au cerut reglementări. Resping ferm să spuneţi că suntem radicali sau extremişti”.

Integral și video pe antena3.ro

Nota mea: un individ membru al unei organizații politice, care este în același timp și civilă, organizată pe criterii etnice și al cărui unic scop este separatismul pe criterii etnice al unui grup etnic din România, acuză un jurnalist de naționalism. Asta în condițiile în care organizația politică din care face parte individul pierde absolut toate procese în instanțele din România în privința steagului secuiesc iar în județele Covasna și Harghita românii sunt epurați etnic din instituțiile publice. Iar tupeul acestui grof maghiar este răsplătit anual cu milioane de euro din bugetul Guvernului României (documente aici) tocmai pentru că e maghiar, de unde și unul din privilegiile de care se bucură maghiarii din România.

Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to CULMEA TUPEULUI DE GROF. UDMR-istul Gyorgy Frunda îl acuză pe jurnalistul Radu Tudor de naționalism și intoleranță VIDEO

 1. Mihai says:

  Domnu’… Gheorghe Frunză.
  Să ne înțelegem un piculeț. N-am nici cea mai mică urmă de respect pentru Antena 3 sau oricare din „ziariștii” ei, aici incluzându-i pe directorul preot-adventist Gâdea și pe acest Radu Tudor.
  Dar! Dacă vă apucați să-i atacați, măcar veniți cu argumente consistente. Dacă ar fi să aleg între un ungur (care spune că vrea desființarea statului român că nu-i ajung drepturile de care beneficiază de 25 de ani încoace) și un român (a cărui singură vină este că e plătit de cine e plătit), păi poți fii sigur că voi alege românul!

  Dacă un român adoptă tonul discursului tău, atunci devine automat naționalist, intolerant, extremist și tot felul de alte epitete jignitoare, dar dacă discursul cu pricina e ținut de un ungur atunci el are dreptate pentru că… e ungur?
  Și cum adică n-ai privilegii de la statul român? Dacă apare Fiscul să te caute la… pardon, ouă… cum îți explici averea? Aaa, e din salariu? Adică tocmai din privilegiul ăla pe care nu ți-l acordă statul român? Câți dintre voi, uzimereii ăștia care sunteți persecutați de statul român aveți averi obținute cinstit? Și câți dintre ungurii pe care-i mințiți de 25 de ani că românii sunt de vină că nu trăiesc bine sunt bogați, măcar pe jumătate cât voi? Că doar de-aia ați ajuns în Parlament, ca să vă luptați pentru creșterea economică a zonei și a locuitorilor ei…

 2. radu says:

  “Tratatele UE nu tratează problema minorităţilor. De aceea, comunităţile minoritare au cerut reglementări.”

  Ce mincinos, tocmai ca le trateaza si le definesc explicit ca drepturi individuale…

  “Resping ferm să spuneţi că suntem radicali sau extremişti”.

  Exact asta sunteti de aia v-a enerveaza cand e subliniat.

 3. giorgiana gigi says:

  nimeni nu spune ca toate derapajele si comploturile antiromanesti facute de aceste persoane,sant platite cu bani romanesti!
  asta le place!
  ia sa le taie salariile si fondurile romanesti celor care fac aceste fapte antiromanesti in institutiile romanesti si sa-i vedem atunci!!!!

  • Dan Tanasa says:

   Eu am spus faptul că sunt plătiți cu sume fabuloase din fonduri publice. Am publicat chiar și documente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "CULMEA TUPEULUI DE GROF. UDMR-istul Gyorgy Frunda îl acuză pe jurnalistul Radu Tudor de naționalism și intoleranță VIDEO"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/culmea-tupeului-de-grof-udmr-istul-gyorgy-frunda-il-acuza-pe-jurnalistul-radu-tudor-de-nationalism-si-intoleranta-video/