Cum au fost prezentați românii din județele Covasna, Harghita și Mureș la Târgul de Turism al României?

April 4, 2012 •antiromanism, Consiliul Judetean Covasna, Consiliul Judetean Harghita, Consiliul Judetean Mures, discriminarea romanilor, extremism maghiar, iredentism, PCM, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR •Views: 1786

În perioada 15-18 martie a.c. la Romexpo București a avut loc Târgu de Turism al României. Și de această dată consiliile județene din Covasna, Harghita și Mureș au prezentat un stand separat, cel al așa-zisului ținut secuiesc, prilej cu care au prezentat bogațiile, oamenii și obiceiurile din așa-zisul ținut secuiesc.

Cu această ocazie cele trei consilii județene au prezentat un catalog al așa-zisului ținut secuiesc, redactat în limbile maghiară, română și engleză. Alături de acest catalog a mai fost distribuită și o hartă a așa-zisului ținut secuiesc, realizată și ea în limbile maghiară, română și engleză.

Din punct de vedere al conținutul acestor materiale de promovare a zonei Covasna-Harghita-Mureș, o zonă controlată politic și economic de către UDMR și alte organizații extremiste maghiare, este reconfirmată atitudinea profund șovină și antiromânescă a acțiunilor celor trei consilii județene. Și de această dată au fost cheltuite zeci de mii de lei pentru a se promova exclusiv obiective turistice maghiare, frumusețea și bogăția locurilor în care trăiesc majoritar maghiari sau exclusiv maghiari, orice mențiune cu privire la prezența românilor în acestă zonă fiind în mod intenționat omisă.

Pe bani publici și cu acordul autorităților publice de la București, UDMR promovează această zonă ca fiind o zonă monoetnică din care românii ori lipsesc ori se confundă cu secuii sau maghiarii. Sutele de biserici ortodoxe, școlile, monumentele, satele românești, portul popular și tradițiile românilor, personalitățile românești din zonă sunt excluse de la acest tip de promovare (ca de altfel de la orice tip de promovare!) de către conducerile UDMR-iste ale celor trei județe care nici măcar nu mimeză europenismul și nu se mai obosesc să promoveze, și măcar tangențial, prezența românilor în cele trei județe.

Tamas Sandor, Borboly Csaba și Emoke Lokodi, cei trei președinți ai consiliilor județene, nu au nici cea mai mică reținere să promoveze perioadă de tristă amintire pentru românii din zonă, cea a Regiunii Autonome Maghiare înființată de către Stalin pentru a face pe plac comuniștilor maghiari din zonă. Concesia stalinistă a Regiunii Autonome Maghiare reprezintă chiar un prilej de laudă pentru cei trei UDMR-iști care încercă în acest fel să promoveze ideea unei autonomii teritoriale pe criterii etnice în cele trei județe.

Limba maghiară este folosită cu precădere față de limba română, singura limbă oficială de stat în România, dovedind încă odată profundul dispreț pe care conducerile celor trei consilii județene (ca de altfel UDMR în ansamblul său și nu numai UDMR!) îl nutresc față de tot ceea ce este românesc în cele trei județe.

Sute de mii de români din cele trei județe sunt lăsate astfel pradă acțiunilor de tip nazist orchestrate de către UDMR, PCM sau alte organizații extremiste maghiare, care cu bună știință, cu finanțare din fonduri publice și cu încâlcarea legilor și Constituției României îi epurează etnic pe românii din cele trei județe. Evident, modalitățile de acțiune ale UDMR sunt similare cu cele folosite de către Hitler sau Stalin însă mult mai fine. Românii din cele trei județe nu sunt încărcați în vagoane și duși în lagăre ci sunt exterminați mediatic, cultural și lingvistic, prezența lor acolo fiind nu doar ignorată ci chiar contestată de către comunitatea maghiară și liderii ei.

Targ Turism Romexpo Tinut Secuiesc 2012

Harta Tinut Secuizat UDMR


Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

7 Responses to Cum au fost prezentați românii din județele Covasna, Harghita și Mureș la Târgul de Turism al României?

 1. Kovács Levente says:

  Paste Fericit tuturor maghiarilor din Romania!

 2. mihaikon says:

  chemare la Prohodul Neamului Romanesc

  Fratilor…Fratilor…Fratilor ….ni se stinge neamul
  Iesiti in graba la bisericile voastre si nu plecati de acolo pana nu induplecati pe Dumnezeul nostru ,dormiti pe treptele bisericii …cersiti indurare pt neamul nostru care se stinge ….ridicati o cruce mare ,Crucea Neamului umpleti crucea cu icoanele sfintilor neamului ….SA NU SE MAI OPREASCA RUGACIUNILE din fata ei,veniti pe rand preoti si popor si plangeti …nu va fie rusine …ca va vede lumea …oricum slujiti acum ,ultima data
  …psaltilor ,cantaretilor la strana bisericii rugati pe Dumnezeu sã va daruiasca cantarea Prohodul Neamului Romanesc …sã-l inmormantam cum se cuvine
  ..Femeilor, faceti coliva si impartiti saracilor pe la colturi …rugati cersetorii sã trimita rugaciunea in inalt in numele Neamului Romanesc
  stins fara lumina stramosilor la care a renuntat de bunavoie…singur…fara lupta
  Am inteles toti ca e judecata dreapta a Celui Preadrept …da !,dupa dreptate ne stingem ….ne-am omorat copii in avorturi …inca o Romanie este sub pamant, tara a orbilor caci nu are lumina botezului….toti copii nostri orbi si fara nume ..Si cu putinii copii ramasi ce facem …ii vindem strainilor ,care se asigura prin casele de copii, ca nu sunt botezati ….Fratilor.. Fratilor …
  Da fratilor …drept este sã ne stingem fara lumina Adevarului ,ca niste orbiti de galbenii ce ni sa-u pus deja pe ochi ca la mortii paganilor.

  http://mihaikon.blogspot.com/

  http://cotidianulortodox.blogspot.com/

 3. barothi says:

  tinutul secuiesc ici colo ,dar au dat jos pe borbely laszlo ,si au vandut tara ungureanu si cu basescu .ei o sa deie unda verde la proiectele :rosia montana si abrud.oare numai ungurii sunt de vina ????

 4. situatia e jalnica! says:

  Culmea este ca politicul le permite! oare legea permite? Exista in lege notiunea de tinut secuiesc? cand a fost vorba de UMF Tg Mures repede au sarit ca sunt aparatori ai legii! Se pare ca apara legea doar cand e vorba de maghiari, in rest… ei nu sunt de acord nici cu constitutia, nici cu tara asta! oare nu mai exista romani si legi care se pot aplica impotriva lor, astfel ca ei sa nu mai propmoveze aceasta aberatie? De ce li se permite?
  Lokodi Emoke, presedinta CJ Mures are aprobarea cetatenilor din Tg Mures sa promoveze astfel orasul? La Tg Mures dupa ultimul recensamant erau 44.5 % maghiari si 53% romani! Cu siguranta au ei grija sa-i alunge pe romani, doar Marko Bela a spus ca va recuceri “orasul lor Tg Mures” din “tara lor Transilvania!” http://www.dcnews.ro/2012/03/marko-bela-la-targu-mureș-maghiarii-sunt-coproprietari-in-ardeal/
  vezi si:
  http://www.mures.insse.ro/phpfiles/COMUNICAT_DATE_PROVIZORII_RPL_2011_judetul_MURES.pdf

 5. ARTUR says:

  Nu ma mai mira absolut nimic deoarece sunt convins ca tara noastra este condusa de tradatori de neam si tara si ca in viitorul apropiat nu vom mai exista ca stat suveran independent si indivizibil !!!

 6. Nicu says:

  Doamne astia credeam ca numai in zona o fac pe nebunii…dar cu imbecilitatile se duc pana la Bucuresti unde prezinta altor romani ceva ce nu exista.Pana cand o sa uite tara de romanii din zona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Cum au fost prezentați românii din județele Covasna, Harghita și Mureș la Târgul de Turism al României?"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/cum-au-fost-prezentati-romanii-din-judetele-covasna-harghita-si-mures-la-targu-de-turism-al-romaniei/