Cum își bat joc autoritățile locale din Covasna de singurul antrenor care a pus județul pe harta gimnasticii mondiale și de copiii care vor să practice acest sport

July 18, 2019 •Covasna •Views: 778

Când spui gimnastică la Sfântu Gheorghe, gândul te duce imediat la Liviu Botoș, omul care și-a dedicat viața acestui sport.

de Larisa Axinia

Vezi și ADEC îi solicită primarului Antal Arpad să nu-i mai trateze diferit pe copiii români de Ziua Copilului

În urmă cu douăzeci de ani, după alți paisprezece în care a fost sportiv de performanță, Liviu Botoș și-a urmat visul de a antrena copii pasionați de gimnastică. Și nu oriunde, ci chiar în orașul său de suflet, orașul în care s-a născut, Sfântu Gheorghe.

În 2009 a înființat propria Școală de gimnastică, care îi poartă numele,  din dorința de a descoperi noi talente în gimnastică, dar și pentru a da șansă tuturor copiilor interesați de acest sport  să-l practice măcar de două ori pe săptămână, fără a face performanță. Nu toți copiii ajung la nivelul în care să facă gimnastică de performanță, dar îi poate ajuta în dezvoltarea fizică.

„Gimnastica este un sport de bază. Indiferent dacă ajung sportivi de performanță, sau nu, e foarte important ca copiii, încă de la vârsta de 5-6 ani, să știe că au un program riguros, după școală trebuie să meargă la antrenament, se obișnuiesc cu acest program, îi dezvoltă armonios. Le prinde bine în viață.”, este de părere Liviu Botoș.

Copiii din Sfântu Gheorghe nu mai au unde să practice acest sport

Din păcate, la ora actuală copiii din Sfântu Gheorghe nu mai au unde să practice acest sport. Sala de la Liceul „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe se află într-o stare avansată de degradare. Clădirea este într-o stare deplorabilă, motiv pentru care antrenorul și părinții copiilor înscriși la gimnastică au solicitat, în luna mai a acestui an, printr-o petiție semnată de 200 de persoane,  sprijinul autorităților locale în acest sens. Până la ora actuală a răspuns doar Primăria Sfântu Gheorghe, care a comunicat următoarele:

„Sala de sport închiriată de Clubul Sportiv Municipal, în baza unui contract de închiriere valabil până în luna iunie 2019, se află într-o stare ireparabilă și intenția conducerii liceului este să o demoleze în perioada următoare. Clubul Sportiv Școlar deține 90% din dotarea sălii de gimnastică, dar nu are nici secție de gimnastică și nici nu deține o sală corespunzătoare practicării acestui sport. Deocamdată nu am identificat spațiu corespunzător deținut de UAT Sfântu Gheorghe în care această activitate s-ar putea desfășura în condiții corespunzătoare.”

Așadar, nicio speranță până acum de a găsi o nouă sală corespunzătoare în care copiii covăsneni să poată frecventa cursul de gimnastică.

30 martie 2019, Sfântu Gheorghe. Liviu Botoș alăturii de copii medaliați la Cupa Speranțelor la gimnastică. FOTO: Mesagerul de Covasna

„Eu n-am denigrat pe nimeni. Pur și simplu am vrut să rezolv o problemă.”

„Acest răspuns pentru mine înseamnă o sfidare a comitetului de părinți și a celor două sute de părinți care au semnat petiția.

În urma petițiilor depuse la Primăria Sfântu Gheorghe și la Consiliul Județean,  și datorită apariției în presă a acestei situații, cred că am supărat tare pe cineva. Cred că acum vor să-mi dea o lecție, vor să termine cu mine din cauză că am ridicat problema sălii de sport. Nu am nicio problemă cu aceste instituții, dar nici nu puteam continua activitatea în acea sală dezastruoasă. Era în pericol viața copiilor. Nu puteam să aștept să cadă o bucată de beton peste un copil pentru a căuta soluții de a funcționa în altă parte.

În urma petițiilor eu n-am mai fost lăsat să întru în școală, la indicațiile domnului director al Liceului „Mikes Kelemen”. N-am putut nici să-mi ridic lucrurile personale. Am acolo treningul, adidașii, un CD-player, caietul de antrenament pe care îl am de 15 ani, pentru că nu sunt lăsat să intru în școală. Mi se pare absurd. Nu-mi vine să cred !

La portar există un proces verbal, semnat de directorul școlii, în care se precizează că Botoș Liviu nu are voie să intre în școală deoarece a denigrat imaginea școlii în presă. Eu n-am denigrat pe nimeni. Pur și simplu am vrut să rezolv o problemă. Acum mi se pune pumnul în gură și observ că autoritățile locale nu mai vor să sprijine deloc gimnastica în acest oraș.”, ne-a declarat Liviu Botoș.

Continuarea în Mesagerul de Covasna

Mai multe despre performanțele sportive ale lui Liviu Botoș aici.

FOTO: Antal Arpad, primarul din Sfântu Gheorghe, și Tamas Sandor, președintele Consiliului Județen Covasna, kuruc.info

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Cum își bat joc autoritățile locale din Covasna de singurul antrenor care a pus județul pe harta gimnasticii mondiale și de copiii care vor să practice acest sport"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/cum-isi-bat-joc-autoritatile-locale-din-covasna-de-singurul-antrenor-care-a-pus-judetul-pe-harta-gimnasticii-mondiale-si-de-copiii-care-vor-sa-practice-acest-sport/