Curtea de apel Brasov confirma: Tamas Sandor, presedintele CJ Covasna, a discriminat romani!

March 31, 2009 •consiliul judetean, iredentism, semidoct, Sfantu Gheorghe, sovinism, Tamas Sandor, UDMR •Views: 1346

Ştire: Curtea de Apel Braşov a respins reclamaţia preşedintelui CJ Covasna
Trimite acest articol unui prieten Tipărire
Justiţie Curtea de Apel Braşov a respins reclamaţia întocmită de Consiliul Judeţean (CJ) Covasna la avertismentul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care a considerat că impunerea cunoaşterii limbii maghiare ca şi condiţie la concursul pentru director al Bibliotecii Judeţene Sfântu Gheorghe a reprezentat aplicarea unui tratament diferenţiat celor interesaţi de participarea la concurs, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că reclamaţia pe care a făcut-o la Curtea de Apel Braşov a fost respinsă de instanţă.

“Încă nu s-au dezvoltat atât de mult democraţia şi toleranţa încât să putem trece peste un prag sensibil”, a declarat Tamas Sandor referitor la decizia Curţii de Apel Braşov.

Tamas Sandor a declarat de nenumărate ori că este firească, în cazul unui judeţ ce are o populaţie majoritar maghiară (75%), cunoaşterea limbii maghiare, inclusiv de către directorul Bibliotecii Judeţene. În februarie 2008, CNCD a sancţionat cu avertisment CJ Covasna, în urma unei sesizări formulate de către un cetăţean din Sfântu Gheorghe. Acesta a atenţionat CNCD cu privire la una dintre condiţiile impuse la înscrierea în concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Bibliotecii Judeţene: cunoaşterea limbii maghiare.

Autor : Monica RIZEA(AMOSNEWS)

Motiv pentru care ma vad nevoit sa adresez urmatoarea petitie….

Catre,
INSTITUTIA PREFECTULUI JUDETULUI COVASNA,
In atentia Domnului Prefect Codrin MUNTEANU
Sediul: Piaţa Libertatii, nr. 4, Sfantu Gheorghe, judetul Covasna

Obiect: petitie privind incalcarea prevederilor O.G. nr. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare de catre Consiliul Judetean Covasna in cazul organizarii concursului pentru ocuparea postului de director al Bibliotecii Judetene Covasna Bod Peter

Domnule Prefect,

In baza articolului 51 din Constituia Romaniei si in baza Legii nr. 233/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor (publicata in Monitorul Oficial nr. 296 din 30 aprilie 2002) va inaintez prezenta petitie

In fapt,

Urmare petitiei subsemnatului din data de 27 februarie 2009 adresata Consiliului Judetean Covasna mi-a comunicat adresa nr. 1782/09.03.2009 prin care a refuzat sa dea curs sesizarii mele pe motiv ca aceasta nu este intemeiata nici in fapt si nici in drept. In petitia mea aratam faptul ca Consiliul Judetean Covasna a fost sanctionat in luna decembrie 2008 cu avertisment in urma constatarii existentei unui comportament diferentiat, discriminatoriu la adresa cetatenilor de etnie romana in cazul organizarii concursului pentru ocuparea postului vacant de director al Bibliotecii Judetene Covasna Bod Peter in luna septembrie 2008. Mai mult, urmare actiunii institutiei CJ Covasna adresata la Curtea de Apel Brasov impotriva Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, curtea a decis respingerea actiunii formulate de Consiliul Judetean Covasna confirmand inca o data faptul ca CJ Covasna a discriminat cetateni romani de etnie romana. In fapt, Consiliul Judetean Covasna a organizat un concurs pentru ocuparea unui post prin incalcarea legislatiei in vigoare. In fapt domnule Prefect, institutia CJ Covasna (foto Tamas Sandor, presedintele CJ Covasna) a comis o ilegalitate, in urma careia a rezultat o angajare ilegala a unei persoane iar aceasta ilegalitate trebuieste indreptata. In drept, avand in vedere faptul ca organizarea concursului pentru ocuparea postului vacant de director al Bibliotecii Judetene Bod Peter s-a facut cu incalcarea O.G. nr. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, fapt constat si sanctionat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii va solicit sa invederati CJ Covasna sa dispuna anularea concursului ilegal si discriminatoriu organizat in data de 15 septembrie 2008 pentru ocuparea postului de director al Bibliotecii Judetene Bod Peter si organizarea unui nou concurs legal care sa respecte legislatia in vigoare.

In speranta unui raspuns prompt,
Dan Tanasa
31 martie 2009

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Curtea de apel Brasov confirma: Tamas Sandor, presedintele CJ Covasna, a discriminat romani!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/curtea-de-apel-brasov-confirma-tamas-sandor-presedintele-cj-covasna-a-discriminat-romani/